Finger of God 2: Mer än mirakler

”If you’re really going after the Father’s heart, I mean, what are you gonna find? You’re gonna find the most loving person in the universe. You’re chasing after the heart of God. How can that not be worth it? You know like even if you find a tiny bit of Him, it’s worth it.” – Darren Wilson

Hej!

Mitt namn är Johan och jag har fått den otroligt värdefulla chansen att få skriva en kort recension om filmen ”Finger of God 2”.

Wow! Än en gång blir jag överraskad av hur Gud berör mig genom dessa filmer oavsett om jag känner mig taggad eller trött. Han är så god, överflödande, underbar, vacker, extrem, nådefull, STARK och slutar aldrig att överraska oss!

Gud gav Darren Wilson som gjort de tidigare filmerna, ett budskap att säga till sin vän Will Hacker. Vad var det? Jo, att han skulle sluta sitt jobb efter cirka 15 år som pastor, lämna församlingen för att åka på äventyr och spela in Finger of God 2. Till Will hade Gud sagt ”Listen to Darren and do whatever he tells you to do”.

Det gör något med mig att tänka på att Gud själv har initierat och skapat detta. Det är Hans film och människor har behövt offra sig och sin bekvämlighet och gå i tro på Pappsen för att detta ska kunna ske. En god grund i Gud. Dessa äventyr får vi följa med på!

Det är en genuin och sårbar film full av Faderns hjärta för människor, kraft och sanning. Man dras rakt in i spänningen med hemlig evangelisation starkt ogillad av polisen som kommer och undrar vad de gör. Kameran känns gömd och man får följa med dem på ett nära sätt där man nästan blir en del av äventyret själv.

Ni som sett Finger of God kanske väntar er massa coola mirakler, guldstoft och folk som får diamanter och guldtänder osv. Mirakler finns och vi får se flera människor bli helade av Jesus Kristus för att Han älskar dem. T.o.m. en Kung av en provins i Ghana blev helad! Men den har en helt annan inriktning i grunden.

Jag tänker att Gud har olika planer på vad Han vill visa oss i olika tider beroende på vad världen och Hans brud behöver just nu. Vi vet redan att Gud är Gud av mäktiga mirakler, och nu får vi gå djupare tillsammans med Honom.

Det är en film som berör i hjärtat. Samtidigt som den på ett nytt och fräscht sätt känns ”accessible” för mig och dig. T.ex. så får två helt vanliga bibelskoleelever vara högst betydande. På ett vardagligt sätt som du och jag kan efterlikna får de höra Guds ledning, gå i kunskapens ord samt se helanden och frälsningar.

Finger of God 2 uppmuntrar oss att leva mer för Gud i våra egna liv. Vardagligt och mirakulöst. Exakt hur får ni se själva och bli uppmuntrade av! 😀 Själv insåg jag hur jag verkligen vill leva för Gud på mer tydliga sätt och att det inte behöver vara så svårt när Han leder oss.

Robby Dawkins säger i början “I’m giving myself for the one thing worth giving myself for. This is the one thing for all of history, all of time, that is worth giving everything for”.

Senare får vi se hur kristna i Kina åker till ett sorts hemligt träningscenter. Där spenderar de 2 år i hemlighet för att lära känna Gud och lära sig om mission för att sedan åka till andligt mörka platser i mellanöstern. Detta med vetskapen om att de troligtvis aldrig kommer träffa sina familjer och vänner igen innan Himlen.

På många starka sätt får vi följa människor som ger allt. ALLT. Och det tror jag Gud vill uppmuntra oss till genom denna film. När vi får se hjältar i tron så ger Han oss en längtan att också vara hjältar för Honom. Allt är för Honom. Vad annars kan vi göra? Vi är alla kallade till detta.

”Creation cost God nothing but salvation cost Him everything. When we see how much God sacrificed because of love we begin to live lives that reflect the sacrifice he made.”

Lev hårt, enkelt och äkta för och med Pappa Gud. Han leder dig.

Se filmen.

/Johan Lindhe, med hjälp av Rebecka Joy Rodriguez

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s