Jesuskyrkan

halleluja

Jesuskyrkan är en framtida kyrka som redan börjar förberedas. Den ska se ut som församlingen i Jerusalem, eftersom det var den första kyrkan och apostlarnas egen kyrka. Dess organiska och radikala struktur gjorde att de effektivt kunde göra det som Jesus ville att de skulle göra: predika Evangeliet, bota sjuka och utjämna klyftan mellan rika och fattiga.

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.  Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.  Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.  De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta. (Apg 2:42-47)

I Jesuskyrkan ska vi därför leva i egendomsgemenskap. Vi ska utjämna klyftan mellan rika och fattiga. Vi ska bjuda in tiggare från gatan och dela livet med dem. Vi ska vara en fristad åt papperslösa, hemlösa och Jesuslösa. Alla ska få mötas med värme och kärlek i Jesuskyrkans kommuniteter.

I Jesuskyrkan kommer vi också ha utåtriktade möten varje dag på offentliga platser. Vi kommer ha en flagga, dela ut en Jesustidningar och Jesusbiblar, predika evangeliet på en låda, be för sjuka, profetera, sjunga lovsånger och dela ut gratis kramar och pannkakor.

I Jesuskyrkan ska vi i all enkelhet samlas hemma hos varandra eller i kommuniteterna för att dela Herrens måltid, döpa folk, tillbe, be för väckelse och för varandras behov, läsa Guds ord, uppmuntra varandra med vittnesbörd och profetiska tilltal, och helt enkelt utrustas för de utåtriktade aktiviteterna.

Jesus Army i Storbritannien är en av våra största inspirationskällor, det är en kyrka som visar att egendomsgemenskap inte alls är en omöjlig utopi, utan det funkar finfint bara det finns folk som är med på det. Vi kan inte acceptera att 100% av Sveriges kyrkor har en individualistisk och ojämlik församlingsgemenskap medan tiggare sitter på stan och hungrar – vi behöver återerövra den bibliska församlingsstrukturen. Vi ska jobba så hårt vi kan för att göra Jesuskyrkan till en realitet, men vi behöver folk som kan hjälpa till. Vem är på?

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s