Glad hel pingst!

Glad pingst kära bloggläsare! Pingsten betyder mycket för mig – jag startade den här bloggen pingstdagen 2009 och bloggens namn innehåller, om ni missat det, ”pingsten”. Eftersom pingsten är mindre firad än kanelbullens dag i det här landet har dock få koll på vad pingsten handlar om, och varför jag vill att den ska vara hel. Därför har jag gjort ett videoklipp som förklarar pingsten i allmänhet och Hela Pingsten i synnerhet:

Anledningen till att jag inte pingstbloggat förrän nu är för att Hela Pingsten har arrangerat pingstfriande IRL i Stadsparken i Uppsala. Min kära vän Sunniva Rettinger tog initiativet till att fira Andens utgjutande med vegansk jordgubbstårta, lovsång och evangelisation.

image

Sunniva höll också ett fantastiskt Bibelstudium om allt du behöver veta om den Helige Anden. Jag filmade rubbet och kommer lägga upp på YouTube så småningom.

image

Julen berättar om att Jesus är Frälsaren. Påsken berättar om hur Han frälser oss. Pingsten berättar om hur Hans lärjungar ska sprida budskapet om frälsningen vidare.

Pingsten är tecken och under, evangelisation och radikal egendomsgemenskap i gudomlig kombination. Vi kan lätt göra detta till en större grej än kanelbullens dag.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s