Vad kan Anden göra i ditt liv?

Hela Pingsten fortsätter Pingst-temat med texten från flyern vi delade ut i Stadsparken igår. Vill du ha den till ditt sammanhang? Du ska du få den!


Helig ande stor Pingsten handlar för kristna om Helig Ande. Varför firar man det? Jesus sa: ”Den som tror på mig, ur hans inre, ska flyta strömmar av levande vatten. Detta sade han om Anden som de som trodde på honom skulle få.” (Johannesevangeliet 7:38)

Det Jesus kom med var en förbindelse med grundvattenkällan, med Gud själv som möter människans djupaste törst. Det var Jesus förklaring till vad som är trons innersida. Djupt inne i hjärtat ger Anden oss frid och tillfredsställelse och upprymdhet.

Vi känner ofta att vi inte räcker till, men Anden kan ge oss ny kraft och styrka – till och med att göra sådant vi inte tror vi hade förmåga till. Det är krafter utanför tid och rum som bryter fram i vårt inre. När inspirationen tryter, kan vi hämta ny entusiasm från källan.

Det är mycket som är fel här i världen. När livet är som mörkast kan vi finna tröst hos vår vän Anden. Han är som ett ljus som lyser upp vårt liv.

Även vi själva kommer till korta. Med Andens hjälp kan vi bli mer som Gud, goda fina människor och göra mindre dåliga misstag och felbedömningar.

Ibland går vi vilse i livet. Då kan vi stanna upp och be en bön och låta Anden gå med oss, leda oss mellan livets stock och sten. Dansa med oss över de öppna fälten.

Anden lämnar oss aldrig, så vi behöver aldrig vara ensamma. Han är någon att lita på, någon som aldrig sviker. Det var budskapet som gavs den första pingsten, och än idag!

Han står idag och knackar på ditt hjärtas dörr – vill du öppna?


Texten inspirerades av denna bloggpost och  även målningen är gjord av min mor. / Sunniva

2 kommentarer

 1. Den Helige Ande är fantastisk. Jesus sa:

  ””Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, för att HAN SKALL FÖRBLIVA HOS ER FÖR ALLTID, sanningens Ande, som världen inte kan ta emot, eftersom den inte ser honom och inte känner honom. Men ni känner honom, eftersom han förbliver hos er och SKALL VARA I ER. Jag skall inte lämna eder faderlösa, JAG SKALL KOMMA TILL ER” (Joh.14:16-18)

  Ja det är verkligen HAN som är här.

  Jesu Kristi frid
  lärjungen http://jesukristiord.blogspot.se/

  Gillad av 1 person

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s