Varför Covid-19 vaccination inte är vilddjurets märke

Uppenbarelseboken 13 talar om två vilddjur. De ska förleda människor och tvinga dem att bära vilddjurets märke på höger hand eller i pannan. Genom historien har det funnits olika teorier bland kristna om vad vilddjurets märke är. Den senaste teorin är att de kristna som låter vaccinera sig mot Covid-19 låter vilddjuret märka dem. Det är en orimlig och farlig tolkning. 

Vaccinationer ges som en injektion, antingen subkutant eller intramuskulärt. Det betyder att en nålspets förs in antingen precis under huden eller med 90 graders vinkel rakt in i en muskel. Ställen som lämpar sig för dessa injektioner är överarm, lår, sätesregion och buk. Det finns inte på kartan, att en sådan injektion skulle ges i handen eller i pannan. Då skulle man föra nålen rakt in i senor och ben. Därav är det orimligt att en vaccination innebär att man låter sig märkas med vilddjurets märke. 

Att vägra vaccination skulle göra oss kristna till ett mycket dåligt exempel. Det skulle spä på den vaccinationsmotstånd som redan existerar i västvärlden och som hindrar utrotningen av sjukdomar som mässlingen. Spridningen av denna sjukdom upphörde i Sverige under 80-talet, men en växande skepticism mot vaccin gör att vi idag ser nya fall. Enligt Europaparlamentet var fallen av mässling tre gånger så många i Europa 2017 jämfört med året innan. 87% av de som smittas är ej vaccinerade. Det bästa sättet att hämma mässling är genom vaccination.

Vaccination är inte att låta sig märkas av odjuret, utan att rädda människoliv. Är det inte det vi kristna ska ägna oss åt? 


Julia Schönning Landin

Sjuksköterskestuderande

Bild ”Covid-19 vaccine” av Daniel Schludi på Unsplash

34 kommentarer

 1. I Apg 8:9 står att: Men där fanns en man vid namn Simon som bedrev trolldom (mageuó) och som hade fått folket i Samarien att häpna. Han gav sig ut för att vara något stort. Som synes har vi fått låneordet ”magi” från grekiskans ”mageuó”. Ordet behöver alltså ingen närmare förklaring.

  Även i Upp 18:23 kan vi läsa om trolldom.
  … Dina köpmän var jordens herrar, ty alla folk förfördes av din trolldom (pharmakeia).

  Köpmän: Em-poros = resande, köpman, handlare
  Herrar: Megistan = storman, mäktig man, rikeman, makthavare
  Folk: Ethnos = folk, nation, hednafolk, utlänningar, hedningar, människostammar
  Förfördes: Planao = bedra, vilseföra, förvilla, lura
  Trolldom: Pharmakeia = användandet av läkemedel, gift, trolldryck (i överförd betydelse: trolldom, trolldomskonst)

  Varför används ordet ”Pharmakeia” (som ursprungligen betyder ”administrera mediciner”) i Upp 18:23 när det redan finns ett ord som betecknar ”trolldom”? Kan det vara så att det faktiskt är ursprungsbetydelsen av ”pharmakeia” bibelordet syftar på?

  Corona-vaccinet behöver inte i ett första skede innebära vilddjurets märke, men är det den mentala inkörsporten till att förmå alla att låta sig märkas ”för den goda sakens skull”?
  Det är upp till varje enskild människa att ta ställning till detta?

  Upp 14:9-10 är – ett minst sagt – allvarligt bibelord. Vi behöver definitivt pröva allt!

  Gilla

  1. Hej och tack för en spännande kommentar!

   Jag anser att du resonerar missvisande när du skriver att Pharmakeia ursprungligen betyder administrera mediciner. ”Läkemedel” förr var sammankopplat med trollkonst och svart magi. Pharmakeia har därmed också betydelsen trolldomskonst (https://www.biblestudytools.com/lexicons/greek/nas/pharmakeia.html). Du är själv inne på detta i stycket innan. Pharmakeia är därav i en betydelse synonymt med mageuó.

   Om man däremot drar samma slutsatser som du bör man inte bara hålla sig kritisk till vaccin utan till all farmaka. För oss innebär det att en urinvägsinfektion kan ha dödlig utgång (om denna vandrar uppåt och orsakar sepsis), då vi måste motsätta oss antibiotika. Står du för detta?

   Jag håller med om att uppenbarelseboken 14 är ett kapitel vi behöver ta på verkligt allvar. Låt oss då inte göra det urvattnat genom att både åt höger och vänster hävda att det ena och det andra är vilddjurets märke.

   Jag tycker med det sagt fortfarande att din kommentar var intressant. Jesu välsignelse!
   Julia

   Gillad av 1 person

   1. Julia, var i min text kan du läsa att jag motsätter mig farmaka?

    Betydelsen ”administrera mediciner” finner man här: https://biblehub.com/greek/5331.htm
    Vad det gäller chip i handen så tillämpas det redan:
    https://www.expressen.se/dinapengar/tech/chip-i-handen-ersatter-vanliga-biljetter-hos-sj/

    Vad jag kan se är det ingen i kommentarsfälten som hävdar att vaccinet är vilddjurets märke. Men om det visar sig att denna process i slutänden leder till att det blir obligatoriskt att låta injicera ett digitalt ID med ett health pass för att få bli vaccinerad, vad handlar det då om?

    Gilla

 2. Julia!
  Jag skall vaccinera mig om Gud säger att jag skall göra det, annars inte!

  (Att vägra vaccination i skulle göra oss kristna till ett mycket dåligt exempel.)
  Jag tror det blir fel att skriva så här, det lägger skuld på de kristna som av övertygelse och tro inte vill ta detta vaccin, inte bra. Jag själv valde att inte ta vaccin mot svininfluensan och inte heller vaccin mot vanlig sesongsinfluensa.

  Bb

  Gilla

  1. Hej Björn!
   Det är en grundpelare att vi i lägger fram alla livets beslut  inför Gud. Det vill jag inte kritisera.

   Vad jag reagerar på är att vissa kristna menar att vi bör låta bli vaccinet av annan anledning – att det är vilddjurets märke. Förutsatt att man gör en bokstavligt tolkning och märket därmed verkligen kommer sitta på panna eller hand, så menar jag att denna teori inte är förenlig med det faktum att vaccin inte ges på dessa ställen.
   Om man av denna anledningen vägrar vaccin menar jag att man föregår med dåligt exempel. Du har rätt i att jag uttrycker mig slarvigt där!

   Under 1900-talet dog omkring 300 miljoner människor i smittkoppor, en betydande del av dessa var barn. I slutet på 1900-talet började man vaccinera mot sjukdomen, vilket gör man bedömer ha räddat upp till 200 miljoner liv bara mellan 1980 och 2018. Därför har jag svårt för vaccinationsmotstånd och anser att vi kristna inte bör uppmana till det om vi inte har god grund för det. Teorin om att det är vilddjurets märke anser jag inte vara välgrundad. Förstår du mig bättre?

   Önskar dig allt gott! Tack för din kommentar 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Julia!
    Tack för ditt svar och visst förstår jag hur du menar och där håller jag med.
    Det förekommer och har förekommit många konspiratinonsterorier som dock visat sig vara sanna. Idag varnas det för detta vaccin och kanske inte just för att det skulle vara märket, utan för att det förändrar dna i oss, vad det sen innebär vet jag inte.

    Däremot finns det andra saker som har med covid 19 att göra och jag skickar en länk så att du och andra kan läsa.

    http://pharos.stiftelsen-pharos.org/the-global-reset-tyrannernas-plan-for-varlden/

    Bb

    Gilla

 3. Hej Julia ,jag jobbar själv inom sjukvården och är väl insatt i den. Att kristna säger detta är vilddjurets märke är ju konstigt. Men vi borde ändå ha förståelse för att en stor grupp,mogna och bibeltrogna vänner drar öronen åt sig inför denna vaccinationen. Vi har aldrig haft en liknande situation, där ett vaccin framtvingas på det sätt som nu. Men min fråga,farhåga som både jag och många har är det med rna förändringar som risk. Vilken normalfungerande människa vill frivilligt ta emot en medicin som förändrar ditt dna? Det är en seriös fråga och låter inte det som att vi är på väg till ett övervakningssystem av snart apokalyptiska mått? Mvh uwe

  Gilla

  1. Hej Uwe!

   Tack för din kommentar! Jag håller med dig om att detta är en seriös fråga, detta har också varit närvarande funderingar hos mig den senaste tiden. Det är ingen lätt fråga.

   Vad jag reagerar på är en spridning av teorin att vaccinet är vilddjurets märke utan nyans och utan vilja att ta åt sig kritik. Jag tycker det är viktigt att öppna upp för debatt här och framhäva att det inte är så svart på vitt. Jag skrev i en tidigare kommentar om smittkoppsvaccinet som tros ha räddat 200 miljoner människoliv bara de senaste 40 åren. Därför är det ett orosmoment om ett vaccinationsmotstånd uppstår som inte står på starka grunder. För att vägra vaccination kommer kosta människoliv.

   Det är viktigt att det finns en öppen debatt om det, tack för att du bidrar till det!
   Julia

   Gilla

 4. Att inte vara på sin vakt, ta reda på hur det geopolitiska läget ser ut, ta reda på vad det är vi får i sprutat i oss, det är farligt!
  Att ignorera de ledtrådar Herren lämnat i sitt ord är oxå farligt, har du räknat ut det numeriska värdet på corona tex?
  När du gjort det så kommer du säkerligen vilja veta vad som är på gång, detta är en allvarlig tid, vi avgör själva om vi ska ta ordet på allvar och vara vaksamma som Herren ber oss att vara eller inte.

  Gilla

 5. Absolut, det är viktigt att ha en öppen debatt. Vi som älskar Gud har i enlighet med 1.budet också inkluderat att älska med hela vårt förstånd. Vi borde alla vara tacksamma för läkemedel inklusive vaccinationer. Men detta kommande vaccin är ännorlunda. Har du mer info om det? Sedan håller jag med Björn att detta kan bli en mental inkörsport till kommande övervakning, märke osv. Mvh uwe

  Gilla

 6. Heder åt kommentaren från Uwe! En person som förstår vad det hela handlar om. Om man skriver följande; ”Vaccination är inte att låta sig märkas av odjuret, utan att rädda människoliv. Är det inte det vi kristna ska ägna oss åt?”…så är det hög tid att förstå vad detta egentligen handlar om = ett ”vanligt” influensavirus där skrämselpropagandan har skapat en höna av en fjäder och där alltihop ska leda till ”The great reset” och förvandlingen av världen enligt agenda 2030 med EN världsreligion = katolicism, ETT ekonomiskt system etc etc. Hög tid för slumrande kristna att förstå verkligheten alltså. Med all respekt för att man kan vara ung och naiv.

  Gilla

  1. Hej Inge!

   Det mest speciella med detta vaccin är nog att det tillkommit i en tid där konspirationsteorier kan spridas snabbare än någonsin. Här kan du läsa om teoriernas ursprung och huvida det ligger något i dem: https://www.bbc.com/news/54893437

   Tycker jag då att vi bör ta vaccinet utan några som helst funderingar? Nej inte alls, men jag änvänder gärna andra källor än Twitter som grund för mina funderingar. Ja, jag har också läst om ID2020. Det min artikel behandlar är huruvida covid-19 vaccinet är vilddjurets märke. Jag menar fortsatt att detta är en orimlig tolkning baserat på var det administreras.

   Gillad av 1 person

   1. Är inte det mest speciella med detta vaccin att det har tagits fram på kortare tid än något annat vaccin i historien, och att västvärlden gör affär med tillverkare som ännu inte har ett färdigt vaccin?

    Gilla

   2. Hej Julia.
    Nu använder jag inte Twitter som min källa ifall det var mej du syftade på?
    Det är lätt att hänvisa allt som man inte gillar som Fake News, det är många frågor som nu polariserar mänskligheten, lögner och överdrifter används av båda sidor. Bill Gates nämns ofta som den store frälsaren som skall rädda världen med sin stora förmögenhet, det han säger skall tydligen alltid tas som sanning? Länken du gav mej hur partisk är egentligen den jämfört med alla andra länkar som nu far runt på nätet?
    Fakta är att Bill G och världens övriga elit med Rockefeller Foundation i spetsen jobbar alla för mass vaccineringen, samtidigt som de jobbar med skapa ett världsomspännande ID system de kallar ID2020.
    Detta är fakta och kan inte bortförklaras som Fake News.
    Vem tror du tjänar pengar på detta?
    Inte är det vaccinskeptikerna i alla fall?
    Vad tror du händer med de människor som vägrar vaccinera sig mot Covid19 och dessutom vägrar att låta sig identifieras med det kommande världsomspännande ID2020 som eliten nu tar fram?
    Jag påstår inte att detta är det slutliga märket som Uppenbarelsebokens 13-14 kapitel talar om, men konsekvenserna för de som vägrar kommer möjligen att bli snarlika?
    Jag har svårt att se att de som vägrar en kommande massvaccinering och på sikt en kommande världsomspännande ID märkning kan göra det utan att det medför personliga konsekvenser för deras liv i form av begränsade resmöjligheter och begränsningar i att köpa och sälja.

    Gilla

 7. Vilka kristna är det som säger att covid-vaccinet är vilddjurets märke? Jag kan nog inte minna mig att jag stött på några, men man skall väl aldrig säga aldrig, finns ju alla möjliga och omöjliga teorier som frodas därute…

  Vad jag däremot stött på – och som jag delvis kan sympatisera med – är en oro för det kontrollsamhälle som följer i spåren av covid-19. Det är en oro som jag tycker vi borde ta på allvar. Det vi kan lära oss av Uppenbarelsebokens vilddjur är att koncentration av makt (politisk, ekonomisk, religiös) är något väldigt riskfyllt, även om jag tror vi bör vara försiktiga med att peka ut specifika tekniska implementationer som ”vilddjurets märke” (vaccin, chip, streckkoder eller vad det nu kan vara…)

  Vi kan se hur t.ex. 9/11-attackerna och kriget mot terrorismen använts som ett skäl att ge stater drastiskt ökade övervakningsmöjligheter. I någon mån kan det vara nödvändigt (jag tillhör inte dem som tror att 9/11 var iscensatt av den amerikanska regeringen, eller att CIA skapade IS, eller något sådant), men det blir mycket oroande när man slentrianmässigt ropar efter mer övervakning efter varje våldsdåd, utan att beakta de långsiktiga konsekvenserna.

  Lägg sedan till tech-jättarna som Google, Facebook, Apple och några till som vill följa vartenda steg vi tar på ett sätt som är alltmer kusligt bokstavligt.. Dessa skär väl guld med täljkniv i dessa dagar, och tänk den dag det blir obligatoriskt att ladda ner sin ”corona-app”, det vore rena lyckträffen för dem. (Själv har jag valt att inte äga någon smartphone, och inte använda bl.a. Facebook och Twitter. Det är mitt sätt att i det tysta. Fast vem vet hur länge det går, snart kan man väl inte gå på toa utan att man måste logga in med mobilt bank-id…)

  Det är mot den bakgrunden man skall betrakta staters agerande i kölvattnet av covid-19. Vi inskränker mänskliga fri- och rättigheter i en omfattning som saknar motstycke i demokratiska länder, och tar jättekliv mot ett allomfattande kontrollsamhälle. Allt detta utan någon egentlig debatt.

  Gilla

 8. SLUTREPLIK

  Det är med lite blandade känslor som jag härmed skriver min slutreplik.

  Det verkar finnas en enhetlig bild om att covid-19 vaccinet inte är vilddjurets märke i responsen på detta inlägg. Det är positivt. Att den teorin inte existerar, som vissa menat, stämmer dock inte. Jag skrev detta inlägget efter att ha stött på ett gäng kristna som bestämt deklarerat att de tänker vägra vaccin just av denna anledning. En enkel sökning på nätet (“covid 19 vaccine mark of the beast”) vittnar också om att denna tolkningen finns. Det är då viktigt att bemöta denna problematik och i dialog visa på dess orimlighet.

  Vidare verkar dock vaccinationsskepticismen inom kristna kretsar grunda sig på mer än ovanstående. Det har jag gjorts medveten om dessa senaste veckor och fått ödmjuka mig och läsa på. Tack för era kommentarer! Många verkar bygga sin skepticism på påståendet att covid-19 vaccinerna förändrar vårt DNA. Jag tror att denna tolkning grundar sig på det faktum att åtminstone två av de covid-vaccin som nu lanserats är av typen DNA- eller RNA-vaccin. Detta är första gången sådana vaccin lanseras, även om tekniken varit känd under en tid. Vad innebär då detta? Hur fungerar det?

  a) Om vi börjar med grunderna: DNA finns hos alla organismer och innehåller våra gener, det vill säga vår arvsmassa. Gener fungerar som ett “recept” på proteiner. När våra celler tillverka proteiner läser de av sekvenser av vårt DNA (gener). Dessa skrivs av i form av RNA som förs till själva “tillverkningsplatsen” för proteiner. Vilka proteiner som bildas avgör våra egenskaper (förenklat hur vi ser ut och fungerar).

  b) Covid 19 vaccinen fungerar så att man för in en bit virus-DNA eller RNA i oss människor. Genom att också tillföra en elektrisk puls kan detta tas in i våra celler som läser av DNA/RNA:t och börjar tillverka virus-protein.

  c)Eftersom att dessa virus-protein är främmande för våra kroppar reagerar vårt immunförsvar och börjar producera antikroppar mot dessa virusprotein.

  d)Om vi skulle bli infekterade av covid-19 virus på riktigt känner kroppen igen dess struktur (proteiner) och kan snabbt producera rätt antikroppar.

  e)Det sker alltså ingen förändring av vårt eget DNA, utan att våra celler producerar virus-protein beror på att virus-arvsmassa har tillförts. Detta virus-DNA/RNA bryts sedan ner och integreras inte in i våra celler.

  Du hittar mer info om detta här:

  Klicka för att komma åt sa_fungerar_dna-vaccin.pdf

  Klicka för att komma åt DNA-vaccines.pdf

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pastaenden-om-coronavaccin-sprids-nu-i-sociala-medier-med-vad-ar-sant

  Jag har respekt för att funderingar väcks bland kristna och det är inte min avsikt att tysta dessa. Tvärtom, istället vill jag uppmana till att sätta oss in i ämnet. När jag själv har gjort det står jag också fast vid det jag tidigare hävdat: “Att vägra vaccination skulle göra oss kristna till ett mycket dåligt exempel.” Om än med en liten ödmjukare ton. Men nej, att hävda att det sker en massmärkning av människor där microchip sprutas in tillsammans med vaccinet är att ta konspirationsteorier till en ny nivå. Att Bill Gates koppling till vaccinationsprogram förs samman med hans koppling till ID2020 är att krystat. Detta anser jag vara ett vagt argument, men det har fått spridning på sociala medier.

  Med det sagt vill jag återgå till att helt fokusera på något mycket viktigare: Att älska min nästa. Låt oss inte tappa detta fokus när vi debatterar och spånar om den sista tidens profetior.

  Jesu frid och tack för debatt
  Julia Schönning Landin

  Gillad av 1 person

  1. Hej Julia.

   Jag vet att du nu gett din slutreplik och förväntar mej därför inget svar.

   Vill ändå dela några tankar jag får när jag läser din slutreplik.
   Jag tror att det är viktigt att kunna föra ett samtal om detta i respekt för olika tolkningar då samtalet så lätt får en tendens att polarisera och splittra.

   Du skriver blandannat att:

   “Att vägra vaccination skulle göra oss kristna till ett mycket dåligt exempel.”

   Om vi ser mera principiellt på detta påstående så skulle jag kunna räkna upp många exempel där vi genom att följa Guds Ord och vår kristna övertygelse, ändå av världen tas som dåliga exempel. Om vi vill vinna världens uppskattning och berömmelse tvingas vi i regel alltid ge avkall på vår kristna tro och övertygelse i någon del. Jag har full respekt för de människor som är lite avvaktande och själva vill bestämma över sina liv och i detta fall om de skall låta sig tvingas att ta covid 19 vaccin eller ej.

   Du skriver Ang. Bill Gates kopplingar mellan covid 19 vaccin och ID2020 att det ”för tillfället är detta enbart rena spekulationer” och att du anser detta vara ett vagt argument.

   Att kopplingen finns är ett faktum och väl dokumenterat som du knappast behöver tvivla på. Om det sedan är en tillfällighet eller ett planerat samband är en annan fråga vilket man säkert kan spekulera en hel del om.

   Med full respekt för dina medicinska kunskaper så reagerar jag ändå lite avvaktande när man blandar in DNA och gen manipulering i vaccin. Du skriver att:
   ”Detta virus-DNA/RNA bryts sedan ner och integreras inte in i våra celler.”
   Det låter ju bra men kan vi vara helt säkra på att slippa ev långsiktiga bivärkningar? Kan jämföras med i vilken mån gen manipulerad mat påverkar oss människor och natur, vilket det fortfarande råder delade meningar om trotts mångårig forskning. Det bör aldrig vara fel med försiktighetsprincipen när nya idéer skall införas.
   Historiskt set är det många vetenskapliga och medicinska rön som efter en tid tvingats ompröva sina slutsatser. Vad är det som gör just detta virus så mycket farligare än tidigare virus som orsakat betydligt flera dödsfall, så att vi just denna gång skall tvingas sänka garden och övertygas om att läkemedelsindustrin nu på så kort tid funnit rätt lösning?

   Tidigare framtagning av vacciner har tagit 10-15 år, nu är det dessutom nya oprövade tekniker med DNA/RNA som tagits fram på rekordtid?
   Borde det inte vara anledning till eftertanke? Eller skall vi låta oss helt styras och ledas av denna värdens fruktan och göra allt de manar oss till?

   Vi är nog överens om att detta Corona vaccin inte är vilddjuretsmärke, samtidigt som flera av de tecken vi nu ser är tydliga steg i en viss riktning Bibeln varnar oss för och skall komma, jag ser paralleller med Bibelns varningar för en antikrist, vi har inte sett den verklige antikrist ännu, samtidigt vet vi att många falska antikrister har uppträtt och flera skall antagligen uppträda före den verklige träder fram. På samma sätt kommer flera försök att testas för att hitta en gemensam teknik för att registrera alla världens människor i en gemensam slutlig databas, vi är inte där ännu, men tekniken finslipas, fakta är att det idag testas med möjligheten att genom DNA som tillförs (exempelvis då i samband med obligatorisk vacinering) kunna göra ett säkert ID som inte kan manipuleras, vi är inte där ännu men Bibeln är sann, det profetiska ordet kommer att fullföljas, vad som verkligen är vildjurets märke kommer att visa sig, vägen dit kommer att ske gradvis och bedra många genom djävulens listiga villfarelser och bedrägliga knep.
   Salig är den som vakar och bevarar sin tro.
   ”Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.”

   Gilla

 9. Jag tycker att det är oansvarigt av Hela Pingsten att gå ut med att vaccinet inte är vilddjurets märke. Man kan argumentera för att det inte är det, som Julia gör, men samtidigt bör man vara öppen för möjligheten att vaccinet kan vara det. Dessutom kan det vara så att vaccinet är en förberedelse för märket, att märket är en bekräftelse på att personen är vaccinerad. Fröet till detta kan vi exvis läsa om här: https://www.airlineratings.com/news/qantas-no-covid-19-jab-no-fly/

  Vi vet inte var detta tar vägen. Det vi såg i våras kanske bara är en västanfläkt mot vad som väntar oss nästa år, jag har ingen aning! Men att i det här läget gå ut och hävda att detta inte har något med Upp 13 att göra är farligt.

  Om det är så att vaccinet antingen är vilddjurets märke eller en förberedelse för detsamma så öppnar sig en avgrund för de människor som har sagt att det inte är så. Jag påminner om Jesu ord: ”Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bäst om han fick en kvarnsten hängd om halsen och sänktes i havets djup”

  Gilla

  1. Hej Martin! Jag tycker det är oansvarigt av dig att hota med helvetets avgrund för att en sjuksköterskestudent påpekar att vaccin inte tas i pannan. Ett vaccin kan inte vara vilddjurets märke, för vaccin tas inte i handen och pannan. Därtill tas vilddjurets märke enbart emot av dem som tillber vilddjuret (Upp 14:11) och är en parallell till Lammets sigill (Upp 7:1-8, 14:1) som alla kristna har. Det är alltså inte något kristna ”råkar” ta, utan det är något kristna per defitinion inte tar pga att det hänger samman med att tillbe ett demoniskt vilddjur.

   Den karismatiska rörelsen har en tragisk historia av skrämseltaktik, och tyvärr är det det du ägnar dig åt när du hotar om avgrunden och Jesu ord om Guds dom för dem som förleder kristna (ord som handlar om personer som hatar kristna och vill förgöra dem, inte Jesusälskande lärjungar som påpekar att vaccin inte tas i pannan).

   Om du känner dig orolig för att vaccinera dig eller att flygbolag vill att folk vaccinerar sig så att coronaviruset inte fortsätter spridas över världen, fine. Konspirationsteoretisera så mycket du vill. Men felanvänd inte Guds ord. Bibelstödet för att ett vaccin som kristna som ickekristna kommer ta (men inte, som sagt, i pannan eller på handen) skulle vara märket som enbart tas emot av dem som tillber vilddjuret i pannan och handen är förfärligt dåligt, för att uttrycka sig milt. Vad än Johannes menade med vilddjurets märke, var det inte coronavaccinet. Kan vaccinet vara en förberedelse för vilddjurets märke? Tja, kan inte allt det? Toblerone, Netflix eller Melodifestivalen kanske är förberedelser för vilddjuret, vad vet vi? Det vi kan veta med hundra procents säkerhet är att vätskor som inte trycks in i folks pannor inte är märken som finns i folks pannor, per defitinion. Så på den fronten kan du vara lugn, och jag uppskattar om du slutar hota våra skribenter med helvetets avgrund. Det finns ingen fördömelse för dem som är i Kristus (Rom 8:1).

   Gud välsigne dig!

   Gillad av 1 person

 10. Jag vill bara påpeka att covid-19 vaccinet har utvecklats allt sedan den första SAR_covid -2 epidemin. Efter att den tryckts tillbaka låg forskningen lite i träda men det var utifrån denna forskning detta vaccin sedan började utvecklas med fler forskare än någonsin som parallellt och i samverkan jobbade med detta vaccin , det är alltså inte konstigt att det gått fort sedan pandemin bröt ut:
  1. Forskningen började inte från scratch.
  https://jbiomedsci.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12929-020-00695-2
  2. Fler forskarlag än någonsin har arbetat med vaccinet. Samma mängd forskning som utförs i tio år vanligtvis har utförts på ett år på grund av detta.
  https://www.nature.com/articles/d41586-020-03626-1
  3. Precis som påpekas ovan är anti-vaccinationsrörelsen väldigt röststark genom sociala medier nu. De flesta härstammar från vad vi skulle kalla New Age rörelsen, specifikt de som menar att jorden har kontakt med andra civilisationer från yttre rymden, har en gnostisk förståelse av människans kroppslighet, dvs kroppen saknar egentligt värde ”vi är en ande som har en själ och bor i en kropp”. De presenterar vaccin som en del i en stor världskonspiration av ”globalister” som är en högerextrem omskrivning för judar, med den ungerske juden Georg Soros i spetsen. Rörelsen är alltså också i grunden antisemitisk. det innebär förstås inte att all vaccinationsskräck kommer sig av antisemitism men rörelsens kärna har uppkommit i detta hat mot internationalism som de anser vara en judisk konspiration för att ta över världens alla länder och folk.
  https://portlandpress.com/emergtoplifesci/article-abstract/4/2/241/225041/The-sociology-of-the-antivaccine-movement?redirectedFrom=fulltext

  4, Men denna rörelse har också stärkts av att en medlklassgrupp med ”alternativ livsstil” som gemensamt intresse har börjat söka sig till varandra rent fysiskt, geografiskt:
  https://www.newswise.com/articles/sociology-professors-publish-research-on-vaccine-refusal

  “When you think about it, certain kinds of places attract people that think a certain way,” Estep says. Affluent families have more freedom to be selective about where they live, and “as there’s more geographic mobility, they have the ability to insulate themselves residentially and around school districts. So, our argument is that people have more and more opportunities to sort along ideological lines.”

  Dvs nätet och ökat välstånd i vissa grupper gör att vi får mindre och mindre interaktion med dem som tycker annorlunda än oss i olika frågor. Därför är jag så tacksam för Hela pingsten som öppet forum där flera olika åsiktsinriktningar kan mötas och ta fram vetenskapliga fakta i ljuset tillsammans med en teologisk reflektion.

  Gilla

  1. När Soros i sin iver att kunna åstadkomma så mycket gott som möjligt råkade ställa till det för det brittiska pundet 1992, så visar det att även den bäste kan göra fel. Har man stort inflytande får man finna sig i att få både ris och ros.

   Därför är det märkligt när kritik som inte berör Soros etnicitet bemöts med hänvisning till hans judiska identitet och därmed avfärdas som antisemitism, när kritiken i själva verket handlar om Soros agerande.

   Dessutom skulle jag väldigt gärna vilja ha en förklaring till följande bibelord. I 1917 års översättning används ordet trolldom i både Apg 8:9 och Upp 18:23. Men i första fallet är det grekiska ordet mageuó. I det andra fallet är det grekiska ordet pharmakeia.

   Upp 19:23 kan alltså översättas: ”… Dina affärsmän var jordens makthavare, för alla stammar, folk och nationer blev vilseförda av dina mediciner”?
   Handlar detta bibelord om den konkreta verklighet vi lever i, eller har det en andlig tillämpning?

   Gilla

 11. Varför har Julia fel och varför är vaccinet Vildjurets Märke?

  1.mRNA (micro/messenger RNA) har aldrig tidigare testats på människor!
  2.MRNA-vacciner gjorde att 100% av försöksdjuren dog i tester.
  3.Moderna själva erkänner att vaccinet egentligen är ett modernt programspråk
  som är kompatibelt med appar.
  Det är alltså inte långsökt att appellera iden om Banki-ID skulle vara kompatibelt med vaccinet.
  Dvs bakåtkompatibelt. Då blir det lättare att analysera ordflödet i vaccinets rätta innhåll.
  Att ingen kan köpa och sälja (tack vare vaccinet).
  Nu efter några månaders betänketid från både Pingstkyrkan och för Julias del, måste jag säga
  att alla deras argument har kommit på skam, eftersom vaccintillverkarna säger att
  vaccinet inte skyddar mot viruset,samt att det kommer krävas flera sprutor (av samma tvivelaktiga innehåll).
  4.Många har blivit sjuka och svaga på väldigt kort tid, men läkemedelsindustrin bortförklarar sig hela tiden,
  med att viruset muterar med nya stammar som följd.
  Vilket är hur ett virus överlever.
  Den naturliga konsekvensen är att på alla punkter utifrån en Biblisk och Apologetisk synvinkel,hävdar jag
  att vaccinet med goda argumenet kan kategoriseras och katalogiseras som Vildjurets Märke.
  Ett vildjur producerar som bekant sina egna antikroppar.
  Det är därför Vildjuret heter Antikriststus (dvs den som predikar ett annat evangelium, med andra antikroppar).
  Dvs precis som Pingstkyrkan gör nu idag, med sin religionssynkretism.

  Mvh Fredrik

  Gilla

  1. Allt det Fredrik skriver ovan är falskt. Helt och hållet falskt. Vanligtvis skulle en sådan här kommentar raderas men samtidigt visar det att problemet som Julia adresserar ovan är verkligt – det finns på riktigt människor som tror att ett vaccin är kompatibelt med appar och därmed är vilddjurets märke. Jag kommer kontakta Fredrik om några månader när det förhoppningsvis är uppenbart för honom att vaccinet inte dödar 100 % av dem som använder dem och be honom ta tillbaka detta.

   Gillad av 1 person

   1. Micael, som bloggare, pastor och skribent har du ett rätt stort inflytande. Går du i god för att alla du påverkat att ta vaccinet – som ursprungligen tänkt avstå – kan göra det utan risk?
    Garanterar du att denna vaccinationskampanj inte på något sätt har några som helst kopplingar till det framtida vilddjurets märke?

    Gilla

    1. Alla vacciner och mediciner har biverkningar, men få har sataniska sådana. Jag garanterar att denna vaccinationskampanj har lika mycket att göra med vilddjurets märke som GB-glassen Daimstrut. Detta för att bevismängden för respektive saks koppling till Uppenbarelseboken 13-14 är precis lika stor.

     Gilla

 12. Micael och Julia, anser ni att man kan tolka de senaste dagarnas skeenden som tecken på att vilddjurets märke är på gång?

  Gilla

  1. Vilka skeenden?

   Man kan tolka Vilddjurets märke som alltifrån Internet till energidryck uppenbarligen, men det gör det inte till bra tolkningar. I synnerhet inte då väldigt många kristna idag tycks omedvetna om att man inte kan ”råka” ta märket eftersom det är i princip samma sak som att tillbe vilddjuret (Upp 14:9-10), och eftersom Uppenbarelseboken är sprängfylld med bildspråk och tillbedjan i judendom är förknippat med handen och pannan (5 Mos 6:8) är det högst oklar om märket ens är något materiellt.

   Gilla

   1. Om märket inte är något materiellt är risken desto större att man låter sig förledas, eftersom grundbetydelsen av tillbedjan (proskynéō) handlar om att böja knä inför den som står högre i rang, visa vördnad, dyrka. Alltså en attityd som tar sig uttryck i beslut och konkreta handlingar.

    Gilla

 13. Dajmstrut,socker och energidryck låter för mig som en väldigt söt kombination.
  Men Jesus säger ju precis tvärtom i sitt ord ( att det verkar sött men ska bli bitter i magen).

  DE som har kämpat sig fria !
  -Fria från vart?

  DE som har varit uthålliga?
  -Vilken sorts uthållighet menar Jesus?

  DE som har fått segerkronan (Corona)
  -Vilken krona, livets krona eller virusets Corona och kungliga demoniska kröning.
  Kröningen och Coronan, är alltså högst dubbeltydlig.
  Antingen tar du emot gräshoppskronan (Corona) eller livets krona Herrens Livets Krona.
  Jesus säger ju till de andemakterna i UPP, rör INTE gräset!

  Då måste man veta vad ett grässtrå har för betydelse enligt BIbeln.
  Ett grässtrå har förresten mer information och DNA än en människa!
  Det borde ju få en del Kristna att sätta morgonkaffet i strupen.

  Bibeln är inte högst otydligt, den är otvetydligt glasklar (för att vara fyndig)
  att vaccinet är vildjurets märke mRNA som kommer producera antikroppar precis som ett vildjur.
  Bevis nummer:1, Ett vilddjur producerar sina egna antikroppar!
  Bevis nummer:2. Vaccinet gör att kroppen producerar sina egna antikroppar (precis som ett vilddjur).
  Bevis nummer:3. Nanopartiklarna har ingen ursprungsförteckning vad gällande
  programspråket.Moderna vill inte erkänna, ej heller Pfizer,GSK,Johnson/Johnson eller Astra/Zeneca.
  Bevis nummer:4. Enligt genetikens lagar krävs det mindre än 1% (EN) för att ett människa
  inte längre ska kunna tillräkna sig att vara människa (enligt vetenskapen inte Guds kunskap).
  Bevis nummer:5. Vad händer om vaccinet förändrar DNA-uppsättningen (människans genom) mer
  än 1% (EN) så att hon är något annat än en människa?
  -Vad skulle det få för andliga,kroppsliga,själsliga och psykiska effekter.
  Bevis nummer:6 Bibeln är EXTREMT tydligt med att beskriva händelseförloppet och konsekvensanalysen
  för DEM som har tagit emot märket. -De kommer önska sig att dö men döden kommer fly från dem.
  Bevis nummer:7 Öppnar vaccinet upp för demonisk kontroll, dvs andevärlden, så att värden
  blir en mottagare från den sida som Bibeln beskriver, världsrymdens furstar och mörkrets herravälden?
  Bevis nummer 8: Bibeln är tydligt med att gräshoppor (som agerar i tandem och tänker gemensamt
  ska plåga människorna i 5 månader. Lägg märke att gräshopporna har en krona (Corona- kring sina huvuden).
  Det är alltså inte helt otänkbart att dessa vaccin också öppna upp (Corona-kröingsmässigt) upp för dessa
  onda andar och varelser.
  Dvs krona kan också betyda någon furstlig,krona och kröning med hög rang.
  Dvs den som tar vaccinet vill (omedvetet) och kanske medvetet, utan att egentligen vara medvetet om det
  börja hylla och tillbe vaccinets programspråk, lägg märke till ordet Moderna, M (ode)RNA, ode=hyllning/tillbedjan!
  Så hyllningen och tillbedjan finns där redan nu (inprogrammet i vaccinets minsta beståndsdelar).
  Bevis nummer 9. Är det så att Antikrist redan finns här nu, dvs i digitalt format.
  Bibeln beskriver ju 666 som ett hexadecimalt system (internet) som gör att ingen som tar vaccinet
  kan köpa och sälj. Quant-datorerna som (Georgie Rose) uppfann är designade som det
  allra heligaste med Israels 12 stammar spridda utanför förbundstältet.
  Chippet är alltså designat för en inneboende andlighet.
  Skulle Chippet som AI styrs utav redan vara intelligent nog,och vid liv för att just nu klassas som Antikrist.
  Fast i digtal (666) form?
  -Det kommer inte att bli tvingande, men av särskilt ömsinta skäl, är det ju synd (precis som Pingstkyrkan) skriver
  att det INTE är solidariskt att INTE vaccinera sig menar ju SKR.
  Dvs de går alltså Lucifers ärenden. Precis som Bibeln varnar för ska ske (läs gärna om skökan som styr vildjuret).
  Skökan styr vildjuret med EN hand, den andra handen håller hon ett vinglas berusad av alla profeter,pastorer
  lärda,små och fattiga Kristna hon har lyckats avrätta.
  Hon är i extas över detta illdåd.
  Bevis nummer 10: Ett vilddjur är ingen människa det är blandning av ett djur och en människa.
  En chimär-varelse (en blandning av på Jesu tid, get, orm och lejon).
  Och det intressanta är att antkropparnas proteinstruktur (erkänd av tillverkarna själva)
  innehåller syntetiserade sammanblandande proteiner från hare och get.
  Dvs en icke mänsklig proteinblandning.
  Bevis nummer:11 666 ÄR FÖR DEN SOM KAN SIN BIBEL, knutet till minimilön,
  eller registrerad minimilön. Det var därför Kung Salomo använde den taxerbara inkomsten för
  att bygga sitt tempel (se Chippet/AI) för att beskatta arbetarna och på så sått skapa världens
  första skuldmättade ekonomi.
  Minimilönen 666 är den talent (dvs årsinkomst) som gjorde det lätt för Kung Salomo att registrera
  alla (små,stora,fattiga och rika) för att beskattas utifrån en enhetlig och gemensam årskomst,talent.
  666 är alltså inte bara värdet på antikrist, det är värdet på ett ekonomisk system som enligt
  mig i allra högsta grad kommer vara knutet till vaccinet.
  Ty det är nämligen svindyrt att låta militären, polisen och försvarsmakten patrullera våra gränser
  mot ett osynligt virus.
  Kung Salomo kände till detta redan för länge sedan, och skapade utifrån detta ett skuldmättat
  system som kallas belåning, och minimilön.
  Bevis nummer:12 den stora lögnen.
  Jag anser att vaccinet är den stora lögnen som bedrar hela mänskligheten.
  Vaccinet kan också översättas med Pharmakeia (trolldom).
  Pharmakeia kan också översättas med distribution av läkemedel i organiserad form.
  Bevis nummer 14.
  Märket beskrivs på Grekiska som Charax och Charagma.
  Både orden simulerar och betyder ett lätt blåmärke orsakat av en rubbning av hudens epidermis.
  Ett lätt slag som bildar ett märke när (orsaken till märket har tagits bort).
  Charax betyder en uniformerad taggig pallissad.
  Men den taggiga (nålens) pallissad kan också betyda distribution av dessa nålar
  som orsaker märket (rubbningen,penetreringen i epidermis).
  Markören, dvs nålen bildar alltså ett märke som enligt ögat är osynligt, men innehållet
  Pharmakeia kan räknas som trolldom, eftersom kommunikationsmetoden finns osynligt.
  Men inte osynligt för dagens teknik.
  Därför kan det anses som trolldom (och magiskt).

  14 Anledningar till att vaccinet ÄR vilddjurets märke och kommer gör att DE som tar vaccinet
  kommer förlora sin frälsning.
  De som kommer ta vaccinet (utan att vara frälsta) kommer förlora möjligheten att BLI frälst.

  Det är därför Jesus VARNAR att de som har kämpat sig fria från detta s ystem.
  Ty det kommer att vara ett utmattningskrig av Guds nåde.
  Ständigt utlovade bättre antikroppar, ständigt bättre T-cellsförsvar, nya vacciner,
  nya stammar.

  Gilla

  1. Än en gång, det här är fullständigt skruvad bibeltolkning som har uppenbart fel. Fredrik menar ovan att Bibeln är ”otvetydligt glasklar” att coronavaccinet är vilddjurets märke.

   Nu ger jag Fredrik och alla andra som läser detta ett uppdrag.

   Jag kommer ge 100 000 kronor till den som kan visa mig en (1) kristen som hävdade att coronavaccinet var vilddjurets märke innan år 2020.

   En person räcker, och pengarna är dina.

   Om Bibeln är så ”glasklar” med att det är detta Upp 13-14 pratar om så borde någon kommit på det innan förra året, eller hur?

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s