Tidigare skribenter

Tidigare skribenter:

frida lindbergFrida Lindberg

Jag heter Frida och arbetar 75% som pastor i Pingstförsamlingen i Sala och utöver det som frilansande artist. Jag har läst Församlingsledsrakademin + Teologiska studier vid Örebro Missionsskola, samt Teater vid Örebro Musikhögskola. Men det är mindre viktigt. Vad som är än mer viktigt är att Jesus är i allra högsta grad levande och verksam idag! Och på min vandring i Jesu fotspår finns det några saker som Gud har lagt på mitt hjärta: Jag brinner för församlingen, Guds folk som möts över alla gränser och delar livet – hela livet – med varandra. Jag brinner för evangelisation, för ett förvandlat Sverige, för lärjungaträning, bön och bibelläsning, för att Jesus ska bli upphöjd och ärad överallt och för att leva församlingsliv 24/7. Pekar på Jesus på mitt sätt genom de kreativa gåvor Gud lagt ner i mitt liv, och vill peppa dig att peka på Jesus på ditt sätt, utifrån allt Gud har lagt ner i ditt liv!

Sunniva ”Suri” Rettinger

sunnivaJag har studerat till präst bland annat på Johannelunds teologiska högskolai 4,5 år. Har ett sabbathsår och går på konstskola för att lära mig mer om mig själv. Är vegan för att djur inte är mat i Guds Rike.

Längtar efter att vara kreativ, leva nära naturen, celebrera mässa, odla grönsaker, ha en djurfristad, leva i klosterliknande gemenskap, att skapelsens födslovåndor får ta slut och att jag få se Jesus ansikte mot ansikte. Levat på jorden sen 1988 och strävar efter att leva varje dag med Jesus och evigheten för ögonen. Det som inte passar här, finner du bland annat på bloggen Ett bräckligt lerkärl.

Désirée Kjellinimage

Gift flerbarnsmamma boende strax söder om Halmstad. Evangeliserar, föreläser och undervisar runt om i Sveriges avlånga land. Skrivit en bok som kommer att ges ut på Sjöbergs förlag under våren 2016, med titeln ”Flickan som slutade ljuga”. Driver egen blogg med namnet desireekjellin.wordpress.com.

Brinner för husförsamlingen som den var på Apostlagärningarnas tid, lärjungar som gör lärjungar och evangelisation. Älskar att tala om enkelheten i Evangelium. Älskar att leva som Jesu lärjunge.

sirakSirak Amanuel

Hej! Mitt namn är Sirak Amanuel, ex-skåning som bor numera i Stockholm. Jag har bl.a. studerat på SOS missionsbibelskola. Jag älskar att prata med människor om frälsning och Gudsrike. Jag älskar att gå ut och evangelisera på gator och torg. Jobbar som bl.a. biståndsinsamlare på olika organisationer med olika typer av uppdrag. Jag kommer skriva om Eeangelisation och lärjungaträning och om mission på hemmaplan.

andreasAndreas Cucca

En skånsk halvitalienare med ett hjärta för dem som inte hört om Jesus. Jobbar sedan 2007 med kampanjer och ledarträning bland onådda folkgrupper genom Gå Ut Mission. Är gift med Lina (som också reser för GUM) och har en dotter som heter Agnes.

Jag är ansvarig för organisationens arbete i Bangladesh där hundratals församlingar blivit planterade. Här kan ni läsa mer om mina och Linas missionsresor med mera. För mer info om GUM gå in här.

Simon Johansson

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.46

Jag blev frälst när jag var 19 år, älskar Jesus och vill leva för Guds rike i den här världen med evigheten för ögonen.

Övertygad om att det kristna livet egentligen går att koka ned till en enda sak: en personlig, intim, daglig relation med Jesus!

Brinner för lärjungaskap, mission och att alla pånyttfödda kristna ska komma i funktion i ”kroppen”. Arbetar för närvarande som Matte/NO-lärare i Sundsvall.

 

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 12.34.41

Marie Larsson

Jag är en Stockholmsboende personalvetarstudent i mina bästa år som tycker möten med människor är något av det bästa man kan få vara med om i livet. Något av det jag brinner mest för är apologetik (försvar av den kristna tron) och att genom den i kombination med den Helige Ande få vara med och bygga på Guds rike.

Min församlingstillhörighet är i Betlehemskyrkan som varit som ett hem för mig i närmare sju år. Gillar äventyret med Jesus, även kallat livet.

emilio ghazalEmilio Ghazal

Mitt namn är Emilio Ghazal, 24 år från Stockholm. Jag är ursprungligen från Syrien, talar flytande arabiska. Jag är mest intresserad av att vinna människor till tro, och sprida ett okompromissat evangelium 🙂 För övrigt är jag församlingsledare och älskar Jesus Kristus. Frid!