Tidigare skribenter

Tidigare skribenter:

frida lindbergFrida Lindberg

Jag heter Frida och arbetar 75% som pastor i Pingstförsamlingen i Sala och utöver det som frilansande artist. Jag har läst Församlingsledsrakademin + Teologiska studier vid Örebro Missionsskola, samt Teater vid Örebro Musikhögskola. Men det är mindre viktigt. Vad som är än mer viktigt är att Jesus är i allra högsta grad levande och verksam idag! Och på min vandring i Jesu fotspår finns det några saker som Gud har lagt på mitt hjärta: Jag brinner för församlingen, Guds folk som möts över alla gränser och delar livet – hela livet – med varandra. Jag brinner för evangelisation, för ett förvandlat Sverige, för lärjungaträning, bön och bibelläsning, för att Jesus ska bli upphöjd och ärad överallt och för att leva församlingsliv 24/7. Pekar på Jesus på mitt sätt genom de kreativa gåvor Gud lagt ner i mitt liv, och vill peppa dig att peka på Jesus på ditt sätt, utifrån allt Gud har lagt ner i ditt liv!

Sunniva ”Suri” Rettinger

sunnivaJag har studerat till präst bland annat på Johannelunds teologiska högskolai 4,5 år. Har ett sabbathsår och går på konstskola för att lära mig mer om mig själv. Är vegan för att djur inte är mat i Guds Rike.

Längtar efter att vara kreativ, leva nära naturen, celebrera mässa, odla grönsaker, ha en djurfristad, leva i klosterliknande gemenskap, att skapelsens födslovåndor får ta slut och att jag få se Jesus ansikte mot ansikte. Levat på jorden sen 1988 och strävar efter att leva varje dag med Jesus och evigheten för ögonen. Det som inte passar här, finner du bland annat på bloggen Ett bräckligt lerkärl.

Désirée Kjellinimage

Gift flerbarnsmamma boende strax söder om Halmstad. Evangeliserar, föreläser och undervisar runt om i Sveriges avlånga land. Skrivit en bok som kommer att ges ut på Sjöbergs förlag under våren 2016, med titeln ”Flickan som slutade ljuga”. Driver egen blogg med namnet desireekjellin.wordpress.com.

Brinner för husförsamlingen som den var på Apostlagärningarnas tid, lärjungar som gör lärjungar och evangelisation. Älskar att tala om enkelheten i Evangelium. Älskar att leva som Jesu lärjunge.

sirakSirak Amanuel

Hej! Mitt namn är Sirak Amanuel, ex-skåning som bor numera i Stockholm. Jag har bl.a. studerat på SOS missionsbibelskola. Jag älskar att prata med människor om frälsning och Gudsrike. Jag älskar att gå ut och evangelisera på gator och torg. Jobbar som bl.a. biståndsinsamlare på olika organisationer med olika typer av uppdrag. Jag kommer skriva om Eeangelisation och lärjungaträning och om mission på hemmaplan.

andreasAndreas Cucca

En skånsk halvitalienare med ett hjärta för dem som inte hört om Jesus. Jobbar sedan 2007 med kampanjer och ledarträning bland onådda folkgrupper genom Gå Ut Mission. Är gift med Lina (som också reser för GUM) och har en dotter som heter Agnes.

Jag är ansvarig för organisationens arbete i Bangladesh där hundratals församlingar blivit planterade. Här kan ni läsa mer om mina och Linas missionsresor med mera. För mer info om GUM gå in här.

Simon Johansson

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.46

Jag blev frälst när jag var 19 år, älskar Jesus och vill leva för Guds rike i den här världen med evigheten för ögonen.

Övertygad om att det kristna livet egentligen går att koka ned till en enda sak: en personlig, intim, daglig relation med Jesus!

Brinner för lärjungaskap, mission och att alla pånyttfödda kristna ska komma i funktion i ”kroppen”. Arbetar för närvarande som Matte/NO-lärare i Sundsvall.

Katarina Hedman

Processed with VSCO with f3 presetSurjämte bosatt i Uppsala. Lever i kommunitet, pluggar historia och lyssnar uteslutande på instrumental musik. Brinner för hållbar livsstil och feminism. Första steget mot att rädda världen är att vi alla blir tokförälskade i Jesus! Driver tillsammans med Sarah Grenholm @jesusfeministpodden som kommer till en poddapp nära dig augusti 2018!

Johannes Widlund

14231291_10154360130553382_8518840990133768150_o.jpg

Jag är en student som vuxit upp inom frikyrkan på sköna Västgötaslätten. Min största passion är att leva för andra och fundera kring hur vi gör det på stor skala. Hur lever jag ut de konkreta kärleksbuden jag hittar i min bibel i en globaliserad värld? Försöker blanda det utzoomade och abstrakta med det nära och konkreta. Aktiv i Korskyrkan Uppsala. Jag är övertygad om att liv helhjärtat överlämnade i Jesu händer är vad världen behöver, på alla möjliga plan. Andligt, ekologiskt, socialt, ekonomiskt, själsligt osv. Det vill jag sprida med mitt liv.

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.52Anneli Lendrup

Genom bl.a.fritidsledarutbildning, Drama på högskolan,Bibelskola och Församlingspedagogutbildning har jag fått verktyg att berätta det Gud lagt på mitt hjärta i och genom mitt liv. När jag 1985 fick möta Jesus hemma i köket, förlöstes gåvor som drama, dans, poesi och konst (bl.a.målning och foto) i mig. Men framförallt också en frimodighet till medvetna ställningstagande och att leva ett liv som kan gestalta Guds Rike så tydligt som möjligt. Bokslukare, som älskar teologisk reflektion och dialog. Jag har lärt känna den världsvida kristna familjen genom vänskap, studier, och genom att delta i de olika grenarnas gudstjänstliv. Jag går gärna i kloster då och då. Och ser det karismatiska som helt naturligt.

davidDavid Larsson

Konstnärssjäl med många järn i elden, ibland för många. Har tre pelare i livet som jag behöver hålla i trim för att må bra: Gud, fysisk träning och kreativitet, tummar jag på något av detta så märker omgivningen av det.

Använder mig bland annat av konsten för att kunna möta människor i samtalet om tro. Längtar efter att se människor få frid genom Jesus.

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 12.34.41

Marie Larsson

Jag är en Stockholmsboende personalvetarstudent i mina bästa år som tycker möten med människor är något av det bästa man kan få vara med om i livet. Något av det jag brinner mest för är apologetik (försvar av den kristna tron) och att genom den i kombination med den Helige Ande få vara med och bygga på Guds rike.

Min församlingstillhörighet är i Betlehemskyrkan som varit som ett hem för mig i närmare sju år. Gillar äventyret med Jesus, även kallat livet.