SprĂ„kmirakler i Sverige och Nepal 🇾đŸ‡ȘđŸ‡łđŸ‡”

Min vÀn och mentor Hans Sundberg Àr inte bara en briljant teolog och en förvÄnansvÀrt duktig ukulelespelare, han har ocksÄ erfarit flera sprÄkmirakler. Faktum Àr att hans vittnesbörd om mÀnniskor som talar i tungor pÄ mÀnskliga sprÄk Àr anledningen till att jag började skriva om sprÄkmirakler frÄn första början.

Nyligen satte jag mig ned med honom för att spela in ett avsnitt av vĂ„r podd Jesusfolket dĂ€r han delar sina erfarenheter. Bland annat berĂ€ttar han om hur han var en del av Jesusfolket pĂ„ 70-talet och evangeliserade en dag pĂ„ Celsiustorget i Uppsala tillsammans med nĂ„gra andra. En iransk man som trodde pĂ„ Bahá’í kom fram till dem och försökte övertyga dem om att följa BahĂĄ’u’llĂĄhs undervisning. Hans tackade respektfullt nej och argumenterade för att den iranske mannen borde följa Jesus istĂ€llet!

De stod sĂ„ och debatterade ett tag utan att nĂ„gon lĂ€t sig övertygas av den andres argument. Hans mĂ€rkte att hans vĂ€n Maria började be för honom. Först vad hon tyst men sedan höjde hon rösten – och det visade sig att hon bad i tungor. Detta gjorde Hans lite obekvĂ€m, men sĂ„ mĂ€rkte han att den iranske mannen stirrade pĂ„ henne och svarade henne med liknande ord. Maria talade persiska om varför mannen borde bli kristen!

Jag fick Marias telefonnummer av Hans och ringde upp henne. Hon kunde bekrÀfta allt Hans hade beskrivit för mig och avslöjade att hon faktiskt inte hade varit sÄ pigg pÄ att evangelisera den dagen. Hon var trött och det kalla vÀdret gjorde henne mer sugen pÄ att gÄ pÄ bio Àn att evangelisera.

Men nĂ€r den hĂ€r mannen började debattera med Hans kĂ€nde hon sig manad att be i tungor, och snart upplevde hon att Gud ville att hon skulle be högt. Hon förstod ingenting av vad hon sa och blev först förvĂ„nad av att mannen satte igĂ„ng med att svara henne, men insĂ„g att Gud mĂ„ste ha gett henne ett sprĂ„k som han förstod. ”Mannens ögon blev uppspĂ€rrade som tefat och han blev helt chockad”, sa hon till mig.

I podden berÀttar Hans Àven om ett liknande sprÄkmirakel han var med om i Katmandu, Nepal, och sÄ pratar vi om hur en sund tungotalsteologi ser ut som inte leder till att mÀnniskor blir brÀnda pÄ karismatik utan brinnande för Gud. Lyssna i valfri podd-app, pÄ Keystory eller hÀr:

SD och talibanerna som de vill skicka kristna till Jesusfolket

Bara nĂ„gra dagar innan valet sa SD att de vill ta bort möjligheten att fĂ„ asyl genom att konvertera till en annan religion i ett försök att fĂ„ ner Sveriges asylinvandring "nĂ€ra noll". DĂ€refter valde 14 procent av regelbundna gudstjĂ€nstbesökare att rösta pĂ„ dem. Hur kan normaliseringen av SD ha gĂ„tt sĂ„ lĂ„ngt att inte ens deras utvisningar av kristna till talibanernas skrĂ€ckregim Ă€r nĂ„got som avskrĂ€cker vissa kristna frĂ„n att rösta pĂ„ dem? Micael och Jacob pratar med Alex Bengtsson, teologistudent som tidigare har jobbat pĂ„ den antirastiska organisationen Expo, om SD:s hatkĂ€rlek till kristendomen och klyftan mellan vad SD faktiskt vill göra och vad mĂ„nga vĂ€ljare ute i stugorna tror att de stĂ„r för. Vi diskuterar hur vissa av Jimmie Åkessons övertygelser om kristendomen borde klassas som heretiska och att det Ă€ndĂ„ finns hopp för vĂ„ra asylsökande församlingsmedlemmar Ă€ven nĂ€r SD kommer fĂ„ inflytande över regeringen. HĂ€r skriver Micael om SD:s förslag och hur Jimmie Åkesson försökte dölja hur extremt det var med en missvisande tweet: https://helapingsten.com/2022/08/31/varning-sd-vill-utvisa-alla-asylsokande-som-konverterar-i-sverige/  HĂ€r kan du lĂ€sa om Micaels bok om kristna konvertiter frĂ„n Afghanistan: https://micaelgrenholm.com/konvertiten/  Har du frĂ„gor, kommentarer eller tips pĂ„ vad vi ska podda om? Maila oss pÄ jesusfolket@gmail.com Boka en förelĂ€sning: https://helapingsten.com/boka/ Gilla Jesusfolket pĂ„ Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss pĂ„ YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
  1. SD och talibanerna som de vill skicka kristna till
  2. SprĂ„kmirakler i Sverige och Nepal – med Hans Sundberg
  3. Kristna och konspirationsteorier – med Lars Johansson och Elisabeth Sandlund
  4. Vad Bibeln egentligen sĂ€ger om odödlighet – helvetesdebatten i Dagen del 2
  5. En analys av helvetesdebatten i Dagen – med Daniel Hultberg och Elin Prather

Podden hittar du hĂ€r eller varhelst poddar finns. Gilla gĂ€rna Jesusfolket pĂ„ Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

Vad tÀnker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s