Kasta ut demoner på stan

Demoner finns i Europa
Att driva ut demoner är något som vi länge har försummat i Europa, det är som om vi har glömt bort att de existerar. Varför är det inte en del av vår vardag på samma sätt som för lärjungarnas? Kanske tänker man att demoner bara finns i Afrika, de trivs inte så bra här uppe i Norden. Kanske tänker man att det är svårt att kasta ut demoner och att den uppgiften endast är avsedd för erfarna präster och predikanter. Eller så tänker man inte på det bara för att ingen pratar om det. Så var det iallafall för mig. För tre år sedan gav jag inte en tanke åt den andliga kampen som pågår, jag hade gått i kyrkan hela min uppväxt och aldrig sett skymten av demoner som manifesterade, jag tänkte att demoner befann sig mest i Afrika och att driva ut dem var inget som jag var kallad till. Det var innan jag upptäckte The Last Reformation. Idag har jag sett hundratals, kanske tusentals människor bli befriade från demoner. De finns i Afrika, men också i Sydamerika, även Nordamerika. Jag har sett dem i Asien och tro det eller ej, jag har sett dem i Europa. De existerar, och de har existerat hela min uppväxt. Varför har jag aldrig sett människor bli befriade från demoner förut? Därför att jag aldrig har kastat ut dem. Demoner manifesterar inte förrän vi driver ut dem. De tycker om att arbeta i det fördolda, de tycker om att vi inte tänker på dem. Men mot Jesus har de inte en chans och när de lämnar en människa så syns det ofta tydligt.

Jesus uppmanade oss att kasta ut demoner
Det är inte ofta man hör en predikant uppmana sina lyssnare till att kasta ut demoner. Men det gjorde Jesus. Han sa att alla som tror har ska kasta ut demoner. Det handlar alltså inte om att någon superevangelist ska göra detta utan Jesus säger att du och jag ska göra det. Jesus och lärjungarna kastade ut demoner vart de än gick, därför bör inte heller vi vara rädda för att göra det både innanför och utanför kyrkans väggar. Människor i Europa behöver se att det finns en andlig verklighet och att Jesus är den ende som kan hjälpa oss.

 • Hur gör man?
  Man ber för personen och befaller andarna att lämna personen, talar man strängt till demonen i Jesu namn så måste han lämna. Efter att någon blivit befriad är det bra att se till att de har Den Helige Ande.

 

 • Men är det inte svårt?
  Nej. Jesus är helt vansinnigt mycket starkare än demonerna, och det vet dem. Demonerna är livrädda för namnet Jesus och det kommer du att märka när du börjar kasta ut dem. Enda gången det kan vara svårt är när personen vägrar släppa taget om sin synd och därmed ger demonen ”rätt” att stanna.

 

 • Hur vet jag om någon har demoner?
  Det vet man ofta inte, ibland märks det innan men oftast så märks det först när man börjar befalla dem att lämna.

 

 • Kan en kristen ha demoner?
  Demoner finns överallt, utanför kyrkan, innanför kyrkan, på plattformen. Ja, en kristen kan ha demoner, men de kommer inte in i människor hur som helst, de måste få en inbjudan. Att öppna upp sig för demoner är aldrig bra och det kan ske genom filmer, musik, pornografi, hemska upplevelser, new age, yoga osv.

 

Förra veckan var jag i Rio de Janeiro och vi bestämde oss för att predika på stan. Jag filmade när många blev botade från diverse sjukdomar och den här tjejen sade att hon haft problem med rädsla. När hon bad en bön föll hon till marken och en demon lämnade henne på ett dramatiskt sätt, efter det blev hon fylld med Den Helige Ande och började att talade i tungor för första gången. Det var så vackert och mäktigt! Den andliga världen är på riktigt och vi måste alla vara medvetna om att vi har fått i uppgift att befria människor från demoner.

54 kommentarer

 1. Jag ställer mig frågande till en del av det du skriver i detta inlägg, Jag har nämligen erfarenhet av att det finns människor som inbillar sig att de kan kasta ut demoner hur som helst. Dessa människor ser demoner överallt och har väldigt lätt att ”demonisera” människor utan urskillning. De saknar andlig och själslig mognad, överskattar sin egen förmåga och gör mer skada än nytta i sin verksamhet. Det värsta är att de kan hålla på länge och skada många innan någon stoppar dem i deras framfart. Jag tror mera på andlig själavård än andeutdrivning. Jag brukar kalla detta för andligt högmod. Ibland kan det som uppfattas som demoner hos en människa handla om svår psykisk sjukdom och då behöver personen ifråga professionell hjälp och inte någon som utger sig för att vara andeutdrivare. Jag tror att de som ägnar sig åt själavård behöver ha god livserfarenhet och vara kvalificerade för sin uppgift.

  Gillad av 2 personer

  1. rolfericgenealogy.
   Du har rätt i mycket här. Detta känns definitivt inte helt friskt, jag har försökt påpeka det förut men då stryker snillet till moderator kommentarerna.

   Gillad av 1 person

  2. Det är sant att många drar det till överdrift och ser demoner i alla och allt. Det är helt klart osunt. Däremot får man inte heller hamna i det andra diket heller och blunda för den andliga verkligheten. Man kan inte själavårda en demon. Men man kan heller inte kasta ut en ande om personen egentligen behöver vård. Det behövs en balans. Och balansen har varit allt för mycket åt ”inga demoner” hållet i Sverige.

   Gilla

   1. I en tidigare post om helande så framgick det att du inte kan skilja på botande och tillfällig symptomfrihet, du verkade inte ens förstå frågan. Nu skriver du om demoner, som du inte heller verkar ha koll på. På din egen fråga ”Hur vet jag om någon har demoner?” svarar du ”Det vet man ofta inte”. Sedan följer: ”IBLAND märks det innan men OFTAST så märks det först när man börjar befalla dem att lämna” (mina versaler). Trots denna diffusa ”kunskap” går du tydligen fram till människor som du inte känner och driver ut deras demoner. Du har själv sagt att du inte har någon medicinsk kompetens. Du vet alltså ingenting om deras psykiska eller fysiska status och saknar kompetensen att ta reda på det.

    Nu skriver du: ”Men man kan heller inte kasta ut en ande om personen egentligen behöver vård.”

    Så hur kan du veta om en person behöver vård när du enligt egen utsago saknar den kompetens som krävs för att avgöra en sådan fråga?

    Jag har tidigare frågat hur ni följer upp de personer som ni möter på stan. Vad händer med dem efteråt? Hur mår de efter en vecka? Efter tre år? Du svarade inte på det.

    Gilla

    1. Det är inte svårt. Det är bara att be för dem och se vad som händer.
     Om något manifesterar sig så kastar man ut det, om inget reagerar så är det en annan rot till problemet. Du behöver inte krångla till det i onödan. 😉

     Det är omöjligt att följa upp tiotusentals av personer. Jag har hört många många personer som kontaktat oss och tackat eller kommit för att själva lära sig av oss. Men jag har aldrig hört någon som kontaktat oss och sagt att det blivit värre.

     Gilla

     1. Eftersom du saknar medicinsk kompetens finns det ingen möjlighet för dig att avgöra varken det ena eller det andra. Om någon ”reagerar” så kan det bero på många olika saker, som exempelvis kan ha med psykisk ohälsa att göra. Det har du ingen som helst möjlighet att avgöra, och du tar uppenbarligen inget ansvar för det heller.

      Du lämnar alltså folk vind för våg. Du pratar om tiotusentals personer, men det verkar ju inte direkt vara tiotusentals som hört av sig efteråt. För det stora flertalet verkar du alltså inte veta någonting om vad som sedan hände. Hur många gick in i en psykos? Slutade det med självmord i något fall? Det kan du inte svara på.

      Gilla

      1. Jesus hade inte medicinsk kompetens heller.

       Han kallade oss till att driva ut demoner, inte att skaffa medicinsk kompetens.

       Hade folk gått in i psykos och tagit självmord hade vi fått veta det och tagit reda på vad som gått snett, jag har aldrig hört om ett sådant fall trots mina 2 år på the last reformation.
       De som hört av sig har alla varit nöjda och glada. 🙂

       Gilla

       1. Jesus levde i en annan tid. Jag sympatiserar helt och fullt med det syfte som Jesus hade vad gäller botande. Han ville hjälpa de sjuka. Och han använde sig av de metoder som han kände till. Om Jesus hade levt idag, så är jag övertygad om att han hade använt sig av de bästa metoderna som vi idag känner till, dvs medicinsk vård. Men för dig verkar inte Jesu syfte vara det intressanta, det är hans spännande metod som eggar dig. Om du i allt vill följa Jesus så undrar jag om du brukar tvätta händerna, exempelvis om du varit på toaletten och sedan ska sätta dig att äta? Enligt Jesus är detta helt onödigt, eftersom vi inte kan bli orena av någonting vi stoppar i munnen. Han argumenterade därför emot att tvätta händerna före måltider. Så jag undrar: följer du Jesu rekommendation att aldrig tvätta händerna innan du äter? Eller tänker du att Jesus faktiskt levde i en tid då sjukdomsalstrande mikroorganismer var okända och att det därför är lämpligt att tvätta händerna före måltider, även om det står något annat i den där boken?

        Gilla

        1. Så Jesus kastade ut demoner för att han inte visste bättre? Wow.

         Ja, jag tvättar mina händer.
         Han argumenterade inte mot att tvätta händerna.
         Han varnade för att det är viktigare att hålla koll på att din mun är ren än om dina händer är det.

         Gilla

    2. Till Johan Fransson
     Hur i hela världen ska man få till det här med mänskliga vetenskapliga metoder när det rör sej i en annan demention än det vi gör och heller inte har ngn makt över annat än genom Jesus Kristus och hjälparen som är Jag Är i egen hög person. Respekt för detta vore bra att ha
     Låt det ske i Jesu namn Amen Amen

     Gilla

     1. Jag har begränsad respekt för personer som utan medicinsk kompetens går ut på stan och påstår att folk till höger och vänster blivit botade från sjukdomar. Det är ansvarslöst.

      Gilla

 2. Jag blir mycket skeptisk när jag ser danskens framfart. Givetvis är det svårt att dra någon slutsats från en enda liten videosnutt, men tjejen verkade ok innan ”demonutrivningen”, däremot helt förkrossad efteråt.

  I sak är det givetvis korrekt, men vem följer upp och försäkrar att det inte blir ”sju resor värre”? För om man inte går i botten med orsakerna, kan man också vara säker på att problem kommer tillbaka.

  Glöm inte att det är lika lätt att transfera andemakter. goda som onda med samma förfarande. Personligen är jag blivit mycket försiktig på vem som lägger händer på mig.ä

  Gilla

  1. Tjejen hade haft problem med rädsla i flera år, anledningen att hon gråter på slutet är dels för att hon äntligen var fri från rädslan och dels att hon äntligen kunde tala i tungor. Jag har sällan sett en så överlycklig person.

   Det är därför vi ber om den helige ande, för att demonen inte ska komma tillbaka och hitta huset tomt.

   Det är bra att du är försiktig. Det finns många märkliga andeutdrivare där ute. 🙂

   Gilla

   1. ”Det finns många märkliga andeutdrivare där ute” visst, Marius och du är en av dom. Andeutdrivning är mycket snällt uttryckt ”märklig” eftersom det helt saknas stöd för att andar är annat än ren vidskepelse.

    Eftersom detta tar sig formen av organiserad verksamhet borde egentligen den gamla kvacksalverilagen, numera Patientsäkerhetslagen, hantera sådana här dumheter.
    Den innehåller b.la.
    *Vårdgivaren ska vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att patienter drabbas av vårdskador. För åtgärder som inte kan vidtas omedelbart ska en tidsplan upprättas

    *utreda händelser i verksamheten som har medfört eller hade kunnat medföra en vårdskada.

    *ge patienterna och deras närstående möjlighet att delta i patientsäkerhetsarbetet.

    *till Inspektionen för vård och omsorg anmäla händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada.

    Jag tar mig friheten att gissa att ni inte gör något av detta. Så, hur kan du veta att du inte istället tillfogar skada med dina vidskepliga lekar?

    Gillad av 1 person

   2. Tack för ditt svar, Marius!

    Jag har tittat igen på videon och några som följde i videoströmmen. Det förefaller som mönstret är ungefär densamma. Trots det är det svårt att avgöra resultaten av övningarna. Att de gråter kan ju lika väl vara rent emotionellt, speciellt om det är som du beskriver, att hon har en omotiverad rädsla. Sådana personer har ju lätt att falla i gråt.

    Det eviga återkommande ”lallandet” är förstås irriterande så jag stänger av ljudet. Jag hoppas att det inte ska föreställa någon form av ”tungotal”, men det är väl nån form av utryck för grupptillhörighet kan man tänka sig, eller…?

    En fråga till, varför faller de baklänges hela tiden?

    Gilla

    1. Vi pratade också med henne efter att hon stillat sig lite och hon kände redan att det var bättre med rädslan som hon brottats med, hon kände sig lättad och fri på ett nytt sätt, lycklig!

     Ibland faller människor när Guds kraft berör dem, och ibland faller människor när demonen blir triggad. De säger det som att de tappar kontrollen över kroppen, och många vet inte ens vad som hänt efteråt.

     Gilla

 3. Hej!
  En fråga som dök upp då jag läste din text: Varför skulle demonerna vara mest förekommande i Afrika? Du nämner det två gånger i din text. Och även om du själv inte håller med om det, skulle jag vilja veta vad som ligger bakom den föreställningen?

  Vänligen,
  Annie Svensson

  Gilla

  1. Nej det är något jag har hört ofta, och de enda gångerna man sett någon bli befriad är i videoklipp från Afrika.

   Därför drog jag slutsatsen att demoner inte är så mycket i Europa, mest Afrika. 😛

   Helt felaktig slutsats.

   Gilla

 4. Hej!

  Bra skrivet Anders Åberg om patientsäkerheten!

  Nu undrar jag även lite om dina exempel (Marius) på hur demoner kan ta sig in i ens kropp. Var är demonen egentligen? Är den i kroppen, hjärnan, själen? Finns demoner hela tiden i kroppar, eller flyger dom runt på egen hand?

  Vad består demonen av? Luft? Någon slags materia? Mörker?

  Du nämner också några olika exempel. Däribland Yoga och filmer. Menar du att allt som är influerat av andra religioner ger demoner? Hur är det då med de som utövar dessa religioner, tex. Hinduer, Buddister. Är dessa helt besatta?

  Och om yoga är farligt, vad säger du då om tomten? (folktro), OS? (antikens grekland) och midsommarfirande? (hedniskt). Får man demoner av dessa också?

  Kan du nämna någon film som ger demoner? Finns demonen i budskapet, på netflix eller kanske i DVD-skivan?

  Vänligen,
  Annie Svensson

  Gilla

  1. Av Marius mycket upplysta beskrivning vet vi att demoner har känslor, hörsel, syn, språkförståelse och att dom gillar filmer, musik, pornografi, hemska upplevelser, new age, yoga osv. plus att dom finns överallt.
   Detta behöver naturligtvis inte ifrågasättas då ingen av oss vet mer om demoner än Marius.

   Känslor, hörsel och syn kräver vad vi vet fysisk närvaro i rummet, således måste en demon bestå av atomer. Då måste den också väga något och vara mätbar.

   Så Marius, bara ett par små frågor till. Vad väger en demon och exakt hur kan du skilja en demon från vanlig nedstämdhet, sorg, förtvivlan eller andra psykologiska tillstånd?

   Gilla

   1. Du behöver inte veta hur mycket en demon väger för att kasta ut den.

    Bara be och se vad som sker, ibland är det andligt, ibland inte. 🙂

    Gilla

    1. Ok, men du vet ju så mycket annat om dom, som att dom inte gillar film, musik, yoga och sådant, så då tänkte jag att du vet hur mycket dom väger också.
     Hur vet du att dom inte gillar yoga, har du pratat med dom?

     Sedan svarade du inte på den kanske viktigaste frågan, hur skiljer du en demon från vanlig nedstämdhet, sorg, förtvivlan eller andra psykologiska tillstånd?

     Gilla

     1. Nä, jag sa att de kan komma in i människor som öppnar sig för sådant som är demoniskt.

      I övrigt har jag inte så stort intresse av demoner, jag pratar inte heller med dem eftersom de oftast ljuger.

      Jag svarade på den frågan.

      Gilla

      1. Hur vet att dom ljuger om du inte pratar med dom??

       Alltså det här börjar bli löjligt nu Marius. Inser du verkligen inte själv att du gör dig till allmänt åtlöje med det här fullständigt osannolika struntsnacket.

       Det du kallar demoner är ” vanlig nedstämdhet, sorg, förtvivlan eller andra psykologiska tillstånd”.
       Det är naturligtvis inte omöjligt att en del kan bli hjälpta av att någon säger att det är en demon som man bara kan slänga ut och sedan är det bra, men dom flesta som inte lider av någon psykisk sjukdom, har hamnat i sådana tillstånd av en orsak och den finns kvar oavsett dina fantasier.
       Du skiter ju i att följa upp dina ”patienter” så du vet inte om du i en del fall ställer till det ännu värre än det var från början. Att någon ringer och är glad är inte bra nog.

       Du lever i sagornas värld Marius och det är grundläggande osunt, både för dig själv och dina ”patienter”.
       Lägg ner demonleken och kom tillbaka till verkligheten.

       Gilla

   2. Känslor, emotioner, är liksom upplevelseförmåga inte nödvändigtvis fysiska. Faktum är att de kopplingar mellan ljusinsläpp respektive vibrationer och kroppen inte förklarar hur vi omsätter dessa i intryck ock ännu mindre emotioner. Det finns fortfarande en lucka där. Vissa hjärnforskare menar att det vi vet så här långt visar på en 100%-ig fysisk anordning, medan flera andra menar att vi vet det vi vet men inte resten.

    Definitioner av andar är ”afysiska varelser”, alltså varelser som inte har en fysisk representation i rumtiden, men finns ändå. Definitionen gäller alltså goda andar, änglar, likaväl som demoner.
    Därför är det otänkbart för en naturalist att andar finns, medan det för en mindre hårdför människa är tänkbart, även om man kanske inte tror på det.

    Gilla

  2. Fokusera på Gud, inte på demonerna.
   Du behöver inte veta varje detalj om demoner innan du driver ut dem.

   Vad gäller tomten och asatro så kan allt vara farligt om det går till överdrift. Fokusera på Gud. 🙂

   Gilla

    1. Haha, jag tror du kan vara lugn. 🙂
     Det krävs mer än så för att öppna upp sig för andligheter. 😉

     Gilla

 5. Till er som tror på demoner, vill jag skriva detta:

  Det verkar som om det enligt er finns mycket farligt i världen. Och värst verkar det vara om saker blandas. Religioner bör tydligen hållas strikr i sär. Till och med tomten verkar opålitlig.

  Att Kristendomen är ett resultat av en mängder av influenser är ett faktum. Men minnet verkar vara kort. Nu är kristendomen bara en, och det okända attakerar i skepnad av demoner.

  Mångfald är framtiden. För vad skulle det annars vara?

  Enfalden och strävanden efter renhet kan vi lägga bakom oss .Där har vi redan sett dåliga exempel.

  Det finns ingen mening i att gå runt att vara rädd. En trosuppfattning som gör en rädd för allt är inget att eftersträva. Det är en misslyckad trosuppfattning, som inte förmår införliva varken nuet eller framtiden.

  Jag tycker faktiskt synd om er. Det är ni som skapar era egna demoner. Sluta bekämpa dem, och ni blir fria. Friheten är en värld där inga demoner finns. Och det är den här världen. Livet är inte en kamp mellan ont och gott, det är det här livet.

  Sedan går det givetvis att eftersträva det goda i sina handlingar. Men det är en helt annan sak. Det har inte med rädsla att göra. Vi kan bara kämpa på så gott vi kan – och försöka låta bli att jaga påhittade faror.

  Och tro mig när jag säger att det räcker mer än väl. Vi har väldigt mycket att göra!

  Vänligen,
  Annie Svensson

  Gilla

 6. Annie, vad allt går ner till är om vi ska tro på Annie Svensson eller Jesus Kristus Guds Son. Tror inte någon kristen väljer annat än Jesus och det han lär oss. Jag är kristen, blev själv befriad från något efter att ha kollat på pornografi och sånt. Trodde aldrig att jag skulle kunna ”ha något”. Det är skillnad på att vara besatt och påverkad/influerad av det demoniska. Besatt är man när demonen har full kontroll över talet, rörelser hos en person. Påverkan är något annat, och det var det som jag hade, en rädsla för att dela om Jesus, en fruktan för människor försvann från mig och jag upplever mig friare än innan.

  Tyck inte synd om oss, vi är glada att vi har en levande Gud som ger oss evigt liv tillsammans med honom. Han älskar dig också!

  Gillad av 1 person

 7. Det låter bra att det kan komma något gott från det. Pornografi är förnedrande och vidrigt. Det påverkar också den som konsumerar det negativt.

  Så där är vi eniga om en sak i alla fall.

  Vänligen,
  Annie Svensson

  Gilla

 8. P.S.

  Fördelen med Annie Svensson är att du inte riskerar att hamna i helvetet om du inte tror på henne. Nackdelen är att hon inte ger dig evigt liv.

  Gillad av 1 person

 9. Marius, på Hela Pingstens fb-sida har någon skrivit att den som inte tror på Satan och hans demoner förnekar allt det som Jesus gjorde. Citat: ” … den biten går tyvärr inte välja bort utan att förneka hela Jesu gärning.” Du har satt ett hjärta under denna kommentar.

  Så vad kommer att hända med alla helt vanliga kristna som inte tror på demoner? Som tror på Jesus precis som du. Som kallar sig kristna precis som du. Kommer de till helvetet eftersom de i själva verket förnekar hela Jesu gärning?

  Gilla

  1. Helt vanliga kristna är väl de som tror på Jesus och det han sa och gjorde? Förnekar man att han drev ut demoner förnekar man lite av hans gärning. Han övervann deras ledare Satan på korset. Och kallar kristna och först de första läejungarna att driva ut demoner i flertal ställen i NT, och till slut till oss i Markus 16: ”Dessa tecken ska följa de som tror, i mitt namn ska de driva ut onda andar..” så vad det kommer ner till är om vi tror eller inte och vill låta Gud använda oss för hans syften, som btw är så mycket mer än demonutdrivning. Den här diskussionen är ingen diskussion, om vi tror att Bibeln är Guds Ord.

   Gillad av 1 person

   1. Det finns många kristna som inte tror på demoner. Frågan jag ställde är om dessa kristna därmed har förnekat hela Jesu gärning. Vilket borde betyda att de kommer att kastas i den brinnande ugnen. Om vi nu ska ta Jesu ord på allvar.

    Gilla

 10. Jag blir mycket beklämd när man förlöjligar en människa som har en annan åsikt. Min egen efarenhet är att en person som har demoniska problem också behöver hjälp med att ändra sitt liv. Om inte en verklig omvändelse sker är det stor risk att det blir värre. Men man måste lita på att en människa som vill be befriad också söker hjälp om det finns sådan.

  Gilla

  1. Om man påstår att man VET att demoner, som inte finns, inte tycker om yoga så har man slagit nytt världsrekord i löjlighet och då är det bara att gilla läget.

   Den personen som gör ett sådant påstående är den som har demoniska problem och behöver hjälp att komma ur dom. Detta är dock omöjligt om man inte lyckas få fram hur fullständigt galen den ståndpunkten är och i det syftet kan faktiskt förlöjligande vara berättigat, plus att det förhoppningsvis kan förhindra att andra får samma problem.

   Gilla

 11. Jag uppfattade inte att den här diskussionen inte skulle handla om det finns demoner eller inte. Det som du pratar om verkar inte vara relevant för en meningsfull diskussion.

  Gilla

  1. Det var förlöjligandet i sig jag skrev om, men vad tycker du, är det meningsfullt att diskutera om demoner gillar yoga eller ej och kan det Marius påstår verkligen kallas en åsikt?

   Gilla

  1. ”Kan en kristen ha demoner?
   Demoner finns överallt, utanför kyrkan, innanför kyrkan, på plattformen. Ja, en kristen kan ha demoner, men de kommer inte in i människor hur som helst, de måste få en inbjudan. Att öppna upp sig för demoner är aldrig bra och det kan ske genom filmer, musik, pornografi, hemska upplevelser, new age, yoga osv.Att öppna upp sig för demoner är aldrig bra och det kan ske genom filmer, musik, pornografi, hemska upplevelser, new age, yoga osv.”

   Gilla

   1. Uj det blev visst dubbelt där. Det betyder dock inte att det blev dubbelt så dumt, då det redan hade slagit i taket på den skalan.

    Gilla

 12. En gammal post, men detta känns angeläget att ta upp:

  Jag har träffat en exorcist, på riktigt en katolsk exorcist som kommer till Kiruna kommun ibland, klostret i Lannavaara närmare bestämt. Han tar det väldigt lugnt och de allra flesta fallen är ren själavård/psykologisk verksamhet. Han går aldrig fram till någon skör person på stan och driver ut demoner lite random. Detta verkar inte bra på något sätt. Jesus drev aldrig ut demoner som inte givit sig till känna redan och ibland tror jag han hjälpte människor med psykisk sjukdom precis som fader Jeremy. i Lannavaara men åskådarna såg det man kände till: demonutdrivning.

  Demoner kan bara skrämmas, de har rädslan som enda vapen ”fursten över luftens rike” och de älskar uppmärksamhet i sin maktlöshet. De blir helt maktlösa när de blir av med sina skrämselvapen och genom att tala om vilken stor makt de har vinner de genom att folk blir rädda för dem. Jag tycker RKKs inställning är sund: man har exorcister som också är psykologiskt utbildade och mycket erfarna därmed också helt orädda. Att gå fram i en folksamling som glad amatör och driva ut demoner för att kolla av läget om någon reagerar är ju helt olikt det Jesus och de första kristna gjorde.

  Jag tror demoner finns men jag tror också de är maktlösa sedan den första påsken, den enda makt de har är den vi ger dem genom att skrämmas med dem.

  Många människor lever med ångest och rädsla som inte har det minsta med demoner att göra. Som människor krävs det mycket för att bli ”besatt” vi har ett andligt immunförsvar som det ska mycket till för att bryta ner. Jag tänker att beroendesjukdomar bryter ner detta försvar tex skärmberoendet. Men jag tror för den skull inte att det är någon god idé att gå fram i en buss och driva ut demoner från alla som sitter försjunkna i sina mobiler. Vi är helt enkelt inte Gud, vilket Jesus är och var. Han visste vad som rörde sig i människor och demoner gav sig till känna när han kom, det var inte Jesus eller de kristna som testade sig fram i folkskarorna för att eventuellt stöta på en demon. De plågade sökte upp Jesus, inte tvärtom. Det här verkar synnerligen osunt. Står verkligen Hela pingsten bakom detta?

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s