Vad Netflix (och många andra) inte förstår angående Jesus

Gästinlägg av Sonja Alriksson.

Jag lever spädbarnslivet (eller snarare mamma-med-ett-spädbarnslivet) så jag satte igång Netflix för att ha lite att kolla på medan jag ammar.

Gick in på sökverktyget och sökte efter “Jesus” för jag ville bli stärkt i stället för nedbruten och Netflix har faktiskt ett par bra grejer.

Så kom det här upp som kommande serie på Netflix:

americanjesus.jpg

One THOUSAND intence facepalms!

Det är helt och hållet grundläggande i kristen tro att Jesus lever här och nu, i presens. Det vill säga att han dog och uppstod och sitter vid Gud Fader i himlen idag (nu) så att vi kan få helig Ande som stöd och vägledning till dess han kommer tillbaka på ett synligt sätt.

Kommer tillbaka synligt inte som reinkarnerad i nån ung Amerikan utan som sig själv som han är just nu!

Rädda mänskligheten har han redan gjort. Han har lyckats. Det är fullbordat. Han till och med sa det på korset precis innan han dog. “Det är fullbordat” sa han (Joh 19:30). Och sedan dess har miljontals och åter miljontals fått ta del av hans räddning.

Jag vet eftersom han har räddat mig. Han lyfte mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn (Ps 40).

Jag vet jag vet, det är “bara en serie”. Men den befäster lögnaktiga idéer i folk. För jag kan säga att innan jag tog emot Jesus så trodde jag på allvar att Jesus var död och borta, jag trodde att korset var en symbol för döden, och det är det många som tror och en sån här serie gör ju knappast den saken bättre.

Jesus lever och han ser och hör och berör. Han är högaktuell för genom tro på honom så blir ni fria. Korset symboliserar livet!

Vågar du tro? Dras du till Jesus på ett sätt du inte gjort tidigare, särskilt på sistone? För mig började det med att jag började se hans namn dyka upp här och där och att mitt hjärta liksom mjuknade för honom. Här har jag skrivit lite hur man kan be ifall man vill ta emot och börja följa honom.

4 kommentarer

 1. Sonja Alriksson!

  När jag sätter på min tv, så förväntar jag mig inget annat än världsliga program med allt vad det innebär. Skulle det mot förmodan vara ett kristet program, eller film som till råga på allt är biblisk och bra, ja då skulle jag bli förvånad.

  Ibland kollar jag på svts Gudstjänster, men de är ofta så blase så jag byter kanal och kollar hellre på ett rent världsligt program än det sk kristna som visas i det profana utbudet.

  Det är bättre att du läser bibeln om du vill bli uppbyggd!

  Bb

  Gilla

  1. Jag håller med dig! Netflix är ett uselt ställe att hämta uppbyggelse på men det finns mer och mindre bra saker i utbudet ändå 🙂

   Gilla

  2. Precis som jag kände. Har inte tittat på TV-gudstjänsterna på minst ett par år. Mest blev jag uttråkad av musiken som var samma stil nästan i varje gudstjänst. Jag gillar variation och det får man inte genom TV överhuvudtaget. Kollar numera på predikningar via Youtube bl.a. och där finns jättemycket bra.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s