Sverige hjälper Libyen att stoppa flyktingar – protestera!

I början av månaden skrev Maria på Diakonias aktivistblogg ett inlägg där hon uppmärksammade ett program från SVT:s Korrespondenterna (programmet går att se på SVT Play) som undersökte hur Sverige numera, till skillnad från förr i tiden, handlar hejvilt med de mest hänsynslösa diktaturerna och MR-kränkande staterna. Hon skrev: ”Programmet visar handelsminister Ewa Björling som är på promotingresa till Libyen tillsammans med några svenska företag. Svenska Rymdbolaget är ett av dem, som är lite sugna på att sälja luftburen övervakningsutrustning till den libyiska regeringen, så de bättre ska kunna övervaka flyktingarna som försöker fly till Europa från deras stränder. Snällt av dom. Och Ewa lovar hjälpa dem med direktkontakter till den libyiska militären. Snällt av henne.”

Svenskt MR-brott

Händelsen passerade utan något mer än en notis i tidningarna, med undantag från Korrespondenterna förstås. Kristen underjord har nu snappat upp en namnlista där man kan protestera mot detta avskyvärda beteende som FN och människorättsorganisationer kritiserar Sverige massivt för. Skriv på! Och be till den Allsmäktige att Libyen liksom EU och Sverige börjar älska dem som flyr från Afrika till Europa.

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s