Statens pengar till det staten gillar

Riksdagledamoten Jan Lindholm (MP) har skrivit i en motion att samfund som inte vill viga homosexuella inte bör få statliga bidrag, enligt Dagen. När jag först läste detta tänkte jag: ”Usch vad staten vill blanda sig i och kontrollera kyrkan. Vi måste få bort det konstantinska statskyrko-systemet!” Men så kom jag på att det konstantinska systemet redan är igång inte på grund av att staten vill avgöra vilka normer samfund ska ha utan att staten överhuvudtaget ger pengar till samfunden. När så sker hamnar man i dessa situationer: kyrkan blir beroende av statens pengar och därmed är statskyrkan levande.

Jan Lindholms argument är vettiga, bör inte staten få bestämma vart statens pengar ska gå? Och varför ska staten ge pengar till sådant som motverkar statens normer? Oavsett om den här lagen går igenom eller ej tycker jag absolut att samfund ska se till att försörja sig själva utan statens stöd genom medlemmarnas gåvor. För att bevara äktenskapet krävs det att vi avvisar statens kontrollerande nävar.

5 kommentarer

 1. Ja, i konsekvensens namn så borde församlingar inte längre ta emot statens bidrag och därmed direkt eller indirekt bli föremål för krav av olika slag. Kraven kommer nog ändå eftersom ”missionerandet” för allehanda onaturligt beteende är i full gång. Frågan är bara var finns den församling och andliga rörelse som vågar och vill lyssna till vad Gud sagt.

  Gilla

 2. Håller med dig till en viss del Micael. Om det att församlingarna borde klara sig utan statens styrande och inflytande genom att klara sig utan statligt bidrag.

  Men jag tolkar det som Jan Lindholm skiver i sin motion som ännu ett påhopp på oss konservativt bibeltroende kristna, vi som numera går under namnet fundamentalister. Att använda sig av FN-konventionen som ett argument mot de kristna som vänder sig emot att viga homosexuella och/eller vänder sig emot att viga kvinnopräster kan bli väldigt fel om man inte är konsekvent. För givetvis går det att tolka FN-konventionen till fördel för ens egen ideologi. Men om man väljer att utifrån FN-konventionen utesluta församlingar som står för en klassiskt kristen bibelsyn så borde även organisationer som står för en liberal abortsyn bli av med sitt statliga bidrag. Men det kommer väl aldrig att ske. För då är det väl inte legitimt att argumentera utifrån FN-konventionen längre. Hyckleri kallas det.

  Gilla

 3. Ja håller med dig att det är nu dags att kasta ut Satan från GUDs Hus.
  (Mitt hus skall vara ett bönens hus men ni KORRUPTA- Politiker har gjort det till ett Sodom.)

  Lukas 19:45″Sedan gick Jesus in på tempelplatsen och började driva ut dem som sålde där. Han sade till dem: Det står skrivet: Mitt hus skall vara ett bönens hus. Men ni har gjort det till ett rövarnäste.”

  Gilla

 4. Jag håller med Micael. Är man Jesus-lärling så är överheten en fiende (se bara på korset). Vi ser fram emot ett annat rike, en revolution. Och vilken motståndsrörelse kan bygga sin verksamhet på bidrag från dom makter man vill störta utan att korrumperas?

  Gilla

 5. För det första,så kan man tydligt ana ett sätt att försöka tvinga
  frikyrkorna till att viga samkönade,när Jan Lindholm uttalar sej dyligt;
  samfund som vägrar att viga samkönade bör inte få statliga bidrag.
  Själv tror jag att detta är ett sätt för frikyrkorna att visa var de står!
  Vill vi av hjärtat följa Jesus och Guds ord,så är vår Gud Mäktig att förse oss med vad vi behöver,när vi tjänar Honom!
  Ska vi låta oss lockas av vad denna världen bjuder på,lyx och flärd,eller ska vi följa Smärtornas man,som även är Konungarnas Konung och Herrarnas Herre!Det är opp till olika Kyrkor här att visa Var de står!

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s