Vanliga frågor

Vad betyder Hela Pingsten?

Bibeln beskriver hur den första kristna pingsten kännetecknades av stora mirakler, frimodig evangelisation och radikal ekonomisk utjämning (Apg 2:42-47). Ofta genom kyrkans historia har dessa separerats så att vissa kristna bara ägnar sig åt karismatik, andra åt evangelisation eller aktivism. Vi vill återuppväcka hela pingsten och nöjer oss inte med en eller två tredjedelar av den.

Är ni med i pingströrelsen?

Inte nödvändigtvis, vi som skriver här är med i flera olika samfund. Namnet på bloggen syftar som ni ser ovan inte på pingströrelsen utan på den bibliska pingsten som är relevant för alla kristna.

Lever ni i egendomsgemenskap?

Några av oss som skriver här, men inte alla, bor i en kommunitet där vi har allt gemensamt liksom de första kristna gjorde på pingsten.

Är ni vänster?

Vissa skribenter ser sig som politiskt vänster, medan andra ser sig som höger eller tycker att höger-vänsterskalan inte går att applicera på kristen moral. Vi är överens om att saker som fred och rättvisa, ekonomisk utjämning och egendomsgemenskap är viktiga aspekter av att följa Jesus, men det handlar inte om hur stater ska fungera utan om hur församlingen och en kristen livsstil ska se ut.

Är ni konservativa?

Som sagt har vi inte och strävar inte efter någon politisk konsensus som skribenter. Vi delar en evangelikal teologi och ser Bibeln som Guds Ord, och medan det ibland kallas konservativt i kontrast till liberalt är en sådan teologi inte nödvändigtvis samma sak som politisk, ideologisk konservatism.

Vem är ansvarig för sidan?

Bloggansvarig och redaktör är Micael Grenholm.

 

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s