Mirakler, Migrationsverket och en modernistisk (?) Micael

I senaste avsnittet av podden Aten och Jerusalem intervjuas jag av Anton Johnsson och Victor Alphonce om bland annat Dokumenterade mirakler, Migrationsverkets befängda kristendomskriterier, varför jag inte blev luthersk präst och huruvida man kan bevisa Gud.

Anton har en hel del frågetecken kring apologetik: han menar att tron inte kan bevisas, vi kan enbart vittna om den, och att jag är modernistiskt influerad när jag försöker hitta gemensamma utgångspunkter med ateister för att utifrån dem argumentera för Guds existens. Han ser också risker med att skapa alltför stora kontraster mellan natur och övernatur.

Jag däremot har svårt att se hur man inte skulle kunna belägga att Gud och mirakler finns, om de finns. Människor med olika livsåskådningar kan vara överens om gemensamma utgångspunkter när vi diskuterar utomjordingars eller Robin Hoods existens, så jag ser inte riktigt vad som skulle vara den stora skillnaden när det gäller metafysiska och religiösa frågor. I och med att jag tycker att mitt mirakelargument funkar är det ett sätt jag tror att vi på ett förnuftigt sätt kan nå slutsatsen att Gud finns, och visa det för andra.

Vad tänker du? Lyssna gärna på poddavsnittet och kommentera!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s