Gud välsigne Åsa Waldau

Skrev för några dagar sen att Knutby är ett av Pingströrelsens skelett i garderoben apropå att Åsa Waldau slutar som pastor i församlingen – nu har Åsa Waldau sagt i en intervju med Dagen att hon definitivt inte tycker att Knutbyförsamlingen är en del av Pingströrelsen av, vad jag kan se: två skäl: för Pingsts skull och för Knutbys skull. Hon säger ”vi vill inte vara en del av det där sammanhanget. ‘Hur kunde de kristna göra så? Jag skulle aldrig gå till en pingstkyrka’, är en vanlig reaktion som jag fortfarande möter hos icke kristna.” Att inte kopplas ihop med Knutby är något som är väldigt viktigt för Pingströrelsens rykte. Sedan säger hon också att Pingströrelsen inte bara kritiserat dem utan stängt dem ute och inte erbjudit dem tillräckligt med hjälp.

Sten-Gunnar Hedin har redan intervjuats här men blir det nu igen där han kommenterar Åsas intervju – bl a säger han att han definitivt inte håller med om att Pingst frös Knutby ute utan att det var Knutby som vägrade ta emot tillräcklig hjälp.

Vad tycker då jag? Ja, liksom jag envist utropat Gud välsigne bin Ladin vill jag säga samma sak om Åsa Waldau – vi måste bemöta henne med kärlek och respekt oavsett hur mycket eller lite hon varit inblandad, något som är oerhört svårt att veta och som jag tror bara hon och Gud känner till. Be att hon ska bli ett riktigt bra verktyg för utbredandet av Guds Rike…

6 kommentarer

 1. Tror du missförstått henne där. Alltså inte att folk hon mött säger ”Jag skulle aldrig gå in i en pingstkyrka” för att de förknippar pingst med Knutby. Utan mer att de säger så som reaktion på hur pingst behandlade Knutby. Typ, om det är så pingst behandlar sina egna bör man, om man har självbevarelsedriften någorlunda i behåll, hålla sig LÅNGT därifrån som utböling.

  Hela meningen lyder ju (i alla fall som den citerats i Dagen):
  ”Hur kunde de kristna göra så? Jag skulle aldrig gå till en pingstkyrka”
  Och står dessutom i ett sammanhang där just pingströrelsens behandling av Knutby avhandlas.

  Gilla

 2. Varför ska vi bemöta en kvinna som utnyttjade uppmärksamheten runt sin systers mord till att starta en musikkarriär med kärlek och respekt?.. undrande.

  Gilla

 3. davve, det var inte Åsa som sökte sig till media. Med tanke på hur mycket negativt som har skrivits om henne, hur kan du mena att det skulle vara marknadsföring?

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s