Vanliga frågor

Vad betyder Hela Pingsten?

Bibeln beskriver hur den första kristna pingsten kännetecknades av stora mirakler, frimodig evangelisation och radikal ekonomisk utjämning (Apg 2:42-47). Ofta genom kyrkans historia har dessa separerats så att vissa kristna bara ägnar sig åt karismatik, andra åt evangelisation eller aktivism. Vi vill återuppväcka hela pingsten och nöjer oss inte med en eller två tredjedelar av den.

Är ni med i pingströrelsen?

Inte nödvändigtvis, vi som skriver här är med i flera olika samfund. Namnet på bloggen syftar som ni ser ovan inte på pingströrelsen utan på den bibliska pingsten som är relevant för alla kristna.

Lever ni i egendomsgemenskap?

Några av oss som skriver här, men inte alla, bor i en kommunitet där vi har allt gemensamt liksom de första kristna gjorde på pingsten.

Är ni vänster?

Vissa skribenter ser sig som politiskt vänster, medan andra ser sig som höger eller tycker att höger-vänsterskalan inte går att applicera på kristen moral. Vi är överens om att saker som fred och rättvisa, ekonomisk utjämning och egendomsgemenskap är viktiga aspekter av att följa Jesus, men det handlar inte om hur stater ska fungera utan om hur församlingen och en kristen livsstil ska se ut.

Är ni konservativa?

Som sagt har vi inte och strävar inte efter någon politisk konsensus som skribenter. Vi delar en evangelikal teologi och ser Bibeln som Guds Ord, och medan det ibland kallas konservativt i kontrast till liberalt är en sådan teologi inte nödvändigtvis samma sak som politisk, ideologisk konservatism.

Vem är ansvarig för sidan?

Bloggansvarig och redaktör är Micael Grenholm.

 

8 kommentarer

 1. Hej pastor,

  Av slump har jag hittat/ lyssnat ”Fem anledningar att tro på Gud”, så intressant! Tackar!

  Har letat efter en sådan webbsida där man diskuterar om viktiga livsfrågor, filosofiska frågor, glad att jag hittat vad jag sökt för lång tid! Vill utvecklas andligt, det är ju det viktigaste i livet. Ska börja läsa alla artiklarna och dina böcker. Synd att du inte jobbar i nån kyrka i Stockholm.

  Mvh

  Siva Lind

  Gilla

  1. Hej Siva! Vad roligt at höra! Verrkligen viktigt med andlig utveckling. Känn dig fri att skriva frågor om saker du undrar över på din resa.

   Gud välsigne dig!
   Micael

   Gilla

 2. Hej
  Jag vill komma närmare Gud/Jesus/Heliga Anden. Har aldrig läst Bibeln. Vad ska jag göra först: läsa Bibeln eller gåd med i någon kyrka? I så fall vilken Bibel ska jag läsa/vilken kyrka ska jag gå med i.

  Jag vill helst läsa en Bibel som inte anpassats till nån modern ideologi. Jag vill gå med i en kyrka som inte beblandar sig i geopolitik (särskilt i Levante). Jag vill bara finna Gud.

  Gilla

 3. Jag bor i Täby.

  Jag undrar hur jag ska läsa Bibeln. Jag läser sällan, men om jag läser så börjar jag från början. Min mor säger att jag ska börja från nya testamentet. Jag tycker inte om idén att ”inte börja läsa från början”.

  Gilla

  1. Hej Farhad! Vad roligt att du hör av dig! Jag förstår hur du menar, jag tycker också om att ta saker i kronologisk ordning. Men om du inte läst mycket i Bibeln förut håller jag med din mor om att börja med Nya Testamentet. Det är faktiskt också en början – början av berättelsen om hur Guds Son blev människa och dog för oss! Gamla Testamentet ger en fantastisk bakgrund till det, men det är Nya Testamentet som är själva kärnan i den kristna tron som berättar om vem Jesus är och hur han förvandlade den tidiga kyrkans liv. Sen när du har läst Nya Testamentet ska du absolut hoppa tillbaka till Första Mosebok och ta del av allt som hände fram till dess att Jesus kom och räddade mänskligheten från döden och ondskan!

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s