SprĂ„kmirakler i Sverige och Nepal 🇾đŸ‡ȘđŸ‡łđŸ‡”

Min vÀn och mentor Hans Sundberg Àr inte bara en briljant teolog och en förvÄnansvÀrt duktig ukulelespelare, han har ocksÄ erfarit flera sprÄkmirakler. Faktum Àr att hans vittnesbörd om mÀnniskor som talar i tungor pÄ mÀnskliga sprÄk Àr anledningen till att jag började skriva om sprÄkmirakler frÄn första början.

Nyligen satte jag mig ned med honom för att spela in ett avsnitt av vĂ„r podd Jesusfolket dĂ€r han delar sina erfarenheter. Bland annat berĂ€ttar han om hur han var en del av Jesusfolket pĂ„ 70-talet och evangeliserade en dag pĂ„ Celsiustorget i Uppsala tillsammans med nĂ„gra andra. En iransk man som trodde pĂ„ Bahá’í kom fram till dem och försökte övertyga dem om att följa BahĂĄ’u’llĂĄhs undervisning. Hans tackade respektfullt nej och argumenterade för att den iranske mannen borde följa Jesus istĂ€llet!

De stod sĂ„ och debatterade ett tag utan att nĂ„gon lĂ€t sig övertygas av den andres argument. Hans mĂ€rkte att hans vĂ€n Maria började be för honom. Först vad hon tyst men sedan höjde hon rösten – och det visade sig att hon bad i tungor. Detta gjorde Hans lite obekvĂ€m, men sĂ„ mĂ€rkte han att den iranske mannen stirrade pĂ„ henne och svarade henne med liknande ord. Maria talade persiska om varför mannen borde bli kristen!

Jag fick Marias telefonnummer av Hans och ringde upp henne. Hon kunde bekrÀfta allt Hans hade beskrivit för mig och avslöjade att hon faktiskt inte hade varit sÄ pigg pÄ att evangelisera den dagen. Hon var trött och det kalla vÀdret gjorde henne mer sugen pÄ att gÄ pÄ bio Àn att evangelisera.

Men nĂ€r den hĂ€r mannen började debattera med Hans kĂ€nde hon sig manad att be i tungor, och snart upplevde hon att Gud ville att hon skulle be högt. Hon förstod ingenting av vad hon sa och blev först förvĂ„nad av att mannen satte igĂ„ng med att svara henne, men insĂ„g att Gud mĂ„ste ha gett henne ett sprĂ„k som han förstod. ”Mannens ögon blev uppspĂ€rrade som tefat och han blev helt chockad”, sa hon till mig.

I podden berÀttar Hans Àven om ett liknande sprÄkmirakel han var med om i Katmandu, Nepal, och sÄ pratar vi om hur en sund tungotalsteologi ser ut som inte leder till att mÀnniskor blir brÀnda pÄ karismatik utan brinnande för Gud. Lyssna i valfri podd-app, pÄ Keystory eller hÀr:

Hur ska man tĂ€nka kring mirakler i andra religioner? (Med ”TvĂ„ osaliga andar”) Jesusfolket

För ett tag sen blev jag (Micael) inbjuden att prata om mirakler i podden TvĂ„ osaliga andar, en sökarpodd vars publik framför allt finns utanför kyrkan. Det var fantastiskt att fĂ„ dela vad Jesus kan göra för mĂ€nniskor! Jag berĂ€ttade om helanden, sprĂ„kmirakler och hur jag för tio Ă„r sedan intervjuade en sydafrikansk pastor som kom tillbaka till livet efter att ha blivit dödförklarad pĂ„ sjukhus. FrĂ„gan kom Ă€ven upp hur jag ser pĂ„ övernaturliga fenomen inom new age och andra religioner, och jag sa att jag som kristen inte har nĂ„gon anledning att förneka att övernaturliga saker kan ske i ickekristna sammanhang – Bibeln sjĂ€lv hĂ€vdar detta vid flera tillfĂ€llen. DĂ€remot tror jag inte att det Ă€r orsakat av Gud utan av det Nya Testamentet kallar för "orena andar". Det finns mĂ„nga krafter och andligheter dĂ€r ute, men det bĂ€sta och sĂ€kraste Ă€r att vi söker oss till Guds helige Ande – den enda Ande som aldrig kommer försöka manipulera eller förrĂ„da oss. Jag var lite orolig att mitt svar inte skulle tas emot vĂ€l i podden men tvĂ€rtom hade Sara och Jens stor respekt för mitt kristna perspektiv och stĂ€llde fler frĂ„gor om bön, Jesus och hur jag blev kristen. Det blev ett vĂ€ldigt bra samtal som vi ocksĂ„ fĂ„tt tillĂ„telse att dela hĂ€r i Jesusfolket! Haka pĂ„ konferensen Pingst23 om Andens gĂ„vor i slutet av maj: http://pingst23.se/  Avsnitten i sin ursprungsform: https://podcasts.nu/avsnitt/tva-osaliga-andar/20-intervju-med-micael-grenholm-om-dokumenterade-mirakler-del-1-2-v7ksWfU3SQ och https://podcasts.nu/avsnitt/tva-osaliga-andar/21-intervju-med-micael-grenholm-om-dokumenterade-mirakler-del-2-2-lhNmkRveY  Min intervju med Francis Shongwe som kom tillbaka frĂ„n döden: https://www.youtube.com/watch?v=vLJnHGVVuw0  Dokumenterade mirakler: https://dokumenterademirakler.se/  Har du frĂ„gor, kommentarer eller tips pĂ„ vad vi ska podda om? Maila oss pÄ jesusfolket@gmail.com Boka en förelĂ€sning: https://helapingsten.com/boka/ Gilla Jesusfolket pĂ„ Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss pĂ„ YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. Hur ska man tĂ€nka kring mirakler i andra religioner? (Med ”TvĂ„ osaliga andar”)
  2. Kommer AI ta över kyrkan? (Med IT-pastorn Lars Gunther)
  3. Tolv dokumenterade mirakler i vÄr tid
  4. Andens utgjutande pĂ„ Asbury University – med professor Craig Keener
  5. SprÄkmiraklet som gjorde att hundratals tog emot Jesus

Podden hittar du hĂ€r eller varhelst poddar finns. Gilla gĂ€rna Jesusfolket pĂ„ Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

Annons

Vad tÀnker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s