Ge till offren i Pakistan!

För sju månader sen skrev jag blogginlägget Ge pengar till katastrofarbetet på Haiti FORT! Nyheten om katastrofen hade kommit mig till del samma morgon. Nu ser jag att det har skett en ännu större katastrof i Pakistan. Den har dock inte blivit lika uppmärksammad, dels för att den växt fram långsamt (jordbävningen på Haiti varade ju som bekant i 20 sekunder, sedan var allt i spillror), dels för att så få har dött. Än. Men om tillräckligt inte görs kommer långt fler dö än de som dog på Haiti och i indiska oceanen 2004 tillsammans, FN larmar för att 3,5 miljoner pakistanska barn hotas att drabbas av dödliga sjukdomar i översvämningarnas spår. Det är fler barn än det fins i Sverige.

Så läget är verkligen akut, människors liv finns i vår hand, och även om inte mitt syndiga jag kan få upp samma adrelanin som jag hade när jag skrev blogginlägget om Haiti så uppmanar jag alla som läser detta: Ge så mycket ni bara kan till PMU:sUnicefs eller Läkare utan gränsers insatser i Pakistan så att oskyldigt blod inte kommer över era händer! ”Se till att inte […] se med ont öga på din fattige broder och inte ger honom något. Han kan då ropa till HERREN mot dig, och synd kommer att vila på dig. Du skall villigt ge åt honom och ditt hjärta skall inte vara motvilligt när du ger”. -5 Mos 15:9-10

Uppmana också politiker att göra mer än vad de hittills har gjort: https://secure.avaaz.org/en/pakistan_needs_relief/?vl

När ni gett det ni kan, se till att be för att människor ska bli lika generösa som de var till arbetet i Haiti och länderna runt Indiska oceanen, att Gud ger vishet åt biståndsarbetarna och att Gud tröstar människor som drabbas och låter katastrofen leda till något gott i och med att människor kommer till sann tro på Honom.

Fler Dagenartiklar om översvämningarna i Pakistan: 1, 2

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s