Jesus var också flykting

front-1400

Jesus var också flykting är en nysläppt bok om invandring, främlingsfientlighet och kristen tro. Boken tar upp vad Bibeln säger om migration och flyktingskap, hur kristna förhållit sig till rasism genom kyrkohistorien, ekonomiska och ideologiska argument för och mot invandring, med mera.

Köp boken på förlagets hemsida, Adlibris eller Bokus.

Folkbildningssatsning 2018

I år är det valår, och migrationsfrågor beräknas bli hett omdebatterade ännu en gång. Kristna spenderar långt mycket mer tid på sociala medier än vad de spenderar på en söndagsgudstjänst eller i en bönegrupp. Om de inte är rotade i vad Bibeln lär om migration dras de lätt med av den populistiska tidsandan.

2018 vill vi därför satsa extra på att utbilda församlingsmedlemmar om biblisk migrationsteologi så att de står bättre rustade när de konfronteras med främlingsfientliga åsikter. Nedan är tre exempel på hur det skulle kunna se ut.

Samtalskväll (två timmar)

Inledande interaktivt bibelstudium på 30 minuter där vi tillsammans läser Skriften med syfte att upptäcka vad den säger om migration. Föredrag på 20 minuter om migrationsteologi genom kyrkohistorien fram till idag. Kort bensträckare och sedan gruppdiskussioner och Q&A om migrationsrelaterade frågor och problem som deltagarna själva vill ha svar på.

Halvdag (tre sessioner)

  • Session 1: Interaktivt bibelstudium på 90 minuter som både tittar på migrationspositiva texter och texter som används i den främlingsfientliga rörelsen.
  • Session 2: Föredrag på 45 minuter om migrationsteologi genom kyrkohistorien och kopplingen mellan dagens migrationsmotstånd och statskyrkosystemen. Gruppdiskussioner och Q&A.
  • Session 3: Möte med lovsång och bön (jag kan ta med gitarren), mitt vittnesbörd om varför jag började engagera mig för flyktingar, uppläsning av flyktingars berättelser, personlig förbön.

Heldag (fem sessioner)

Förutom de tre sessioner beskrivna ovan två sessioner till, som till exempel:

  • Våra syskon EU-migranterna. Jag pratar om mitt engagemang för tiggande EU-migranter och hur vi bäst hjälper dem.
  • Migration och ekonomi. Föredrag och Q&A om hur kristna bör tänka kring rikedom, myter om invandringens kostnader, huruvida hjälp på plats är bättre än asyl, med mera.
  • Sverigedemokraternas liberalteologi. Förutom KD är SD det parti som sagt mest om Gud. Föredrag och diskussion om huruvida det verkligen är Bibelns Gud.
  • Goda exempel. Jag berättar om individer och församlingar som engagerar sig för flyktingar och vad vi bör tänka på när vi ägnar oss åt integration.

För bokning av föredrag, kontakta Micael Grenholm på micael.grenholm@gmail.com och Stefan Swärd på sward@src.a.se

Läs mer här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s