Jesus och världen

PalmSunday copy_small.jpgVi frågar Jesus om tro och beskydd och mirakler. Men vi frågar allt för sällan om hur vi ska leva socialt, politiskt, globalt, vad vi konsumerar… Som om Han inte bryr sig.

Men Jesu inridande i Jerusalem på en åsna (för fred, inte strid); Hans ointresse för militär revolution; Hans rensning av hedningarnas förgård i templet så att de fattiga inte ska bli lurade, de rika inte få fylla sina överfulla fickor och alla folk få söka Gud ostört; Hans ersättande av påskalammets slakt med säd och frukt nattvarden och Hans egen död för mänsklighetens missgärningar… allt detta talar om att Han, Gud, visst bryr sig vad vi gör i det världsliga!

Hela vägen in i presidentpalatser och i varje hem kommer Han med sitt radikala budskap: Allt vad du vill att människorna ska göra för er…

Insåg vi att Fridens Konung bryr sig skulle det inte finnas några krig i Syrien, inga flyktingbåtar på medelhavet, ingen mobbing i skolorna.

Visst ber vi att Fridens konung ska dra in i våra hem och församlingar? Men när Han kommer, tar vi emot Honom, eller korsfäster vi Honom och ropar: Vi har ingen annan konung än Kejsaren/Kapitalismen/Mammon?

Var uppmärksam min vän, för Jesus från Nasaret går här fram, än som i gången tid.

-Fritt inspirerad från gammelpastorns Palmsöndagspredikan i Hagakyrkan Gamleby

Kategorier:

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s