Samtal med Christer Sturmark m.fl. om Dokumenterade mirakler

Igår hade jag möjlighet att prata om Dokumenterade mirakler tillsammans med humanisten Christer Sturmark. Christer är tidigare ordförande för Humanisterna och är van att debattera Guds existens, religionens plats i samhället med mera. Han finns med i boken då jag hade möjlighet att intervjua honom om argument för och mot naturalismen, och nu delade han fler tankar och invändningar:

Med i samtalet var också teologen och IT-pastorn Lars Gunther, neurokirurgen Pekka Mellergård och specialistläkaren Sofia Höglund. Det blev ett väldigt bra och konstruktivt samtal om hur vi bedömer att ett mirakel har skett, om det är rimligt att tro att alla VOTEB (vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön) beror på naturaliga fenomen samt hur vetenskap bör bedrivas.

Intressant nog ansåg Christer Sturmark, likt jag själv, att vetenskapen inte bör utesluta övernaturliga förklaringar. Med andra ord bör inte metodologisk naturalism alltid användas. Även om Sturmark själv inte tror att mirakler finns välkomnar han studier som undersöker frågan seriöst och lämnar naturalismen bakom sig. Jag med!

För att läsa mer om boken och/eller införskaffa den, besök dokumenterademirakler.se!

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s