Vem kan du ge evangelium till?

Gästinlägg av Simon Lundgren, som just åkt till Madagaskar för att predika Evangeliet.

I Matt 10:8 säger Jesus följande, ”Bota sjuka, uppväck döda, gör spetälska rena och driv ut onda andar. Det ni fått som gåva ska ni ge som gåva”.

Hur underbart är det inte att Gud för lite mer än 2000 år sedan gav den största gåvan av dem alla, sin egen son Jesus, och försonade oss med sig (Rom 5:10).

Julens budskap är fantastiskt! Evangelium, Jesus själv kom till vår jord och GAV sig själv och blev till ett med synden för din och min frälsning för att sedan uppstå i härlighet! Detta glada budskap är för alla människor! Så min fråga är den, vem kan du ge evangelium till? En familjemedlem, vän eller ovän?

Apg 3:6 säger: ”Silver och Guld har jag inte men vad jag har det ger jag dig. I Jesu nasaréns namn: res dig och gå!”

25398711_1606306419434976_8785844844812762772_n.jpg

Killen på bilden hade inte kunnat böja eller resa på sig ordentligt under hela sitt liv men efter förbön så var han frisk, halleluja för Jesus! Detta mirakel skedde i Guinea, västafrika, i maj 2017 under en av Gå Ut Missions kampanjer där.

Jag hoppas och ber att ni alla ska få ett fantastiskt år med fokus på Jesus!

Simon Lundgren är missionär för Gå Ut Mission.

9 kommentarer

  1. Se där ja. Nu ser ut som om den här bloggen tänker avskaffa möjligheten till kritik.
   Föga förvånande med tanke på dom unkna idéer ni försvarar.

   Gilla

    1. Spännande att era regler tillåter folk att flinande visa upp sitt förakt för andra kulturer och andra människors religion, men inte tillåter kritik av det.
     Ett mycket tydligt tecken på hur er religion bryter ner moralsynen.

     Gilla

     1. Att förakta andra människors religion är något du ägnat dig åt i över ett år, Anders. Vi berättar för andra människor om vad vi upplever är sant precis som du berättar för andra om det du upplever är sant.

      Gillad av 1 person

     2. Nu skrev du samma sak om mig som du förbjöd mig att skriva om Simon Lundgren, snacka om ohederlig debattstil!! Johan påpekade nyss hur du lät honom kallas för ”ensam dåre” utan utan du reagerade. Din intellektuella ohederlighet kan därmed anses bevisad bortom alla rimliga tvivel.
      Jag tror att du vet lika bra som jag att ditt användande av kommentarsreglerna här blev nödvändigt för att du inte klarar av en saklig debatt i ämnet.
      Sedan ger jag inte fem öre för någon religion, men när ni på ett sådant motbjudande kolonialt sätt föraktar fattiga människors religion så förtjänar ni naturligtvis att kritiseras.
      Ni själva lever i en rik del av världen och har tillgång till modern vetenskap och utbildning och borde veta bättre än att tro på gamla sagor, det privilegiet har inte många människor på Madagaskar och dom behöver inte era lika arroganta som felaktiga idéer om att er gud är bättre än deras.

      Gilla

 1. Jag förmodar att det är sonen Lundgren. Gud har verkligen använt den familjen för sitt verk på jorden! Ja, det är ett underbart vittnesbörd över Guds Rike i en tid av tilltagande mörker och förrvirringen.

  Gilla

 2. Det faktum att du ofta går off-topic och spinner iväg på nåt helt annat du råkar snurra in dig på, är anledning nog att moderera hårdare. Det funkar liksom inte att man använder varje bloggpost som har ett unikt nytt ämne att diskutera, för uttrycka hur sur och kränkt man är på allt möjligt som faller inom ramen av kristendom. Antingen diskuterar man på ett produktivt sätt där man söker att utbyta tankar och idéer, eller så låter man bli att kommentera överhuvudtaget.

  För övrigt är de två första av dina exempel rasistiska och förnedrande, den sista har inte jag eller någon annan här, mig veterligen sagt. Att alla människor är totalt vilse och förlorade utan Gud, är kristendom 101. Blir du kränkt av det så kan jag inte annat än beklaga.

  Allt gott!

  Gilla

 3. Läste nu på morgonkvisten ett kapitel i boken ”Min far var missionär” utgiven av EFS-förlaget 1970.

  I ett av dessa kapitel berättas om när missionär Magnus Havermark reste till Mongoliet år 1910 för att verka där som missionär. Det hela är så intressant att jag valde att läsa in kapitlet i en ljudlänk för den som vill höra berättelsen.

  Beklagar den lite svajande ljudkvalitén.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s