Församlingstillväxt

Håller med Henrik Steen på Lärjungabloggen om att CH Jaktlunds två reportage om församlingen United i Malmö ger exempel på hur man får effektiv kyrkotillväxt, något som definivt behövs idag. Även om kvalitet är minst lika viktigt är kvantitet en viktig bit i kyrkans uppdrag som inte får glömmas bort – det är t.o.m. dess mest centrala uppdrag (Matt 20:26ff.). Kyrkan finns inte till för att vara en plats för frälsta att hänga utan en plats för frälsta att växa i tro och bjuda dit nya till tro. Och det är United med sina 65 döpta per år duktiga på. Jag kan inte så mycket om den kyrkan, det finns säkert tvivelaktigheter där som i alla kyrkor, men i missionssynpunkt är den utan tvekan ett exempel för alla kyrkans församlingar, och bör applåderas för det strålande arbete de utför för Guds Rike.

4 kommentarer

 1. Jag läste samma artikel som du gjorde om denna kyrka och jag tycker precis som du att det låter som om de gör ett riktigt bra jobb med att nå nya människor med evangeliet.

  Precis som den tidiga församlingen så tycks det handla mycket om att de vinner sina vänner och bekanta. Det är ju en sida av evangeliets spridande som man verkligen inte skall glömma bort.

  I vart fall, man blir glad när man får läsa om en församling som fått döpa 65 stycken på ett år. Riktigt roligt! Och Gud jublar nog han med, och det som är av tvivelaktig kvalitet i hans kropp kan vi nog vara säkra på att han kobbar på att få bukt med.

  Gilla

  1. Ja, Jesus Army som jag besökte hade mycket evangeliationsarbete och stod på gatan en gång i veckan, men de konstaterade att majoriteten av de som kom till tro hade man nått via vanliga sociala kontakter i vardagen.

   Gilla

 2. Blev lite nyfiken, hur såg Jesus Armys gatuevangelisation ut? Var det klassiskt predikande? Eller vad gjorde man. Jag tror absolut att även den typen av evangelisation har en plats att fylla men att detta långt ifrån är enda vägen.

  Gilla

  1. Jag var tyvärr aldrig med dem ut, och det skiljer sig nog från församling till församling, men kyrkan producerade ett ”Newspaper” nationellt med korta vittnesbörd och enkla exegetiska texter som de delade ut till intresserade. Jag tror inte det är predikande utan mer att man går fram och snackar med folk och ber för dem, ibland förekommer också dans, teater etc. Nedan är ett klipp som kanske inte är representativt men ger en bild av hur det kan se ut.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s