En fett bra missionsorganisation

Nepalbarn
Nepalbarn

Det där Touching Asia som var med och arrangerade ungdomskonferensen i Odisha jag skrev om här på bloggen, vad är det för något egentligen? Det är en missionsorganisation som startades 1995 av Håkan och Erika Gabrielsson och som sedan dess har hjälpt till med att föra många till tro, lyfta många ur fattigdom och prostitution samt leda många in i ett liv fyllt av den Helige Andes kraft. Allt sker i samarbete med lokala kyrkor och pastorer.

Flera märkliga tecken och under har inträffat. Arbetet i Indien påbörjades efter att Håkan sjungit i tungor på en pastorkonferens varav en av pastorerna förklarade att han hade sjungit på språket ho, och att budskapet var att Gud skulle sända väckelse över delstaten där de befann sig. Håkans och Erikas son Joel, som är en av mina bästa vänner, har beskrivit för mig helandekampanjer han har varit med på i samma land när en förlamad man började gå och när en blind kille kunde se.

Miraklerna kombineras med aktivism, som sig bör. En sak som Touching Asia jobbat mycket med på senare år är arbete mot trafficking och sexhandel. Klippet ovan ger en smärtsam inblick i hur det ser ut för flickor i Nepal som tillhör folkgruppen Badi. Prostitution ses som en del av deras kast, och många blir sexslavar innan de ens blivit tonåringar. I samarbete med organisationer som Mission Good News och Hosanna Church i Kathmandu har Touching Asia startat fyra hem för badiflickor – och ett femte är på väg. På tre år har de räddat över 300 tjejer ur sexhandeln – något som väckt förundran och tacksamhet från Nepals egen regering. På min engelska blogg finns mer info om det här arbetet.

Dessutom jobbar organisationen med ledarträning och pastorsutbildning – något det ofta finns ett stort behov av då församlingarna växer så snabbt. I samarbete med pingstkyrkor i Burma har man där utbildat över 2000 personer på bibelskolan Full Gospel Bible Training Centre i Yangon. Detta leder till att fler församlingar planteras och ännu fler kommer till tro.

Sammanfattningsvis är det här i min mening en fett bra organisation, värd att stödja och be för. Ni kommer få en hel del uppdateringar om vad de sysslar med här på bloggen framöver.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s