En ung generation fylld med Guds kärlek och kraft

I helgen var jag på Kingdom Culture Konferens, årets happening för särskrivare (sorry var bara tvungen att påpeka det David – Kingdom Culture Conference ja, Kingdom Culture-konferens ja, Kingdom Culture Konferens nej) men framför allt unga väckelsebärare som vill ha mer av Helig Ande.

Åh vad uppmuntrad jag blev alltså! Tolvåringar som stolta kommer upp på plattformen och berättar att de gick fram till en främling på stan, gav henne en polkagris, bad att hon skulle bli helad från sitt onda knä och när hon blev de sa de att Jesus älskade henne. Tonåringar som tillber passionerat, njuter av Guds närvaro och ivrigt ber att deras vänner ska få ta del av kraften i förbönstunneln.

Lovsång på KCK
Lovsång på KCK

Jag fick privilegiet att hålla ett seminarium om fred och rättvisa i Andens kraft och mottagandet var strålande. Jag upplevde det likadant när jag var på Liljeholmens folkhögskola förra veckan och undervisade om samma sak. Publiken var olika – på Liljeholmen pluggar man mycket fred och rättvisa och på Kingdom Culture mycket tecken och under – men på båda ställena var det självklart att det skulle kombineras.

Jag tror den unga frikyrkliga generationen har stor potential att bli bärare av en kommande väckelse i Sverige. Initiativ som Ny Generation och Pannkakskyrkan har spritt sig snabbt i den kristna ungdomsvärlden och mobiliserat unga kristna till att inte bara vara Ordets hörare utan dess görare (Jak 1:22), och på så sätt går många ut och för folk till tro, ser sjuka bli helade och hjälper de fattiga. Och allt drivs av en kolossal öppenhet för den Helige Ande. I facebookgruppen Ge och du ska få, som omfattar 5 000 kristna, nästan alla ungdomar, är fylld av tro, omtanke, kärlek och förvissningen om Guds helande kraft. Anden är inget konstigt för många av Sveriges kristna ungdomar, tvärtom är det en erfarenhet.

Naturligtvis är detta en generalisering. Visst finns det ungdomar som är brända på det karismatiska, visst lämnar många unga tron, visst präglas ungdomstiden av frågor och tvivel som kyrkan ibland är dålig att ta vara på. Men allt detta kräver mer Helig Ande, inte mindre. Sann Helig Ande gör en inte bränd utan tänd, sann biblisk karismatik ska vara sund men samtidigt brinnande. Helig Ande är också den som skapar tro, och samtidigt som vi inte ska inbilla oss att 100% av de som kommer i kontakt med kyrkan med sin fria vilja kommer välja Jesus så vet vi att fler kommer till tro när tecken och under bekräftar Guds ord (Apg 14:3). Och på samma sätt är Anden den vägledare som genom den profetiska gåvan svarar på våra frågor och rensar våra tvivel till Kristuslikhet.

Så jag håller helt och hållet med det Julia Wellstam sa på konferensen – den Helige Ande är inget extra utan fullständigt fundamentalt, Han är inte grädden på moset, Han är moset! Mer kärlek! Mer kraft! Mer eld för Jesus! Det och endast det är vad som kommer föda en ny väckelse i Sverige.

3 kommentarer

  1. Guds välsignelse över sveriges ungdomar med trons gläjde till seger och erkännande Jesus blods frälsande kraft mend Guds kärlek i varje dag in nådens omsorg med frid ,tack med välsignelse ,keijo södertälje

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s