#frizon12 del 2: Himlen är vårt hemland

image

Förutom att jobba med Diakonias kampanj på Frizon hjälper jag också till i Kristen Underjords Virustält. Det är ett tält som inte liknar andra tält. Ett gäng tjeckiska kristna anarkister kommer hit varje år och slår upp ett stort militärtält där det bjuds på thé, reggae samt pacifistiska och anarkistiska seminarier. Det är ett välbesökt hängställe.

Målning av folk som hänger i Virus. Olja på duk.
Målning av folk som hängde i Virus igår. Olja på duk.

Varje morgon och varje kväll ber vi tideböner utifrån Kristen Underjords skrift Alternativa tideböner, på completoriet har vi dessutom Nattvard. Det ger en härlig och välbehövlig inramning av tillbedjan och bön till denna systemkritiska plats. Det finns inga hierarkier, vi sitter i en ring och var och en ger brödet och vinet till den som sitter till vänster.

Gänget
Gänget

Rasmus som är ansvarig för tältet har gjort ett fantastiskt jobb, allt faller på plats trots missöden (militärtältet fastnade exempelvis ett tag i Polen), många får vara delaktiga och massa härligt Underjordsmaterial finns att tillgå.

Material
Material

Igår höll jag ett seminarium i Virus om Guds Rike. Det var det centrala i Jesu undervisning, det bör vara vår främsta identitet och det uttrycker sig i tecken, under, fred, rättvisa och evangelisation. Det var uppskattat hos många (som tur var) trots, eller kanske snarare tack vare, att jag slängde ut ganska radikala åsikter. En kille undrade om Virus verkligen bör uttrycka sån radikalitet i politiska frågor. Mitt svar var att det måste vi för att lyckas följa Jesus.

image

Presentationen till seminariet finns här.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s