En kreativ husförsamling i Uppsala

Mosaik-loggan

Mosaik är en, av många, församlingar i Uppsala. Vi vill växa närmare Jesus och göra som Han. Vi vill följa Honom genom att mötas till gudstjänster, samlas i hemmen till gemenskap och bön samt vara ute på gator och torg. Vår önskan är att vårt församlingsliv skulle vara som den första kyrkans: En enkel öppen gemenskap där alla kan känna sig välkomna och våra olika färger och former får resultera i en alldeles unik mosaik. En gemenskap som ständigt strävar efter Guds närhet. En gemenskap som går ut med goda nyheter, tecken och under. En gemenskap som tar ett socialt ansvar och sprider ljus, överallt. Vi vill vara en kärleksfull utåtriktad församling som finns där människor finns, sprida Guds rike och evangelium överallt där vi befinner oss, för att föra människor in i en levande relation med Jesus Kristus och hans kropp.

Vårt gudstjänstliv präglas av det vi tänker är viktigast, det kyrkan i alla tider ansett vara viktigt: Vi tillber Gud. Vi ber för vår värld. Vi delar våra egna historier, vad Jesus gjort i vårt liv. Vi fikar. Vi lyssnar till förkunnelse av ordet. Vi läser Guds ord. Vi betjänar varandra i förbön. Vi firar nattvard.

Vi längtar efter att lära känna Gud och fungera mer i den kraften Han så mäktigt låter verka i oss. Därför har vi husgrupper som träffas varje tisdagkväll. Vi träffas i hem och söker Gud. Vi går ut och ber Gud använda oss att sprida Hans rike. Ungefär varannan vecka ute, varannan inne. Vi har också bön för väckelse varje torsdag kl 19 där vi ber att Gud ska utgjuta sin Ande över Uppsala och Sverige.

Om du vill komma i kontakt med oss eller fråga något är det bara att maila till info@uppsalamosaik.se

Mosaiks vision

Evangelisation
Evangelisation
 1. Att älska Gud och älska människor mer och mer och mer!
  1. Genom att vara församling!
  2. Genom att vara i Guds närhet och ta emot Hans kärlek.
 2. Att växa i förväntan på att Guds rike ska komma när vi samlas.
 3. Att vi ska växa i intimitet med Gud. Att innerlig tillbedjan och enad bön ska få vara församlingens motor och drivkraft.
  1. Genom att vi som individer tar vårt andliga ansvar under veckans gång.
  2. Genom att vi fortsätter avsätta väsentlig tid för detta under våra Gudstjänser.
  3. Genom att vi samlas till bön för väckelse på torsdagar, bönefrukost etc.
 4. Att växa i antal. Se nya människor, och deras vänner, fångas av Guds frihet och kärlek.
  1. Genom personlig evangelisation, egna initiativ och genom att tex bjuda med våra vänner till församlingens gudstjänster och sammankomster.
  2. Genom ihärdig bön för våra vänner som inte ännu känner Jesus
  3. Genom evangeliserande utekvällar, bön för sjuka på stan, predika på låda, fika i gottsunda/fyristorg etc.
  4. Genom andra tillfällen, events, påhitt.
 5. Att växa i kraft. Guds kraft ska vara påtaglig under våra Gudstjänser och sammankomster, på våra utekvällar och där vi befinner oss under veckans gång.
  1. Genom bön och förbön för varandra.
  2. Genom uppmuntrande och utmanande förkunnelse och individuell pepp, Jesushistorier.
  3. Genom att förvänta oss att Gud gör vad han lovar.
  4. Genom att frimodigt ta chanser i alla lägen.
 6. Att växa i kallelser, tjänser och nådegåvor (alla gåvor!) Vi vill att vi som församling ska uppmuntra, uppbygga och utmana varandra att växa i de indviduella tjänster och gåvor som Gud har lagt i varje person som utgör Mosaik, så att alla blir bättre, gladare, mer peppade, och finns i den funktion som Gud har kallat de till på ett farligt sätt för Guds rike.
  1. Genom att inte tillåta att folk tror att de inte är viktiga, eller inte har en kallelse på sitt liv, funktion i Kristi kropp etc.
  2. Genom uppmuntrande ord, förbön.
  3. Genom att stötta varandras  ideer och visioner
  4. Genom att hjälpa varandra praktiskt att ta ansvar för de områden Gud har lagt på deras liv.
 7. Att växa organiskt i gemenskap och överlåtelse till varandra (dvs. det aktuella livet uttrycks i diverse forum, inte tvärtom).
  1. Genom att leva en familjär atmosfär där alla är välkomna och älskade.
  2. Genom att låta modeller/uttryck uppstå där vi får praktisera överlåtelse till varandra i församlingen Mosaik.
  3. Genom att överlåta oss till församlingens vision.
 8. Att Mosaik ska få vara en röst i samhället för social rättvisa och rättfärdighet:
  1. Genom att vi på kreativa sätt inspireras att peka på Guds rättfärdighet i diverse konkreta orättvisor.  (Tex.: flyktingfrågor, integrationsfrågor, fängelsearbete osv.)

Mosaiks rötter

Mosaik är en evangelikal kristen församling som vill leva naturligt i det övernaturliga och tror att Andens liv gärna tar sig i uttryck i utövandet av alla Hans nådegåvor. Vi utgår från samma “Gudsrikes-teologi” som bl.a  Vineyard rörelsen, New Wine etc.

Här har vi gjort en lista med lite länkar, boktips och undervisnings förslag som vi varmt med hela hjärtat och alldeles gladeligen rekomenderar ALLA att förkovra sig i! Dom sa det bra! Så här tänker vi med! (sidan kommer uppdateras regelbundet).

John Wimber formulerade Gudsrikesteologin på följande sätt: eftersom Guds Rike är redan här men ännu inte blommat ut i sin fullhet, vilket kommer ske vid Jesu andra tillkommelse, lever vi i krigstider när Guds Rike strider mot djävulens rike. Vi ser Guds Rike bryta igenom när den Helige Ande helar människor, när människor blir frälsta, när de fattiga får hjälp etc. Men Riket har inte ännu uppslukat allt, och därför ser vi också lidande, misslyckanden och synd. Vi ska dock inte tappa modet utan ständigt be ”Kom, Helig Ande” och kämpa för Rikets utbredande ända till den dag det kommer uppenbaras i sin fullhet.

Hans Sundberg, en av Mosaiks pastorer, instämmer helhjärtat. Se gärna följande klipp för att förstå vår teologi:


Det var lite info om min kyrka. Här är andra tips på bra saker i Uppsala:

Diakoniagruppen i Uppsala träffas varannan måndag i Missionskyrkan på S:t Olofsgatan 40, kl. 19:00. Där diskuterar vi saker som rättvis handel, bistånd, klimat, konflikthantering mm och planerar även för aktioner och workshops.

Pannkakskyrkan i Uppsala bjuder folk på pannkakor och talar med dem om Gud. Ett perfekt tillfälle för evangelisation, apologetik och förbön för att människor ska beröras av Gud. Vi har sett flera ta emot Jesus som sin Frälsare, och även många anmärkningsvärda helanden (se videon ovan). Pannkakskyrkan samlas varannan lördagkväll i centrala Uppsala. Kontakta uppsala@pannkakskyrkan.se för info om plats och tid.

Uppsala stadsmission finns till för att hjälpa utsatta människor och är en mycket bra organisation att engagera sig ideellt i. Verksamheten omfattar alltifrån caféverksamhet till arbetsträning men själv rekommenderar jag Mikaelsgården och Mikaelskyrkan.

22 kommentarer

 1. Det finns ett gäng på Johannelunds teologiska högskola som e sugna på kommunitet, du borde sätta upp en lapp där.
  fred

  Gilla

 2. Jag bor i Uppsala, går på J-lund och är med i Pannkakskyrkan… Har vi träffats? Haha 😛

  Jag tror nog det skulle finnas intresse hos en del där, ja.

  Gilla

 3. Hejhej Micael!

  Just nu har jag inte hunnit lyssna på länkarna, men jag har tidigare hört någon predikan med Sundberg. Håkan Gabrielsson och hans fru Erika är ju också personer som jag här i Umeå har stort förtroende för. Men jag undrar hur det ligger till med ekumeniken och med medlemsskap i Skr och Charta Oecumenica m.m. Wineyard Norden är ju medlemmar så mycket vet jag, och Björkstakyrkan är genom Efk medlemmar, men hur står det till med Mosaik?

  Gilla

  1. Hejsan! Som jag skrev på Twitter är Mosaik för små för att vara med i SKR eftersom vi är samfundslösa i nuläget, men vi är med i UKR, Uppsala Kristna Råd. Vi är det inte för att kompromissa om sanningen utan för att förstå andra kristna, och vi delar inte uppfattningen att man måste stå utanför SKR för att undvika en framtida avfallen Världskyrka.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 4. Hej Micael!

  Liknande läge som mig personligen. Medlem i Pingst, som ju är ett samfund, och med i Skr. Jag brukar också delta i Umeå kristna råds verksamhet, och det är mycket gott med böneveckorna som införts. Samtidigt kämpar jag allt mer för att vi ska vakna över den situation vi har kommit så långt in i. Katolicism och Mariadyrkan är bara en liten del i detta och allt har gått så fort. Tänker försöka ta mig samman och sammanfatta en text kring detta. Guds välsignelse. Var rädda om varann. Väx både som människor och församling. Sök ingen samfundstillhörighet så ska Herren förse er rikligen.

  Gilla

 5. Hej alla glada bröder och systrar i Herren !

  Urkyrkan fick ett fint arv av Kristus Jesus. ” Gud har insatt dig till arvtagare ! :
  Har du tänkt på detta ? ”The SAME HOLY SPIRIT THAT JESUS HAD IN HIM WE HAVE NOW IN US. NO DIFFERENCE. THAT IS WHY JESUS SAYS THAT WE SHALL DO THE SAME WORK AS HE HAS DONE !!!”

  Inga dåliga förutsättningar för den som vill göra en insats för Guds Rike !

  You know the message God sent to the people of Israel , announcing the good news of peace through Jesus Christ, who is Lord of all. 37 You know what has happened throughout the province of Judea, beginning in Galilee after the baptism that John preached— 38 how God anointed Jesus of Nazareth with the Holy Spirit and power, and how he went around doing good and healing all who were under the power of the devil, because God was with him. Acts 1036-38

  “God anointed Jesus with The Holy Spirit and power” as written above. The SAME HOLY SPIRIT THAT JESUS HAD IN HIM WE HAVE NOW IN US. NO DIFFERENCE. THAT IS WHY JESUS SAYS THAT WE SHALL DO THE SAME WORK AS HE HAS DONE !!!

  12 “Very truly I tell you, whoever believes in me will do the works I have been doing, and they will do even greater things than these, because I am going to the Father” JOHN 14:12

  Yes we all know that Jesus went to His Father in Heaven. So He multiplied Himself in us and through us. He intended to continue His work on Earth through us all.

  15 “If you love me, keep my commands. 16 And I will ask the Father, and He will give you another advocate to help you and be with you forever— 17 the Spirit of truth. … But you know Him, for He lives with you and will be in you. John 14:15-17

  ”He went around doing good and healing all who were under the power of the devil, because God was with Him”. Look here what The Bible tells us. Jesus was doing good and healing all that were under the power of the devil. If we read this carefully we will see the reason why you and all other people CAN BE sick. They are all under the power of the devil. So when we attack the devils power over our lives in the name of Jesus and in the power of The Holy Spirit that lives in us, then no sickness can survive in our bodies. Then we will be able to recover strongly and newer let any sickness grow strong in our bodies.

  16 Don’t you know that you yourselves are God’s temple and that God’s Spirit dwells in your midst? 17 If anyone destroys God’s temple, God will destroy that person; for God’s temple is sacred, and you together are that temple. 1 Cor 3:16

  Here we can read that God and we are living together in our body ! So it is never far to The Lord Jesus or The father or The Holy Spirit. It can never be a shorter distance than that.

  Look here: ”16 I pray that out of His glorious riches He may strengthen you with power through His Spirit in your inner being, 17 so that Christ may dwell in your hearts through faith”. Eph 3:17

  Look here again: ”11 And if the Spirit of Him who raised Jesus from the dead is living in you, He who raised Christ from the dead will also give life to your mortal bodies because of His Spirit who lives in you. Rom 8:11

  “God sent His Son, born of a woman, born under the law, 5 to redeem those under the law, that we might receive adoption to sonship. 6 Because you are His sons, God sent the Spirit of His Son into our hearts, the Spirit who calls out, “Abba, Father.” 7 So you are no longer a slave, but God’s child; and since you are His child, God has made you also an heir. Gal 4:6-7

  Do you know what a heir is ? If we are heirs why do we let us suffer under the torments of the devil. Why don’t we use the power that The Holy Spirit has inside us to cast away the devil and His influence in our lives ? Yes because first that we don’t know our rights as heirs and what our inheritance contains as children of God. Then maybe we don’t practice this and we will not see any results.

  How shall we be able to practice this ? Read here: ” 19 After the Lord Jesus had spoken to them, He was taken up into heaven and e sat at the right hand of God. 20 Then the disciples went out and preached everywhere, and the Lord worked with them and confirmed His word by the signs that accompanied it.” Mark 16:19-20.

  You can now understand how you shall influence your situations ? Your health, wealth, job, people around you, all kinds of circumstances. Can you understand how you can be the one that starts to command your situations in life and circumstances in the power of The Holy Spirit.?

  Gilla

 6. Jag är en arabisk från Irak du är muslim och blev en kristen och en vriden rätt Tack gode gud jag älskar Herren Jesus genom att hota att döda min familj och sprang bort från min familj Jag hoppas att världen blir en Kristus Klho

  Gilla

 7. Jag hoppas från Herren Jesus för att skydda mig och skydda varje kristen Jag önskar er lycka till mina vänner och jag hoppas att Emily Araslani Fader mil

  Gilla

 8. Hälsningar i jesus namn med bästa välsignelse till er all in tron och livet med Himleska livet in den Helia Anden kraft och fröjd och hjälp och vishet och vi litar på Jesus blod till frälsningen till alla som tror kratis och besta kärek i Jesus namn ,tack och låt väckese komma just idad och börja från mej ,tack var välsignat,keijo söödertälje

  Gilla

 9. Detta låter väldigt intressant. Just nu bor jag så långt bort, men om jag får någon bostad i Uppsala (så jag kan vara i stan på kvällstid) kommer jag gärna om jag får!

  Vet ni föresten om det finns något vegetariskt kristet kollektiv i U-sala eller önskan att starta något?

  Gud lever!

  Sunniva

  Gilla

  1. Du är så välkommen Sunniva! Det vore väldigt trevligt att träffas.

   Tyvärr finns det inget än vad jag vet men det låter som en mycket bra idé.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 10. Hi Micael!

  Just a question: would you know where I could get a Swedish language (dubbed or subtexted) copy of the film ”The Radicals” (1990, Gateway Films — about the life of Michael Sattler, one of the first Anabaptists)? I noticed you are interested in that movement. God bless, Bob Abspoel (bob.abspoel gmail.com)

  Gilla

 11. Hi Micael!

  I came across your blog and I just fount myself, learning more about the word of God.. I’m a Christian here in Philippines! may God bless you more 🙂

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s