En mirakulös Indienresa

Min gode vän och församlingsmedlem Michael Liliequist är en person som utför ett imponerande arbete för fred och rättvisa – han jobbar i Uppsala Stadsmission, han är ordförande i Kristna Fredsrörelsens lokalgrupp och han verkar för ett nytt perspektiv där vi ser jordens resurser och dess rikedomar som gemensamma och delar dessa efter var och ens behov.

I videon ovan berättar han om hur han efter att ha mottagit en profetia om att han skulle få hela autistiska barn reste till Bangalore. När han besökte en evangelisk-luthersk kyrka där sa en pastor som han aldrig hade träffat ”Michael, vi har väntat på dig!” och förde honom till ett gäng autistiska barn. Det blev startpunkten på en annorlunda Indienresa där Gud kraftfullt visade sin gränslösa kärlek. För kärlek är grunden till att Gud gör mirakler, betonar Michael, och det är lika viktigt att engagera sig för fred och rättvisa som det är att bota sjuka och uppväcka döda.

Michael har för övrigt startat en blogg för inte så länge sedan, den heter ökenfadern.

2 kommentarer

  1. ”Guds ande är stark i Indien” sa missionärerna.

    Indien är fascinerande och ett land som behöver våra förböner. Inte minst kyrkorna som tyvärr måste tampas med sin egen korruption. Jag har varit i Sydindien några gånger har en del kontakter med Tamil Nadus Evengeliskt Lutherska kyrka.

    Gilla

  2. Har just kommit hem från Rumänien och bevittnat den väckelse som sker där bland romer. Fantastiskt att se hur Gud börjar resa sitt folk och börjar med dem längst ser i samhällets ögon.

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s