Jesus tar emot oss tomhänta – Casper ten Boom

Följande är skrivet av Casper ten Boom och återgivet i boken ”Father ten Boom” av hans dotter Corrie. Casper föddes i Holland 1859, var verksam som urmakare och gömde judar i sitt hem under andra världskriget. För detta fördes han till fängelse i vilket han avled 1944. Om detta finns skriven i den, bland kristna, klassiska boken ”Gömstället”. Detta är den första av fyra liknelser som kommer publiceras. Fri översättning från engelska.


Liknelse

En konstnär ville vid ett tillfälle måla en olycklig, utsliten tiggare. Oavsett hur ingående han sökte, verkade det dock omöjligt att hitta en tiggare som såg tillräckligt ömkansvärd ut för att tjänstgöra som model. 

En dag, då konstnären gick över ett av stadens torg, lade han märke till en gammal man klädd i trasor som sov på en lastkärra. Tala om mänsklig misär! Det här var den rätta mannen för jobbet! Konstnären väckte mannen ur sömnen och sade: ”Min vän, skulle du vilja tjäna en gulden per dag?” Man kan förstå att den gamla mannen accepterade erbjudandet utan att tveka. ”Då så”, sade konstnären, ”kom hem till mig imorgonbitti klockan 10. Kom precis som du är, med precis samma kläder på dig.”

Vid den bestämda tiden nästkommande morgon ringde det på ringklockan till konstnärens hus. När han öppnade dörren såg han att tiggaren hade lagat hålen i kläderna och putsats sina skor. Tiggarens händer och fötter var rena, och hans hår prydligt kammat. Han såg ut som en helt annan man. Konstnären skakade då på huvudet. ”Nej min vän, jag har ingen användning av dig när du ser ut såhär. Jag valde dig därför att du var fattig och eländig. Jag behöver dig så som du såg ut igår – så som du ser ut till vardags. Jag är ledsen, men jag kan inte använda dig nu.”

Herren Jesus kallar dig att komma till Honom precis som du är. Han vill med hela sitt hjärta ge dig sina rikedomar; du behöver inte komma med någonting. Av den enkla anledningen att du inte har någonting. Han kommer ge dig allt. Jesus sade: ”Ty Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat” (Luk. 19:10).

Casper ten Boom

Bild av Ben Hershey på Unsplash

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s