Be för kyrkan i Irak

Den irakiska kyrkan är utan tvekan i tort behov av förbön efter terrordådet i en av Bagdads katolska kyrkor, som Iraks tidigare migrationsminister Pascale Warda beskriver som en attack på hela Irak och som orsakat många reaktioner bland kristna här i Sverige. Många kristna irakier väntas fly landet pga dådet. Det är en naturlig reaktion, hälften av de kristna som fanns i landet innan USA:s invation (ca en miljon) har redan flytt. Men är det inte förfärligt att detta land som är så sargat av krig och är i så stort behov av Evangeliet upplever en dramatisk minskning av antalet kristna? Vad gör kyrkan i västvärlden för Irak? Ingenting, förutom att välsigna de trupper som åker dit för att döda.

Irak är i enormt behov av en väckelse, och ansvaret för det kan vi inte lägga på de kristna irakierna bara för att de råkade födas där. Kyrkan i västvärlden måste bli en missionsrörelse igen. Låt oss börja med att be för Irak. Be för de anhöriga till de dödade, be för kraft och hopp till de förföljda, be om en Ande-ledd väckelse som förenar karismatik med arbete för fred och rättvisa, be om försoning mellan kristna och muslimer, be om en massiv missionvåg som strömmar till landet. I Jeremia 29 uppmanas Israels folk att söka kaldeernas bästa och be för dem. Låt oss göra detsamma.

Uppdatering augusti 2011: Historien upprepar sig.

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s