”Det värsta kommer att hända… men det är lugnt”

Andreas "Preacher" Lundström
Andreas ”Preacher” Lundström

Varje kväll har vi andakt i vårt kollektiv Kollektivet, där vi sjunger en eller två lovsånger, ber och läser ett stycke ur Bibeln. De flesta kvällar faller lotten på Andreas att hålla en minipredikan utifrån bibeltexten – och han gör det med excellens! Johannes episka pianospel gör det ju inte sämre. I videon ovan talar han utifrån Mark 10:32-34:

32 De var nu på väg upp till Jerusalem, och Jesus gick före dem. De var fyllda av bävan, och de som följde med var rädda. Då tog Jesus än en gång med sig de tolv och började berätta för dem vad som skulle hända honom: 33 ”Se, vi går upp till Jerusalem, och Människosonen kommer att överlämnas till översteprästerna och de skriftlärda. De ska döma honom till döden och utlämna honom åt hedningarna, 34 som ska håna honom och spotta på honom, gissla och döda honom. Men efter tre dagar kommer han att uppstå.”


Jesus ser sina lärjungars rädsla, men Han förnekar inte farorna med något fluffigt gulligull och pep-talk, utan Han säger att det värsta kommer hända – Han kommer dödas. Men det är lugnt. Efter tre dagar kommer han att uppstå. Döden har ingen makt över Jesus eller dem som följer Honom. Halleluja.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s