Vem skulle Jesus utvisa?

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 09.32.24

Just nu pågår den största flyktingkrisen sedan andra världskriget. 60 miljoner människor är på flykt från krig och förföljelse, och många försöker ta sig till det rika Europa. Många kristna engagerar sig för att välkomna och välsigna flyktingarna i enlighet med 3 Mos 19:34 och alla andra hundratals Bibelord som talar om att älska och göra gott mot främlingen och den nödställde.

Samtidigt verkar dock andra kristna för att Sverige och Europa ska stänga sina gränser och utvisa fler invandrare tillbaka till de utvecklingsländer de utvandrat från. De stöder främlingsfientliga partier och hävdar att exempelvis Apg 17:26 visar att Gud håller med deras vision om stängda gränser. Hur kan vi bemöta deras argument och hjälpa dem till en mer främlingsvänlig inställning?

Micael Grenholm är bloggare, debattör och aktivist som i flera år har engagerat sig både för asylsökande och EU-migranter, och som under hösten skriver en bok tillsammans med Stefan Swärd om kristen tro, invandring och högerextremism. Med föreläsningen ”Vem skulle Jesus utvisa?” vill han utrusta församlingar och enskilda troende med bibliska, teologiska och samhällsvetenskapliga argument för varför invandring från fattiga till rika länder inte är något kristna bör motsätta sig, utan stödja.

Boka föreläsningen på micael.grenholm@gmail.com eller 0730-350527.

Här kan ni lyssna på föreläsningen när den hölls i Korskyrkan Götene den 23 september.

Nedan kan ni också se föreläsningen Jesus vs Xenophobia som har ungefär samma innehåll: