Vision

Hela Pingsten är en kristen blogg med flera skribenter som skriver om helheten i Guds Rike: frälsning, evangelisation, mirakler, helande, fred, rättvisa och evigt liv, med mera! Den startades pingsten 2009 av Micael Grenholm och har sedan dess växt till att bli en av Sveriges största kristna bloggar med över tusen inlägg. Detta gör Hela Pingsten till en utmärkt resurssida för dig som vill fördjupa dig i kristet lärjungaskap och lära dig mer om Bibeln, kyrkohistorien, Andens kraft, evangelisation och aktivism.

PCPJ white
Eldsduvan, symbol för Hela Pingsten och Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice

Pingsten är den kristna kyrkans födelsedag. Enligt Apostlagärningarna kännetecknades denna av att många mirakler skedde till följd av att den Helige Ande slog ner som en bomb, att de kristna älskade varandra och sina fiender och hade allt gemensamt, samt att hela kyrkan evangeliserade på offentliga platser så att människor varje dag kom till tro:

De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna.  Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna.  Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.  De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta. (Apg 2:42-47)

Kyrkan i Sverige idag ser i regel inte ut som på pingsten, och när kristna vill återvända dit finns risken att man bara fokuserar på delar av den – antingen på tecken och under, eller på fred och rättvisa, eller på frälsning och evangelisation.

Vår vision är att återuppväcka hela pingsten så att vi tror och gör allt som Jesus och apostlarna trodde och gjorde. Det inkluderar

 1. evangelikal, bibeltroende och Jesuscentrerad teologi;
 2. frimodig evangelisation offentligt och privat;
 3. ivrig strävan efter alla Andens gåvor; 
 4. bön för andlig och social väckelse;
 5. enkelhet, ekonomisk utjämning och egendomsgemenskap;
 6. ickevåldslig aktivism för fred och rättvisa;
 7. samt hembaserade, missionella och kärleksfulla församlingar.

Vi bekänner oss till den apostoliska och den nicaeanska trosbekännelsen samt Lausannedeklarationen.

Läs mer om vår vision om karismatisk aktivism – när kärlek och kraft förenas – här.

11 kommentarer

 1. Vad patetisk du är som försöker tona ner dina politiska åsikter, bara genom att kalla dem ”Övernaturlig aktivism (Supernatural activism)”. Du försöker anlägga en andlig dimension till dina politiskt korrekta vänsteråsikter! Dessutom ger du intrycket av att representera pingströrelsen genom att kalla din site för ”Hela Pingsten”. Det är ju snudd på hädelse för en seriös kristen rörelse, som har Bibeln som grund.
  Du spyr ut din galla mot både pastorer och politiker, du verkar godkänna det som Bibeln inte godkänner att kalla synd för synd men att det finns förlåtelse genom Jesu blod. Du förspråkar globalism framför sund nationalism. Du förspråkar islamska böneutrop, vad är det för kristet med det? Du säger att vi inte borde fira nationaldagen, därför att det inte står i Bibeln. Det står heller inte att vi skall vara så vänsterextrema att vi inte firar den!
  Du försöker framstå som en kristen aktivist, men du är inte mer kristen än rödgardisterna på vänsterkanten! Och du företräder heller inte hela pingströrelsen!

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s