Episk evangelisation på London Jesus Day

Idag ägde Englands egen Jesusmanifestation rum – London Jesus Day som arrangeras av Jesus Army. Jag och Sarah följde med de andra från Holy Treasure och Ketterings Jesus Fellowship. Efter att ha ätit lunch i en park i London där jag även fick tillfälle att vittna för en muslim, slöt vi upp med annat Jesus Army-folk för att marschera.

Tidigare år har man sett till att de allra flesta har färgglada t-shirts på sig för ökad synlighet, men i år fanns ingen klädkod. Inte heller fanns det särskilt många flaggor och banderoller till skillnad från tidigare vilket känns märkligt. De kan knappast ha gått upp i rök. Däremot var jag väldigt glad att upptäcka att tåget leddes av en lastbil med liveband och gasade evangelister som högljutt ledde lovsång och proklamerade Evangeliet.

Tre högtalarsystem på hjul som var trådlöst kopplade till lastbilens mixerbord rullades av volontärer i mitten och i slutet av tåget. En evangelist proklamerade ”Vi som går här kan alla vittna om att Jesus förvandlar liv!” varav massan jublade. När tåget stannade vid ett rödljus ropade han ut ”Alla i London som är sjuka, ta emot helande i Jesu Namn! Vi är kristna och ska nu lyfta våra händer för att ge helande. Ta emot!” 

Mängder stannade på trottoarerna för att titta och ta kort. Vi pekade upp mot Himlen medan vi sjöng att vår Gud inte är död och att Jesus tvättar bort vår synd. Efter nästan en timmes glädjefylld vandring kom vi till Trafalgar Square där ett annat lovsångsteam redan prisade Gud och där det fanns ett helandetält och evangelisationsmaterial.

Under de nästan tre timmar som torgmötet pågick fick jag och Sarah många samtal med människor, bland annat muslimer från Pakistan och Saudiarabien. Vi fick be för flera av dem och dela ut material. Britter är generellt lika osociala som svenskar men liksom oss är det inte omöjligt att få samtal om omständigheterna är de rätta.

Jesus Army lider av stor brist på evangelisation jämfört med hur det har varit. London Jesus Day är egentligen enda gången många evangeliserar, medan nästan hela kyrkan var ute varje vecka på 90-talet. Men när de väl kommer ut kan de verkligen stå rakryggade för Jesus på ett väldigt frimodigt och inspirerande sätt. När Jesusmanifestationen drar igång igen bör man definitivt satsa på lovsång och gasade evangelister med mikrofoner i marschen snarare än bara slagord i megafoner.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s