Gud vet vad Singapore-predikanten gjorde på McDonalds

image
Frank, Simon och tusentals indonesier

farfarsträffen för två veckor sen berättade Simon Ådahl om sin häpnadsväckande resa till Indonesien. Han och hans brorsa Frank blev inbjudna till World Prayer Assembly i Jakarta för att spela huvudlåten på mötet. Indonesierna hade hört deras låt Pray for Korea och tyckte det lät bra. Så hux flux hamnade dessa svenska gossar på en scen framför 200 000 pers – samt ytterligare några miljoner via TV-sändningar.

Det i sig är ju lite häpnadsväckande, men framför allt gjorde Gud massa underbara mirakler på konferensen. Jag har redan berättat om hur Örjan Almgren, Simons kompis som följde med till Jakarta, plötsligt vände sig till en indisk pastor han aldrig träffat och sa att hans son skulle bli frälst. Simon var med om liknande saker. Han gick till ett bönerum där de bad på engelska och stötte där på en amerikansk 80-årig kvinna som visade sig vara böneledare i rummet.

Simon började profetera över henne. ”Vem är Margaret?” sa han. Det visade sig vara kvinnans mamma. Hon hade varit mentalsjuk så att dottern hade tvingats bo på fosterhem. Simon fick vara med henne i bön för att lösa henne från de sår och trauman hon fått av det.

Vid ett annat tillfälle på konferensen träffade Simon en kvinna från Singapore som enligt honom själv ”såg ut som en som jobbar på Swedbank”. Gud säger åt Simon att tala in i henne, Simon protesterar, Gud säger åt honom på skarpen och så till slut vänder sig Simon till kvinnan och säger ”Ursäkta mig, den hör dörren du ber om är i ditt kött – sluta be om den. Jag kommer öppna två andra dörrar, säger Herren. Och din man kommer hitta en öde ö att kravla upp på igen, så oroa dig inte.”

Kvinnan var helt tagen. ”Hur kan du veta detta?” Hon hade länge bett att Gud skulle öppna en dörr samtidigt som hon inte var helt säker på att det var enligt Hans vilja. Och hennes man hade ring samma morgon, han förlorade sitt jobb tre dagar tidigare och beskrev att han kände sig ”som en skeppsbruten”!

Medan den häpna kvinnan redogör för detta kläcker Simon ur sig ”Herren säger också ‘Du är inte tillräckligt modig för mig’.” Kvinnans förundran utbyttes snabbt i raseri. ”Vad är det du säger??” Simon blev rätt chockad men upprepade ”Du är inte tillräckligt modig för mig säger Herren.” – ”Det där är inte sant! Vet du inte vem jag är? Jag är Asiens mest kända kvinnliga predikant! Jag talar inför hundratusentals människor! Skulle jag inte vara tillräckligt modig för Herren?!”

”Nej”, sa Simon, ”för när du stod i matkön förra veckan så manade den Helige Ande dig att profetera för mannen som stod bakom dig, men du vågade inte. Och när du var på McDonalds senast sa Han åt dig att tala in i kvinnan som stod i kön till vänster, men du lydde inte!”

Kvinnan blev förstummad, igen. ”Det är sant det du säger”, sa hon. ”Förlåt mig Gud!” Så fick Simon be med henne för befrielse från människofruktan.

Jag tycker inte att det är underligt att profetians gåva är den som Bibeln uppmanar oss att framför allt söka (1 Kor 14:1). Den ger Gud direktkontroll och uppenbarar Hans närvaro, allvetande och omsorg på en och samma gång. När kristna via det profetiska säger saker de egentligen inte vet ingjuter de gudsfruktan hos folk. Som när Saul träffade Samuel första gången och den senare nämner i förbifarten ”Du skall inte bekymra dig för åsninnorna som har varit borta för dig i tre dagar, för de har kommit till rätta.” (1 Sam 9:20). Eller när Paulus för första gången träffar en kristen som inte flyr från honom utan som istället säger hans namn och vet vad han varit med om (Apg 9:17).

Jag älskar när sånt här händer, och det bästa är att det inte är reserverat för stora profeter utan vanliga enkla lärjungar kan också profetera! Det är ett kollektivt bud att sträva efter profetians gåva. Sätt igång bara! Och för ännu mer peppande vittnesbörd från Simon, kolla in detta klipp:

20 kommentarer

  1. Ja, det underbara är ju att gåvorna inte är isolerade till en person (det hade ju varit väldigt opraktiskt). Några personer jag känner som fört folk till tro genom profetisk evangelisation förutom Simon och Örjan är Hans Sundberg, Simons dotter Micaéla Ådahl och en f.d. muslim som heter Elias. Därtill känner jag två som talat i tungor på existerande språk, flera som bett för blinda som ser och döva som hör etc. Gud är på gång!

   Det som jag dock tycker är tragiskt är hur kyrkan ibland negligerar de som Gud uppenbarligen gillar att använda. Man lyfter fram de som har positioner och titlar på plattformarna även om de saknar vision och inte minst erfarenhet av Guds Rikes gärningar. Jag vet en kille som är jätteprofetisk och också har lett många till tro genom profetisk evangelisation, och han sa att han jättegärna skulle ägna sig helt och fullt åt att inspirera andra kristna till det men pga att ingen kyrka anställer honom kollar han efter jobb som städare typ.

   Det är ju fullkomlig idioti! De som Gud använder ska inte stoppas undan i ett hörn, de är kallade till att utrusta de heliga till att göra samma saker! Det är väl självklart att frikyrkan dör när de som står på hennes plattformar inte för folk till tro och inte lär ut hur man gör det heller. Det är varje kristen ledares plikt att så fort man känner att man själv tappat vision och glöd samtidigt som man ser kristna i publiken som brinner inombords för att Gud lagt något på sitt hjärta, så ska man släppa fram dem.

   Det här måste jag blogga om. Tack för att du triggade mig! Bra länk om broder Yun förresten, han äger.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

 1. Hej Micael,

  Vi ser ju saker olika men om jag nu börjar ta fram material som visar att kanske inte allt är som det först verkar klarar jag provet som opponent?

  Följande skriver en man som av Bröderna Å uppmanats, framfötts eller vad man ska kalla det till att vara profet. Denne ”profet” skriver i sin egen bok om första mötet med dessa:

  ”I början av mötet presenterade sig Ronny, Frank och Simon Ådahl, som kommit upp från Gävle för att delta i mötet (tre bröder som är musikartister, profeter och evangelister). De berättade att de egentligen var fullbokade, men Gud hade sagt åt dem att omprioritera och åka upp till Pingstkyrkan i Ö-vik, för att lämna ett meddelande och delta i ett möte där på påskdagen. Självklart ringde de till Pingstkyrkan i Ö-vik och bad att få komma och det fick de.
  De hade alltså kommit för att lämna meddelanden från Gud till någon eller några i Ö-vik. Otroligt mycket, som Gud berättade genom dessa bröder, var riktat till mig. Hur kan jag veta det? Jo, de sa saker som de omöjligt kunde veta om mig, men som stämde på mig och så gott som omöjligt kunde gälla någon annan. De berättade även att det fanns en profet, som måste släppas fram i församlingen. En som fått en profetisk dröm måste fram och berätta om drömmen. Då blev jag än mer övertygad om att det var mig de pratade om.”

  Slutcitat

  I boken berättar även mannen om en dröm som jag inte går in på nu men han skriver även:

  ”Direkt efter dessa syner fick jag se ett starkt ljus, som från centrum på min kropp ledde väldigt långt uppåt, längre än jag kunde se. Jag var nu vaken, men jag kunde inte se något tak – det var alldeles svart runt ljusstrålen. Jag roterade ett varv runt ljusstrålen. Efter att ha roterat ett varv på några sekunder, var jag utan tvekan helt vaken och märkte att jag svävade en bit ovanför sängen med ryggen mot sängen. Ljusstrålen försvann och jag föll ner i sängen igen. När jag föll ner i sängen igen, upplevde jag det som att jag föll tillbaka in i min egen kropp. Jag var nämligen både i sängen och luften samtidigt för ett kort ögonblick.”
  Slutcitat

  Denna beskrivning tyder på en utanförkroppen-upplevelse och tillsammans med annat som går att läsa i boken kan jag omöjligt tro att det var en Guds profet som utsågs. Har vi inte ett problem i alla dessa stora händelser? Är det förresten inte Gud själv som utser människan direkt?

  Utanförkroppen-upplevelser och att kunna lämna info om okända människor är främst någonting annat än bibliskt.

  Gilla

  1. Hej Ulrika!

   Det är viktigt att alltid pröva det profetiska, men då måste man också ha en biblisk urskiljningsmetod och inte hitta på sin egen måttstock. Det du säger här är att utanförkroppen-upplevelser och att lämna info om okända människor är främst någonting annat än bibliskt samt att det är Gud själv som utser människor till profeter. Inget av detta är ju sant. Paulus beskriver ju en mystisk andlig upplevelse i 2 Kor 12:2: ”Jag vet om en man i Kristus som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen – om han var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet det.” Jag nämner två exempel på när folk lämnar info om okända människor ovan – Samuel och Ananias – men om du inte tycker att det räcker kan man ju även peka på när Jesus visste vad Sackaios hette i Luk 19 eller hur många män den samarisk kvinnan vid Sykars brunn hade haft (Joh 4) – något som gjorde att hon utbrast ”Jag förstår att du är en profet!” Och att Gud inte bara utser människor direkt utan genom profeter är väl hur tydligt som helst i Bibeln – Samuel utser Saul, Elia utser Elisa, Moses utser Josua etc.

   Jag tror att du i din iver att peka ut falska profeter använder måttstockar som skulle få vilken Biblisk profet som helst att framstå som falsk. Det är riktigt sorgligt, för att vara en falsk profet är en hemsk synd, och därför är det en oerhört grov anklagelse som man inte ska kasta hit och dit.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

   1. Hej igen,

    Tror att du blandar ihop äpplen med päron.
    Vad Jesus, Guds egen Son, visste och vet kan vi inte jämföra med människor eftersom Jesus är allvetande.
    Profeterna i GT kan inte jämföras med den profetiska gåvan enligt NT.
    GTs profeter var Guds språkrör för att leda och varna folket och dess kungar. Det gällde dödsstraff för dem om de profeterade falskt.
    Den utanförkroppen-upplevelse, om det nu var en sådan, som du hänvisar till är av mycket sällsynt art i Bibeln. Mannen i mitt exempel blev bara rädd vilket ofta förknippas med out of body experiences liksom ljusfenomen och upplevelser av att vara ”mer vaken än sovande”. Dessutom var ditt exempel i tredje himlen och inte meningslöst snurrandes kring en ljusstråle vilket var fallet i mitt exempel. Att bli uppryckt till himlen torde i kontrast vara rätt innehållsrikt och berätta en hel del om Gud och Hans storhet.

    Det finns en anledning till att falsarier är så lockande och att många väljer det falska framför det sanna. Det stärker människans ego och ger henne kraft och ära. Att visa på kunskap om andra människor är sällsynt i Bibeln i jämförelse med det som sker i ockulta sammanhang. Kan du visa exempel från Bibeln som stärker att vi mer som en teknik mer eller mindre ständigt berätta för människor vad de tänker, känner, behöver? Känner du till hur det går till i ockulta kretsar, exempelvis när medier håller seanser även i större samlingar?

    Gilla

    1. Hej Ulrika, din kommentar fastnade visst.

     Dina försök att bevisa att kunskapens ord är ockult kommer till korta eftersom du i ena stunden uppmanar mig att visa var kunskapens ord förekommer i Bibeln, och i andra stunden förklarar att de exempel jag redan gett inte gills eftersom man inte kan jämföra Jesus och gammaltestamentliga profeter med oss andra. För det första säger Bibeln ALDRIG att vi inte kan göra samma mirakler som Jesus utan tvärtom säger Jesus själv att vi ska göra samma gärningar och större (Joh 14:12). Så att sudda ut Jesu kunskapsord för att bevisa att kunskapsord är ockult går inte. Vidare kan jag hålla med om att det är en skillnad på gammaltestamentliga och nytestamentliga profeter men vilket Bibelord stödjer du dig på när du hävdar att de senare inte kan förmedla kunskapsord. Om du missade det så gav jag dig ju ett exempel på en kille som varken är gammaltestamentlig profet eller Messias men som ändå får detaljerad information om en annan människa från Gud – nämligen Ananias i Apg 9! Han var ingen ockult new agare utan en kristen som går i den Helige Andes gåva.

     Och om vi nu av någon anledning ska exkludera Jesus och gammaltestamentliga personer har vi fortfarande Simon som visste att Jesus var den Messias han skulle se innan han dog (Luk 2:25ff.), Petrus som får info om Kornelius i Apg 10 och Agabus som vet vad som kommer hända med Paulus i Jerusalem (Apg 21:11). Det är extremt vanligt med sådana här tilltal i Bibeln. Paulus talar om korinthierna att när de profeterar så uppenbaras icketroendes hemligheter så att de vänder om och blir frälsta (1 Kor 14:24-25).

     Att säga att kunskapsord är ”sällsynt” i Bibeln utan mest förekommer inom new age är som att säga att helande är sällsynt och sedan påstå att alla gånger Jesus, apostlarna och folk i Gamla Testamentet botar människor inte gills. Det är en exegetik där man formar sin egen bibel genom att exkludera de bitar man inte gillar.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

   2. Frågan är vad som är värst, att av misstag anklaga någon för att va en falsk profet eller att av misstag hamna i helvetet för att ha följt dem.

    En seriös fråga Micael: Kan det även vara så att man hamnar i helvetet om man anklagar någon felaktigt för att vara en falsk profet?

    Gilla

    1. Hej Samuel! Alltså, i en annan bloggpost sa du att jag inte är kristen, och då påminde jag dig om att Bibeln faktiskt säger ”Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.” (Rom 10:9-10). Bibelns definition räckte dock inte för dig utan du sa att synen på Israel är frälsningsavgörande, vilket är fullkomligt obibliskt.

     Dock finns det ett problem att skita i vad Bibeln säger. Man hittar på irrläror. Om man på allvar menar att det är något annat man behöver göra än att bekänna Jesus som Herre och tro att Gud har uppväckt Honom från de döda för att bli frälst, så har man fel.

     Därför har jag lite problem med både att ni utnämner folk till falska profeter åt höger och vänster och också deklarerar att kristna som bekänner Jesus som Herre och tror att Han uppstått från de döda kommer till helvetet ”av misstag” till höger och vänster. Inte nog med att det saknar bibliskt stöd, det sårar massvis med människor att komma med sådana falska anklagelser.

     Så för att upprepa det jag tidigare sagt: alla som bekänner Jesus som Herre och tror att Han uppstått från de döda kommer bli frälsta, även om man utnämner sanna profeter till falska profeter finns det förlåtelse för det i Jesu Kristi blod. Vi är frälsta på grund av Hans nåd, inte på grund av våra gärningar.

     Gud välsigne dig!

     Gilla

     1. Som sagt, även satan vet att Jesus är Herre. Men tack för svar, det sa väl allt jag ville veta 🙂
      Ta de lugnt nu så du inte kokar över

      Gilla

      1. Fast nu säger inte Rom 10:9 att man blir frälst för att man vet att Jesus är Herre utan om man bekänner det, något Bibeln aldrig säger att djävulen gör. Varför vill du inte erkänna att Rom 10:9 är sant? Vill du klippa ur det ur Bibeln för att det inte passar med din teologi?

       Gilla

         1. Nej det har jag aldrig sagt, man kan bekänna att Jesus är Herre hur mycket man vill, frågan är om Jesus känner dig, inte om du känner Honom. Det är det enda som betyder något.

          http://www.youtube.com/watch?v=uuabITeO4l8 – du kanske har sett denna video med Paul Washer innan, om inte så ta gärna en titt så kanske du förstår vad jag försöker säga. Jag är inte så pedagogisk och bra på att förklara saker, men jag lär mig.

          Gilla

          1. Hur vet jag om Jesus känner mig? Måste jag ha rätt åsikt om massa saker?

           Gilla

          2. Bibeln säger ju med i Matteus 7:21-23 –

           Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn*och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

           detta handlar om folk som verkligen trodde på Jesus att han var Herre, betoningen på ” Herre , Herre ” avslöjar att det handlar om människor som bekände Jesus som Herre, men säger Jesus till dem att han aldrig känt dem. Så det räcker inte med en liten bekännelse och sedan gå och tro att allt är frid och fröjd, kanske en av de största lögnerna kyrkan promotat idag? På frukten ska man känna igen dem

           Mvh

           Gilla

 2. Jag vill bara tillägga att jag inte promotar Johannes Amritzer eller så.
  Jag bara nämnde att han har många sådana saker också.
  Jag nämner lite om hans metoder som jag fick erfara här :
  http://bergsjobloggen.blogspot.se/2012/06/evangelium-eller-psykologi.html

  Ulrika > javisst är det märkligt. ?
  Gud arbetar inte så att han får folk att inbjuda sig själva
  utan han lägger det på någons hjärta som inbjuder dem personen Gud vill tala genom.
  eller så talar han direkt till församlingen.
  Om han ens talar vi har ju Bibeln redan vad mer behöver vi än det skrivna ordet?

  Gilla

  1. Hej Josef!

   Förut har du sagt att du inte håller med cessationismen men nu verkar du vara öppen för den, i alla fall när det gäller profetians gåva. Det tycker jag är rätt förvånande. Här är några anledningar till varför Bibelns färdigställande inte upphävde profetians gåva:

   1. Bibeln säger aldrig någonsin att profetians gåva ska upphöra i och med Bibelns färdigställande. 1 Kor 13:8 har till och med många cessationister slutat använda sig av eftersom det i ljuset av 1 Kor 1:7 syftar på Jesu återkomst (och i så fall måste man hävda att ”kunskapen” också har upphört). Detta är ett oerhört stort problem för cessationismen, för om det skrivna Ordet självt aldrig säger att vi inte behöver mer än det skrivna Ordet, varför ska man då hävda något sådant?

   2.Bibeln har inte samma roll som profetia. Bibeln är rättesnöret för lära och liv där vi lär oss Guds vilja, men i vilken Bibelvers ska vi titta för att ta reda på vad Singapore-predikanten gjorde på McDonalds? Direkt kunskap om människors liv – vad de heter, vad de har upplevt etc – kan vi inte alltid få genom att kolla i Bibeln. Ibland kan vi det, när Gud leder oss till ett Bibelställe som passar in i en människas liv (såsom Gud gjorde för Carol enligt vad Simon berättar i videoklippet ovan), men då handlar det ju om ren profetia, dvs. att Gud talar direkt till oss om vilket Bibelord Han vill att vi ska slå upp.

   3. Bibeln uppmanar oss att sträva framför allt efter profetians gåva (1 Kor 14:1). Eftersom Bibeln aldrig upphöver detta bud enligt punkt 1 så är vi bibliskt olydiga om vi struntar i detta bud. Därtill tillför det profetiska så mycket gott att jag inte förstår varför man skulle kunna vara kritisk mot detta. Läs gärna detta vittnesbörd av Jack Deere, en f.d. cessationist som numera älskar profetians gåva och ger exempel på hur den förvandlar liv: https://helapingsten.wordpress.com/2011/06/03/hur-kan-man-motsatta-sig-det-profetiska/

   Gud välsigne dig!

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s