Andens liv och barmhärtighet

image
Katarina Halldorf Almonte i Frizons bönetält. Till höger Sandra Åkersten.

I boken Kroppen som delades ut på årets Frizonfestival har Katarina Halldorf Almonte bidragit med en fantastisk kapitlet En brinnande kärlekslåga. Följande är ett utdrag som starkt anknyter till denna bloggs tema:

Kyrkans kallelse är att vara Guds händer och fötter i en sårad värld. Andens liv och barmhärtighet hör ihop. Vi ska inte ha fokus på antingen eller. Det ena ska leda till det andra.

Det finns trots allt många exempel, både historiska och nutida, på när detta fungerar, när Kroppen och Anden är integrerade. När församlingen verkar i Andens kraft för att möta människors behov och förmedla budskapet om Jesus. Evangeliet blir tydligt och levande när vi förmedlar Guds kraft och barmhärtighet.

Frikyrkan har alltid haft ett socialt och missionerande fokus som växt fram ur väckelsen. Många missionärer har lämnat sin trygga vardag för att resa någonstans långt bort och riskera sin hälsa och sina liv för något större. Att få hjälpa människor som är hungriga, sjuka och fattiga. Att också få dela sin tro med dem. Idag händer det allt oftare på hemmaplan, dels genom att människor från tidigare ”missionsländer” kommer till oss och ger till oss, dels genom att vi själva ser och räcker ut en hand till alla dem i nöd som finns på samma gata, i samma stad.

Jag hörde till exempel härom året om en kvinna i Egypten som lämnade sin fina lärarposition och priviligierade liv för att börja arbeta och finnas till för barnen på soptippen.

Församlingen Bethel Church i Redding, Kalifornien, har tagit kallelsen att bota sjuka på allvar. De ber för sjuka som de möter i sin vardag, på arbetet eller i köpcentret, och de har fått se många människor bli både helade och frälsta.

Guds kärlek blir synliggjord genom barmhärtighetsgärningar, vare sig det är att klä och ge mat till någon, eller förmedla helande till någon som är sjuk. Gud bryr sig om kroppen! Han bryr sig om hela människan och vill använda oss för att förmedla upprättelse, befrielse och helande genom sin Ande. — Katarina kommer till konferensen Mirakler, frälsning och aktivism i november.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s