Släck för miljöns skull

Ikväll kl 20:30-21:30 är det Earth Hour, timmen då stora delar av världen släcker ner för att tänka på miljön (bara för att sedan tända upp igen i 365 dagar, men nu fokuserar vi på det positiva). Det är förmodligen världens största miljödemonstration, och massvis med aktiviteter anordnas runtomkring i hela landet under denna mörka timme. Och om du inte känner dig sugen på att delta i en sådan, släck ändå ner och njut av den Helige Andes närvaro i intensiv bön, eller umgås med din familj i stearinljusens sken. Glöm inte att dra ut sladden till stand by-apparater om du har sådana. Och gör om samma procedur varje kväll, inte bara 26 mars. Då blir det energibesparing på allvar.

Mer om Earth Hour: Dagen1, Dagen2SvD1, SvD2, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5.

2 kommentarer

  1. Är syftet med att släcka ner bara att minska elförbrukningen så låt gå. Men om man hoppas på vidare effekter i form av minskade koldioxidutsläpp skall man nog hålla sig borta från stearinljusen.
    Även importerad smutsig östeuropeisk (fördomsfullt, jag vet) kolel är renare än ett stearinljus.

    Gilla

    1. Bra poäng. WWF har dock säkerligen kommit fram till att det totalt sett minskar koldioxidutsläppen innan de lanserar en sådan massiv kampanj.

      Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s