Skribenter

Sedan pingsten 2015 har Hela Pingsten ett team med flera skribenter.

Foto Magnus Aronson-9133

Micael Grenholm

Jag startade den här bloggen en vacker pingstdag 2009 och är dess redaktör. Visionen om att förena karismatik, evangelisation och aktivism för fred och rättvisa har jag burit ända sedan bloggen startade och Gud har bekräftat den sedan dess på många olika sätt. Tillsammans med flickvännen Sarah och flera andra aktiva i Jerusalemprojektet hoppas jag starta en karismatisk kommunitet med egendomsgemenskap 2017.

Förutom Hela Pingsten skriver jag bland annat på Holy Spirit Activism och Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice.  Jag är också Youtuber på både svenska och engelska.

emmaEmma Andersson

Psykologi- och teologiintresserad kaffedrickare och som tycker om att scouta, leka med barn, bada och springa. Jobbar som folkhögskolelärare. Tror på rättvisa, diakoni och församlingen som en annorlunda gemenskap. Längtar efter att våga lita mer på Gud, leva enklare och vara mer i skogen.

15056278_10211192919605050_7226436581476127335_nNatalie Pettersson

28-årig nyfrälst tvåbarnsmamma. Gör helst: skriver, äter popcorn och läser min Bibel. Medlem i Frälsningsarmén och bloggar annars här.

rebecka

Rebecka Joy Rodriguez

18-årig tjej som pluggar i uppsala. Om jag inte är i plugget hittar man mig i sporthallar eller kyrkan!

Jesus, basket och människor är tre ord som beskriver mig ganska precist. Evangelisation och nya människor är bland det bästa jag vet!

Hans Sundberg

hans sundbergJag har haft förmånen att predika evangeliet om Jesus i nära fyrtiofem år. Första gången jag stod i predikstolen var jag bara sexton. Jag är väldigt tacksam till Gud för förtroendet.

Jag har varit församlingspastor, seminarielärare, församlingsplanterare i olika länder, handledare och National Direktor för Vineyardrörelsen. Alltid engegerad i ekumenik och mission, fler måste få höra de riktigt goda nyheterna! Numera är jag fokuserad på ledarutveckling i Sverige, Norden, Nepal, Indien med mera, och leder tillsammans med min fru Lotta församlingen Mosaik – en husförsamling i Maskrosnätverket.

Simon Johansson

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.46

Jag blev frälst när jag var 19 år, älskar Jesus och vill leva för Guds rike i den här världen med evigheten för ögonen.

Övertygad om att det kristna livet egentligen går att koka ned till en enda sak: en personlig, intim, daglig relation med Jesus!

Brinner för lärjungaskap, mission och att alla pånyttfödda kristna ska komma i funktion i ”kroppen”. Arbetar för närvarande som Matte/NO-lärare i Sundsvall.

Kotten HedmanKatarina Hedman

Surjämte bosatt bland kossorna i idylliska Nord-Trøndelag (Norges näst mest lantbrukstäta fylke!) Jobbar frivilligt på ett bönecenter, pluggar historia och försöker lära mig konsten att hålla växter vid liv. Älskar tragisk film och klassisk musik. Första steget mot att rädda världen är att vi alla blir tokförälskade i Jesus!

Johannes Widlund

14231291_10154360130553382_8518840990133768150_o.jpg

Jag är en student som vuxit upp inom frikyrkan på sköna Västgötaslätten. Min största passion är att leva för andra och fundera kring hur vi gör det på stor skala. Hur lever jag ut de konkreta kärleksbuden jag hittar i min bibel i en globaliserad värld? Försöker blanda det utzoomade och abstrakta med det nära och konkreta. Aktiv i Stefanushjälpen som hjälper utsatta EU-medborgare i Uppsala och aktiv i Korskyrkan. Jag är övertygad om att liv helhjärtat överlämnade i Jesu händer är vad världen behöver, på alla möjliga plan. Andligt, ekologiskt, socialt, ekonomiskt, själsligt osv. Det vill jag sprida med mitt liv.

198789_10150325156115236_3909233_nMarius Ihlar

Bor i Danmark. Arbetar med att filma och redigera videor för The Last Reformation. Strävar efter att få ut kyrkan ur byggnaden så att vi kan göra lärjungar.

Sarah Stenmark

15328401_10154256332223736_1354623206_nJag är en före detta teologistudent från Västerbotten som blir pirrigt glad av fluffiga djur, Micael Grenholm och Jesus. Jag älskar att prata om Guds rike, Jesus, mission, radikalt lärjungaskap, jämställdhet, hur man förändrar världen genom klassutjämnande kommuniteter och hållbart liv på gräsrotsnivå.

För närvarande är jag bosatt i en stuga utanför Uppsala tillsammans med katten Kafka och pluggar till agronom-ekonom på grund av mitt intresse för livsmedelsproduktion och rättvisa i världens resursfördelning. Stolt vegan är jag också och glad att vara med i detta härliga skribentgäng!

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.52

Anneli Lendrup

Genom bl.a.fritidsledarutbildning, Drama på högskolan,Bibelskola och Församlingspedagogutbildning har jag fått verktyg att berätta det Gud lagt på mitt hjärta i och genom mitt liv. När jag 1985 fick möta Jesus hemma i köket, förlöstes gåvor som drama, dans, poesi och konst (bl.a.målning och foto) i mig. Men framförallt också en frimodighet till medvetna ställningstagande och att leva ett liv som kan gestalta Guds Rike så tydligt som möjligt. Bokslukare, som älskar teologisk reflektion och dialog. Jag har lärt känna den världsvida kristna familjen genom vänskap, studier, och genom att delta i de olika grenarnas gudstjänstliv. Jag går gärna i kloster då och då. Och ser det karismatiska som helt naturligt.

10997613_1251438894874710_286868095686174158_oJakob Romeborn

En journalist med passion för skrivandet, och vill använda min gåva för att ära Gud. Jag brinner för att ungdomar ska få möta Jesus och är bland annat inblandad i Pannkakskyrkan, KRIK och andra församlingsaktiviteter på hemmaplan i Ulricehamn. Älskar filmen Silence.

davidDavid Larsson

Konstnärssjäl med många järn i elden, ibland för många. Har tre pelare i livet som jag behöver hålla i trim för att må bra: Gud, fysisk träning och kreativitet, tummar jag på något av detta så märker omgivningen av det.

Använder mig bland annat av konsten för att kunna möta människor i samtalet om tro. Längtar efter att se människor få frid genom Jesus.

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 12.34.41

Marie Larsson

Jag är en Stockholmsboende personalvetarstudent i mina bästa år som tycker möten med människor är något av det bästa man kan få vara med om i livet. Något av det jag brinner mest för är apologetik (försvar av den kristna tron) och att genom den i kombination med den Helige Ande få vara med och bygga på Guds rike.

Min församlingstillhörighet är i Betlehemskyrkan som varit som ett hem för mig i närmare sju år. Gillar äventyret med Jesus, även kallat livet.


Sara Heinin

sara heininFör cirka ett år sedan tog jag steget som Gud så länge talat om – att läsa teologi och tränas till ledare i församling. Mitt förhållande till ledarskap var lite en skräckblandad förtjusning- livrädd men taggad. Jag började läsa Akademi för Ledarskap och Teologi i Göteborg och praktiserade samtidigt i min hemförsamling i Ulricehamn som ungdomsledare. Nu har jag nästan läst två terminer och älskar det! Jag kan prata hur länge som helst om det jag ser och har sett Gud göra. Jag brinner för den frihet vi har i honom och hur Jesus är den häftigaste person jag känner- jag önskar fler fick lära känna honom!

andreasAndreas Cucca

En skånsk halvitalienare med ett hjärta för dem som inte hört om Jesus. Jobbar sedan 2007 med kampanjer och ledarträning bland onådda folkgrupper genom Gå Ut Mission. Är gift med Lina (som också reser för GUM) och har en dotter som heter Agnes.

Jag är ansvarig för organisationens arbete i Bangladesh där hundratals församlingar blivit planterade. Här kan ni läsa mer om mina och Linas missionsresor med mera. För mer info om GUM gå in här.

emilio ghazalEmilio Ghazal

Mitt namn är Emilio Ghazal, 24 år från Stockholm. Jag är ursprungligen från Syrien, talar flytande arabiska. Jag är mest intresserad av att vinna människor till tro, och sprida ett okompromissat evangelium 🙂 För övrigt är jag församlingsledare och älskar Jesus Kristus. Frid!

Tidigare skribenter:

frida lindbergFrida Lindberg

Jag heter Frida och arbetar 75% som pastor i Pingstförsamlingen i Sala och utöver det som frilansande artist. Jag har läst Församlingsledsrakademin + Teologiska studier vid Örebro Missionsskola, samt Teater vid Örebro Musikhögskola. Men det är mindre viktigt. Vad som är än mer viktigt är att Jesus är i allra högsta grad levande och verksam idag! Och på min vandring i Jesu fotspår finns det några saker som Gud har lagt på mitt hjärta: Jag brinner för församlingen, Guds folk som möts över alla gränser och delar livet – hela livet – med varandra. Jag brinner för evangelisation, för ett förvandlat Sverige, för lärjungaträning, bön och bibelläsning, för att Jesus ska bli upphöjd och ärad överallt och för att leva församlingsliv 24/7. Pekar på Jesus på mitt sätt genom de kreativa gåvor Gud lagt ner i mitt liv, och vill peppa dig att peka på Jesus på ditt sätt, utifrån allt Gud har lagt ner i ditt liv!

Sunniva ”Suri” Rettinger

sunnivaJag har studerat till präst bland annat på Johannelunds teologiska högskolai 4,5 år. Har ett sabbathsår och går på konstskola för att lära mig mer om mig själv. Är vegan för att djur inte är mat i Guds Rike.

Längtar efter att vara kreativ, leva nära naturen, celebrera mässa, odla grönsaker, ha en djurfristad, leva i klosterliknande gemenskap, att skapelsens födslovåndor får ta slut och att jag få se Jesus ansikte mot ansikte. Levat på jorden sen 1988 och strävar efter att leva varje dag med Jesus och evigheten för ögonen. Det som inte passar här, finner du bland annat på bloggen Ett bräckligt lerkärl.

Désirée Kjellinimage

Gift flerbarnsmamma boende strax söder om Halmstad. Evangeliserar, föreläser och undervisar runt om i Sveriges avlånga land. Skrivit en bok som kommer att ges ut på Sjöbergs förlag under våren 2016, med titeln ”Flickan som slutade ljuga”. Driver egen blogg med namnet desireekjellin.wordpress.com.

Brinner för husförsamlingen som den var på Apostlagärningarnas tid, lärjungar som gör lärjungar och evangelisation. Älskar att tala om enkelheten i Evangelium. Älskar att leva som Jesu lärjunge.

sirakSirak Amanuel

Hej! Mitt namn är Sirak Amanuel, ex-skåning som bor numera i Stockholm. Jag har bl.a. studerat på SOS missionsbibelskola. Jag älskar att prata med människor om frälsning och Gudsrike. Jag älskar att gå ut och evangelisera på gator och torg. Jobbar som bl.a. biståndsinsamlare på olika organisationer med olika typer av uppdrag. Jag kommer skriva om Eeangelisation och lärjungaträning och om mission på hemmaplan.


Hela Pingstens Facebooksida skriver även Mattias Axelsson, Marcus Olsson och Jakob Romeborn.

 1. jag skriver gärna då och då, som kolumnist?
  vill ni lära känna mig och skriverniererna?
  surfa in på http://www.viska.se.

  där heter jag
  Jesus/Magnus,
  ville heta Jesus/magnus, men gick ej.
  tidigare namn ;
  Issa_Jesus
  m.m.

  hör av er?
  ge inte upp!
  simon ådal, vet vem jag är.
  J/m

  Gilla

 1. Pingback: Hela Pingsten får fler skribenter | Hela Pingsten

 2. Pingback: Bryr sig Gud om vad vi äter? – Ett panelsamtal | Hela Pingsten

 3. Pingback: Hela Pingstens vindar blåser | Hela Pingsten

 4. Pingback: Hela Pingsten får 15 skribenter | Hela Pingsten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: