Bonnke är befordrad till härligheten

Gudsmannen Reinhard Bonnke har fått befordrats till härligheten.

Vi tackar Gud för en evangelist som gav allt för att människor skulle få höra om Jesus Guds Son, världens frälsare i den Helige Andes kraft.

Han har fått se Gud välsigna hans tjänst genom de skaror som samlades för att lyssna på det glada budskapet om ett nytt liv som gåva när man tar emot evangeliet.

Du som vill läsa mer om Bonnkes liv kan lätt hitta bra artiklar och böcker av och om honom. Ett förslag är boken Plundra helvetet.

csm_Reinhard_Bonnke_at_Lagos_Nigeria_2018_679a309555
Bonnke predikar i Lagos.

Jag glömmer personligen aldrig lunchen då Bonnke med team skulle möta pastorer och präster i Stockholm inför kampanjen ”Från minus till plus”. Visionen var att alla hushåll i Sverige skulle få evangeliet presenterat genom en liten skrift med samma titel. Självklart fanns också en möjlighet att skriftligt överlåta sig till Jesus och önska kontakt med en lokal församling. I Stockholm Vineyard där jag var föreståndare då fick vi 72,5 namn på människor som skickat in önskan om kontakt!

Till lunchen kom inga skaror, tyvärr. Men den lilla skara som kom fick möjlighet att samtala med Bonnke och varandra. Efter maten talade han om sin vision och nöden han hade i sitt hjärta för människors frälsning. Under tiden märker jag hur jag i mitt hjärta ser mig predika för stora skaror till exempel i Afrika – den kontinent som särskilt kännetecknat Bonnkes arbete – och fundera på när detta ska ske. Snart var svaret.

En evangelist gör just detta med ditt hjärta tänker jag. Genom Andens hjälp löser de upp rädslor och bindningar som gör att vi inte tror Gud om att kunna göra det omöjliga. Vilket Han kan!

En världsevangelist har lämnat oss och är nu hemma hos Jesus!

Frågan inställer sig: vem fyller upp den tomma platsen?

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s