Skapelseunder: när Gud skapar framför ens ögon

I förrgår kväll läste jag i Healing Today av Mark Stibbe och Marc Dupont, där den senare (som besökt min kyrka flera gånger) berättar om ett creative miracle, ett skapelseunder, som han var med om på 80-talet (ss. 130f.):

A woman brought her young son, who had a clubfoot, to me for prayer at the end of a meeting. In fact, it was the last of four nightly meetings held while I was visiting a church in the mid-west of the United States. After four nights of extensive ministry I was very tired. So when she showed me his foot with the obvious deformity, my tiredness took over and I felt no faith whatsoever to pray for this five-star or six-year-old boy.

As she explained that he could walk OK, but had never been able to run successfully in his life, my heart went out to him, but I still felt my tiredness upon me. To step into a faith mode and believe for the impossible seemed even more impossible at that point in time.

However, as I knelt down and began to pray for his foot, almost immediately right in front of my eyes it began to change shape. What had, more or less, appeared as a block of wood covered by skin began to change into a normal foot with toes, an arch etc, all in normal size and shape. It had taken place so quickly that I was a bit dizzy. I wasn’t sure whether I was actually seeing a miracle happen, or was imagining it. It took all about five seconds for the transition to take place.

The young boy immediately began running around in the room. He was running perfectly for the first time in his life. His mother was jumping up and down and yelling out. I was still kneeling down on the floor, trying to lay hands on this foot that was no longer there. I was in a bit of shock. I hadn’t ‘felt’ anything supernatural, or any power whatsoever. That is precisely what Zechariah meant, however, when he stated, ‘not by might (of man), nor by power (of our own), but by the Holy Spirit’.

Dupont är en man jag har förtroende för och litar på, och taggad skrev jag kort om hans vittnesbörd på Twitter. Snart svarade missionären Andreas Cucca:

@helapingsten I februari i Guinea såg jag hur en hur en blind mans grumliga ögon blev helt klara och han började se. Det tog ca 2 minuter.

Jag bad honom utveckla, och han skickade följande mail:

Cucca och den f.d. blinde mannen
Cucca och den f.d. blinde mannen

Under en kampanj i februari 2012 som hölls i staden Dabola i Guinea kom det en man från fulanifolket till mötet. Han hade varit blind i 12 år. Under mötet predikade vi evangeliet och människor gensvarade till frälsning. Som alla andra kampanjkvällar bad vi även för sjuka. Vi bad från scenen och befallde sjukdomar att lämna människor, att döva öron skulle öppnas och att blinda ögon skulle börja se. Efter bönen sa vi till folket att kolla vad Jesus hade gjort, vi sa “testa att göra det du inte kunde göra innan” om du inte kunde se börja se. Sedan bad vi dem som upplevt ett helande att komma fram och vittna. Det kom en man som sa att han hade varit blind men nu kunde han se. Både jag och min svärfar som var med på resan blev jätte konfunderade. När vi såg in i hans ögon var de jättegrumliga (gråstarrsliknande) och han såg verkligen blind ut. Men han visade tydligt att han kunde se. Under ca 2 minuter uppe på scenen såg vi hans ögon förvandlas från grumliga till helt klara under tiden han vittnade och han hade inga problem att knipa i min näsa när vi bad honom att visa att han blivit helad.

Andreas Cucca, Evangelist i Gå Ut Mission
http://www.cucca.se
http://www.gautmission.org

Än mer inspirerad ropade jag ut på Twitter: ”Om någon mer har upplevt ett skapelseunder, berätta!” Min kära pastor Joel skrev då: ”Du vet broder. Rasmus plattfötter ;)”

Just det. Joel berättade ju på vårt sommarläger Kingdom Camp (som jag skrev om igår) om hur Rasmus fick fotvalv efter bön. Kolla från 3:00 i detta klipp:

Slutsats: Gud är god och inget är omöjligt för Honom. Be om fler skapelseunder!

6 kommentarer

 1. Mark Stibbe besökte Stockholm Vineyard, året måste ha varit 1999? Allt var fel, det var jämmer och elände och Gud var missnöjd. Gud var faktiskt så till den grad missnöjd med Sverige att han sände Göteborgsbranden och lät 63 ungdomar (mest invandrare och därtill muslimer, märkligt nog) dö i lågorna, förklarade Stibbe. En dom!

  Där och då bestämde jag mig för att jag var färdig med Sundbergs Vineyard. Jag flydde till det som föraktfullt kallades en ”traditionell församling”. Har aldrig haft någon längtan att sätta på mig dessa bojor igen. Däremot känner jag ibland att jag skulle besöka Mosaik. Jag misstänker att det rullar på i samma still. Redan sårbara människor i händerna på ledare som bryter ned dem ytterligare – och det i Guds namn!

  PS Fråga gärna någon som var med om när Marc Dupont profeterade väckelse under 1997 också. Det var en galen tid, i ordets fulla bemärkelse.

  Gilla

  1. Hej John!

   Det är problematiskt att avfärda en hel rörelse utifrån externa inbjudna predikanters enskilda predikningar, och särskilt att avfärda en församling du inte besökt utifrån vad en extern inbjuden predikant sa i en predikan för 15 år sen. Men du är varmt välkommen till Mosaik, kan garantera att vi inte förkunnar att Gud är missnöjd 🙂 Du hittar vad vi predikar på http://www.youtube.com/user/uppsalamosaik

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s