TV4

Den 6 oktober uppmärksammades vi på att TV4 utan att be om lov tagit en av Micael Grenholms privata bilder och använt i säsong 1 avsnitt 3 av ”Saknad”. Bilden visar klart och tydligt en vän till Micael som inte heller blivit kontaktad av TV4. Hon blev väldigt upprörd när hon upptäckte att TV4 använder en bild på henne för att porträttera en sekt i ”Saknad”.

TV4 har gjort bilden svartvit och photoshoppat in en av sina skådespelare med relevans till handlingen i ”Saknad”. Hon syns dock inte lika tydligt som Micaels vän, som TV4 inte gjort något för att dölja ansiktet på:

Screenshot_2017-10-06-10-31-11.png

Screenshot_2017-10-06-10-30-50.png

Här är oginialbilden, upplagd här på Hela Pingsten augusti 2015 och på Micaels privata Facebook kort senare:

raw

Vi är väldigt upprörda över att TV4 gör detta utan att kontakta oss och använder bilden för att porträttera en sekt.

Uppdatering:

Colin Nutley som är regissör för saknad ringde mig i lördags (7 oktober). Han var uppriktigt ledsen för det som hänt och sa att något liknande aldrig har skett honom. Han hade pratat med den som var ansvarig för bilden och den personen visste inte heller hur det hade gått till.
Han sa att de kommer ersätta bilden med en annan och ladda upp en ny version av avsnittet på C More. Den nya versionen kommer även vara den som sänds i TV4 om några veckor.
Han sa att han hoppas att vi kan lösa detta utan rättegång – förmodligen för att han vet att de skulle förlora en sådan. Jag sa att jag tycker det är viktigt att allt blir korrekt och att jag därför kommer begära ersättning för att de tagit och förändrat min bild.