Frälsningen är inte beroende av våra känslor – Casper ten Boom

Följande är skrivet av Casper ten Boom och återgivet i boken ”Father ten Boom” av hans dotter Corrie. Casper föddes i Holland 1859, var verksam som urmakare och gömde judar i sitt hem under andra världskriget. För detta fördes han till fängelse i vilket han avled 1944. Om detta finns skriven i den, bland kristna, klassiska boken ”Gömstället”. Detta är den andra av fyra liknelser som kommer publiceras. Fri översättning från engelska.

Under 1800-talets sista hälft, förekom en överbetoning på människans personliga upplevelse. Folk trodde att de behövde känna bedrövelse och fälla tårar över deras egen synd innan de kunde få förlåtelse. Många försökte analysera sina egna känslor och fruktade att deras övertygelse om synd inte var stark nog. Detta beroende av ens egna känslor ledde till att troende föll i tvivel och förtvivlan.


Liknelse

När Jesus kallar på er: ”syndare, kom!”. Vad hindrar då er? Jag vet. Ni säger: ”Inte än, för jag känner inte tillräckligt starkt att jag är en syndare. Det är bara när jag verkligen har känt tyngden och själens törst efter Gud som jag kan komma till källan. Innan dess kan jag inte bli frälst.”

Nej, min vän, detta är inte nödvändigt. Jesus sade aldrig detta. Allt han begär av dig är att du tror, och inget mer.

”Men”, kanske du frågar, ”hur långt måste jag gå? Hur långt är det kvar innan jag kan erhålla tron?” Det är väldigt nära. Det kan faktiskt inte vara närmare. En fisk kan inte vara närmare vattnet än han redan är, och fågeln kan inte komma närmare luften. Du kan inte komma närmare till Jesus. Hans kärlek omger dig på alla sidor. Detta tack vare hans färdiga verk på korset. Han kan frälsa dig från alla dina synder – just nu.

Casper ten Boom

Bild av Kat J på Unsplash

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s