Vision

Kraften, korset och kärleken - symbol för Hela Pingsten

Kraften, korset och kärleken – symbol för Hela Pingsten

Pingsten är den kristna kyrkans födelsedag. Enligt Apostlagärningarna kännetecknades denna av att många mirakler skedde till följd av att den Helige Ande slog ner som en bomb, att de kristna älskade varandra och sina fiender och hade allt gemensamt, samt att hela kyrkan evangeliserade på offentliga platser så att människor varje dag kom till tro:

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.  Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.  Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.  De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta. (Apg 2:42-47)

Kyrkan i Sverige idag ser i regel inte ut som på pingsten, och när kristna vill återvända dit finns risken att man bara fokuserar på delar av den – antingen på tecken och under, eller på fred och rättvisa, eller på frälsning och evangelisation.

Vår vision är att återuppväcka hela pingsten så att vi tror och gör allt som Jesus och apostlarna trodde och gjorde. Det inkluderar

  1. evangelikal, bibeltroende och Jesuscentrerad teologi;
  2. frimodig evangelisation offentligt och privat;
  3. ivrig strävan efter alla Andens gåvor; 
  4. bön för andlig och social väckelse;
  5. enkelhet, ekonomisk utjämning och egendomsgemenskap;
  6. ickevåldslig aktivism för fred och rättvisa;
  7. samt hembaserade, missionella och kärleksfulla församlingar.

Vi bekänner oss till den apostoliska och den nicaeanska trosbekännelsen samt Lausannedeklarationen.

Här kan ni läsa ett blogginlägg som beskriver kopplingen mellan karismatik, aktivism och evangelisation mer grundläggande. Ni kan också kolla in blogginläggen under kategorin Frälsning, mirakler och aktivism. För en lite längre artikel på engelska, ladda ner Supernatural Activism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: