Nillas vittnesbörd

Nilla på omslaget av Liv
Nilla på omslaget av Liv

Prästen Håkan Sunnliden besökte vår församling för några månader sen och berättade bland annat om den svenskkyrkliga församling som lade av med Alpha för det var för många som kom till tro. 🙂 Det är ett knäppt men tydligt exempel på det som många redan vet, att Alpha är ett enkelt, avdramatiserat men kraftfullt sätt att sprida Guds Rike på i Sverige.

Min kompis Nilla intervjuas i senaste numret av Liv, en tidning som ges ut av Dagen och Alpha (och som jag varmt rekommenderar). Jag träffade henne när vi läste Metod C på statsvetenskapen här i Uppsala, och i rasten på ett seminarium ryckte hon tag i mig och frågade ”Du är kristen va?”

”Jajamen”, sa jag. ”Vad kul! Jag är sökare, jag går en sån här Alpha-kurs i Korskyrkan.” ”Åh vad trevligt!” ”Ja, det är väldigt intressant alltså.” ”Det förstår jag!”

Några veckor senare blev hon kristen. I Liv-tidningen berättar hon att det var en kombination av Alphas öppna klimat där det går att ställa vilka frågor som helst, och insikten om Guds stora kärlek till henne efter att hon börjat be. ”Jag känner verkligen att jag hittat den där meningen jag sökte. Enligt mig är Guds kärlek det största i den kristna tron.”

Som kristen hängde hon direkt med Pannkakskyrkans sommarturné för att sprida vidare Guds kärlek till andra. I en intervju med Dagen frågar hon och hennes kompis Charlotte som också blev kristen genom Korskyrkans Alphaarbete hur vi kan hålla oss evangeliet för oss själva. Intresset är stort, många människor söker och Gud vill göra stora saker genom oss. Så vad väntar vi på?

Vill du beställa Liv till din församling (50 ex och uppåt), skicka ett mail till info@dagen.se

2 kommentarer

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s