Skribenter

Sedan pingsten 2015 har Hela Pingsten ett team med flera skribenter.

Redaktion

Micael Grenholm KS

Micael Grenholm

Jag startade den här bloggen en vacker pingstdag 2009 och är dess redaktör. Visionen om att förena karismatik, evangelisation och aktivism för fred och rättvisa har jag burit ända sedan bloggen startade och Gud har bekräftat den sedan dess på många olika sätt. Bor i kommunitet med min fru Sarah och vän Katarina Hedman som är ansluten till Jerusalemprojektet och har egendomsgemenskap.

Förutom Hela Pingsten skriver jag bland annat på Holy Spirit Activism och Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice.

emmaEmma Andersson

Teologiintresserad kaffedrickare som tycker om att scouta, leka med barn, predika och bada. Tror på rättvisa, diakoni och församlingen som en annorlunda gemenskap. Längtar efter att våga lita mer på Gud, leva enklare och vara mer i skogen.

Emil Norberg

Göteborgsinflyttad teologistudent. Jag tror på ett omfattande lärjungaskap där Jesus får stå i centrum varje dag och inte bara en dag i veckan. Inspireras av alternativa kristna gemenskaper där det eftersträvas. I övrigt tycker jag om kaffe och att ha goa samtal med människor, väldigt gärna i kombination.

Andra skribenter

 

rebecka

Rebecka Joy Rodriguez

18-årig tjej som pluggar i Uppsala. Om jag inte är i plugget hittar man mig i sporthallar eller kyrkan!

Jesus, basket och människor är tre ord som beskriver mig ganska precist. Evangelisation och nya människor är bland det bästa jag vet!

Skärmavbild 2018-04-24 kl. 15.46.04Erika Stacke

Göteborgs-student på väg mot en kandidat i globala studier. Tycker om lovsång, aktivism, och att prata tro! Förutom det aktiv God jord – kristna för miljö och rättvisa.

Hans Sundberg

hans sundbergJag har haft förmånen att predika evangeliet om Jesus i nära fyrtiofem år. Första gången jag stod i predikstolen var jag bara sexton. Jag är väldigt tacksam till Gud för förtroendet.

Jag har varit församlingspastor, seminarielärare, församlingsplanterare i olika länder, handledare och National Direktor för Vineyardrörelsen. Alltid engegerad i ekumenik och mission, fler måste få höra de riktigt goda nyheterna! Numera är jag fokuserad på ledarutveckling i Sverige, Norden, Nepal, Indien med mera, och leder tillsammans med min fru Lotta församlingen Mosaik – en husförsamling i Maskrosnätverket.

Katarina Hedman

Processed with VSCO with f3 presetSurjämte bosatt i Uppsala. Lever i kommunitet, pluggar historia och lyssnar uteslutande på instrumental musik. Brinner för hållbar livsstil och feminism. Första steget mot att rädda världen är att vi alla blir tokförälskade i Jesus! Driver tillsammans med Sarah Grenholm @jesusfeministpodden som kommer till en poddapp nära dig augusti 2018!

Johannes Widlund

14231291_10154360130553382_8518840990133768150_o.jpg

Jag är en student som vuxit upp inom frikyrkan på sköna Västgötaslätten. Min största passion är att leva för andra och fundera kring hur vi gör det på stor skala. Hur lever jag ut de konkreta kärleksbuden jag hittar i min bibel i en globaliserad värld? Försöker blanda det utzoomade och abstrakta med det nära och konkreta. Aktiv i Korskyrkan Uppsala. Jag är övertygad om att liv helhjärtat överlämnade i Jesu händer är vad världen behöver, på alla möjliga plan. Andligt, ekologiskt, socialt, ekonomiskt, själsligt osv. Det vill jag sprida med mitt liv.

198789_10150325156115236_3909233_nMarius Ihlar

Bor i Danmark. Arbetar med att filma och redigera videor för The Last Reformation. Strävar efter att få ut kyrkan ur byggnaden så att vi kan göra lärjungar.

Sarah Grenholm

15328401_10154256332223736_1354623206_nJag är en före detta teologistudent från Västerbotten som blir pirrigt glad av fluffiga djur, Micael och Jesus. Jag älskar att prata om Guds rike, Jesus, mission, radikalt lärjungaskap, jämställdhet, hur man förändrar världen genom klassutjämnande kommuniteter och hållbart liv på gräsrotsnivå.

För närvarande är jag bosatt i en stuga utanför Uppsala tillsammans med katten Kafka och pluggar till agronom-ekonom på grund av mitt intresse för livsmedelsproduktion och rättvisa i världens resursfördelning. Stolt vegan är jag också och glad att vara med i detta härliga skribentgäng!

Profilbild 2

Samira Nygård Mirzaei

Blivande högstadielärare som gillar spanska tv-serier, allt Sarah bakar, att få vara ute och att strosa runt i vackra städer. Inspireras av människor som vågar lita på Gud även när det innebär oväntade och obekväma situationer och tycker att berättelser om vad Gud har gjort är något av det mest uppmuntrande som finns.

Längtar efter att få förstå mer av vidden av Gud, hans kärlek och hans tanke för världen.

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.52

Anneli Lendrup

Genom bl.a.fritidsledarutbildning, Drama på högskolan,Bibelskola och Församlingspedagogutbildning har jag fått verktyg att berätta det Gud lagt på mitt hjärta i och genom mitt liv. När jag 1985 fick möta Jesus hemma i köket, förlöstes gåvor som drama, dans, poesi och konst (bl.a.målning och foto) i mig. Men framförallt också en frimodighet till medvetna ställningstagande och att leva ett liv som kan gestalta Guds Rike så tydligt som möjligt. Bokslukare, som älskar teologisk reflektion och dialog. Jag har lärt känna den världsvida kristna familjen genom vänskap, studier, och genom att delta i de olika grenarnas gudstjänstliv. Jag går gärna i kloster då och då. Och ser det karismatiska som helt naturligt.

10997613_1251438894874710_286868095686174158_oJakob Romeborn

En journalist med passion för skrivandet, och vill använda min gåva för att ära Gud. Jag brinner för att ungdomar ska få möta Jesus och är bland annat inblandad i Pannkakskyrkan, KRIK och andra församlingsaktiviteter på hemmaplan i Ulricehamn. Älskar filmen Silence.

davidDavid Larsson

Konstnärssjäl med många järn i elden, ibland för många. Har tre pelare i livet som jag behöver hålla i trim för att må bra: Gud, fysisk träning och kreativitet, tummar jag på något av detta så märker omgivningen av det.

Använder mig bland annat av konsten för att kunna möta människor i samtalet om tro. Längtar efter att se människor få frid genom Jesus.

27496136_10214290814719265_337148053_n.jpgMarkus Eddeland

Jag är en teologistuderande Jesus-älskare som bor i centrala Jönköping. Längtar efter att den kristna kyrkan ska förälska sig på nytt i Bibeln, och få se skiljelinjen mellan familjeliv och församlingsliv suddas ut.

 


Hela Pingstens Facebooksida skriver även Mattias Axelsson, Marcus Olsson och Jakob Romeborn.

6 Comments

 1. jag skriver gärna då och då, som kolumnist?
  vill ni lära känna mig och skriverniererna?
  surfa in på http://www.viska.se.

  där heter jag
  Jesus/Magnus,
  ville heta Jesus/magnus, men gick ej.
  tidigare namn ;
  Issa_Jesus
  m.m.

  hör av er?
  ge inte upp!
  simon ådal, vet vem jag är.
  J/m

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s