David Wellstam: Andens kraft är inget specialintresse

Källa av liv
Bild: David Wellstam

Anden är aktiv i Örebro. Många ungdomar strömmar till väckelsemötet Kingdom Culture som hålls en gång i veckan i Brickebergskyrkan. Medan många andra kyrkor kämpar i torka har Gud byggt en källa där. Åk dit om du har möjlighet! Se med egna ögon hur människor blir frälsta, helade, fyllda av Helig Ande och helgade till Kristuslikhet.

David Wellstam är ungdomspastor i Brickebergskyrkan och central i Kingdom Cultures verksamhet. Han skriver just nu en riktigt bra serie inlägg på sin blogg om kyrklig ungdomsverksamhet i Andens kraft. Här kommer ett utdrag:

Andens kraft
Bild: David Wellstam

Jesus & Paulus strategi för väckelse är tydlig: Andens kraft. I Luk 24 ovan säger Jesus till lärjungarna: “Ni klarar inte av uppdraget på egen hand, så ta det lugnt och vänta tills Anden kommer över er med kraft.” Vi gör ofta misstaget att hoppa över det steget och går tomma och kraftlösa ut och ser inte hälften av de resultat vi skulle se om vi först sökte Andens kraft.

En ungdomsverksamhet som sprudlar av Andens liv och kraft är inget sidospår. Det handlar inte om hype. Har ingenting med personliga preferenser eller specialintresse att göra. Det är bibliskt och avgörande för både misionsuppdraget och den inre förvandlingen i ungdomarnas liv.

Ungdomar längtar efter att bli överväldigade av något som är större än de själva. Om inte ungdomsverksamheten präglas av Andens kraft så kommer de att söka det i alkohol, droger, sex, underhållning m.m. Ungdomar längtar efter det övernaturliga. Om inte Guds kraft verkar i kyrkan kommer de att söka det inom New Age. Vi förlorar den unga generationens uppmärksamhet utan den helige Andes kraft.

Därför är Anden så viktig!

En kommentar

  1. du skall inte anmäla aktuellt till granskningsnämnden. det leder bara till en massa onödig byråkrati. du är sken helig. lägg av och sluta orma dig. du tror att du är en gudsman, men du är… osv.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s