Varför vi ska evangelisera och bota sjuka

14468661_300020913712794_4240292665892087046_o

”Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas. Och man tänder inte ett ljus och sätter det under skäppan , utan man sätter det på hållaren så att det lyser för alla i huset. På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.” (Matt. 5:14-16)

”Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar” (Joh. 8:31-32)

Som Jesu lärjungar har vi fått en befallning och det är att ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!” (Matt. 28:19). Evangelisation betyder egentligen att göra Guds vilja då vi går ut och predikar evangeliet för hela skapelsen.

En lärjunge ser sig som ung jämfört med Jesus, han låter Jesus vara Kung och litar på att Han vet bäst. Lärjungen ärar och beundrar Jesus i tanke, bön och lovsång samt formar sina prioriteringar efter det som Jesus tycker är viktigt. Vad prioriterar du?

I Bibeln står det: ”Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Detta är det största och främsta budet. Sedan kommer ett som liknar det: Du skall älska din nästa som dig själv.” (Matt 22:37-39)

En viktig sak att förstå: Som Jesu lärjungar går vi inte ut för att Gud ska älska oss mer, inte heller älskar Gud oss mindre om vi inte går ut utan Han älskar oss redan högst av allt. Men det är utifrån vilka vi är i Kristus som vi handlar som vi gör, eftersom vi tillhör Gud och är Hans representanter är vi främlingar här i världen och därför går vi ut till dem som är av världen och berättar för dessa att Gud söker dem.

”Om ni älskar mig, håller ni fast vid mina bud.” (Joh. 14:15)

Att lyda Gud är ett bevis på vår kärlek till Honom ”Kära barn, låt oss älska, inte med ord eller fraser utan i handling och sanning.” (1 Joh. 3:18) Att gå ut och förkunna evangeliet är Guds vilja och det är det som behagar Gud, eftersom ”Han inte vill att någon skall gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig” (2 Pet. 3:9)

”Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare” (Rom 5:8) Vi ser att Gud älskade oss inte med ord eller fraser utan i handling och sanning, så ska vi också vara mot Gud, med uppriktigt hjärta ska vi lyda Honom. ”Ty ingen av oss lever för sig själv, och ingen dör för sig själv. Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren.” (Rom. 14:7-8)

Under tiden Gud formar oss kommer Han alltid peka utåt (skördefältet) eftersom skörden är stor och arbetarna är få. Varje dag hamnar människor i helvetet och blir evigt separerade från Gud och detta kan bero på att dem inte tagit emot Jesus i sitt liv eller att dem inte har hört evangeliet. Dessa människor har vi faktiskt kanske gått förbi någon gång utan att säga någonting.

Om vi älskar människor (våra nästa) ska vi berätta för dem de goda nyheterna så att dessa människor får också chansen till att bli frälsta och får ta del av det eviga livet precis som vi får.

Läs gärna liknelsen om talenterna i Matteusevangeliet 25:14-30 och fundera på vilken av dessa tre personer är du?

Jag personligen berömmer mig inte av något än det Herren har gjort i mitt liv, jag har fått se många människor bli botade från olika slags sjukdomar, cancer, förskylningar, döva hör, synskadade ser, folk släpper kryckor och börjar gå normalt m.m. Kom ihåg att allt jag har det har ni också, om Jesus är den samme igår, idag och i all evighet så är den Helige Anden också den samme igår, idag och i all evighet. Det som DU läser i din bibeln kan du redan idag leva ut, eftersom bibeln är livets bok och den blir inte livets bok om du endast läser den utan den dagen du börjar leva den. Guds ord är levande och Herren håller sitt löfte.

Genom att han gav sitt liv för oss har vi lärt känna kärleken. Så är vi också skyldiga att ge vårt liv för våra bröder. (1 Joh. 3:16)

”Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska.(Mark. 16:17-18)

Är du en troende så ska alla dessa tecken följa dig, dem följer dig då du tar ett steg i tro och förtröstar dig att Herren är med dig.

”Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade tillsammans med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det.” (Mark. 16:20)

Helandets principer:

 • Det är alltid Guds vilja att bota människor, närsöm helst och vart som helst.
 • Ingen sjukdom kommer från Gud.
 • Sjukdom är av världen, och är en konsekvens av syndafallet eftersom världen blev förbannad för människans skull.
 • Det är Gud som botar, befriar och ger liv, inte du.
 • När du ber för människor separera sjukdomen från människan se alltså på sjukdomen som en person med dödligt liv i sig som inte heller har något med människan att göra eftersom människan är egentligen helas genom Jesu sår, men att sjukdomen har fått tag i människan.
 • När du ”ber för sjuka” tala inte till Gud om sjukdomen eftersom Gud vet redan vad problemet är. Tala istället till sjukdomen om vem Gud är genom att i Jesu namn befalla att sjukdomen ska försvinna.
 • Ber du för någon och du inte ser resultat så bry dig inte, när du ber så händer det alltid något i andevärlden, Jesus bad för människor som på vägen blev botade och inte direkt framför Jesu ögon. Allt du ber om tro att du har fått det så kommer du få det. Stå fast orubblig i tron!
 • Du behöver inte ha någon extra smörjelse eller en speciell smörjelse för att se människor bli helare genom din hand påläggning, Anden uppenbarar sig så det blir till nytta.
 • Jesus har fått att makt i himlen och på jorden, samma Ande som bor i Honom, bor i dig just nu därför allt vad apostlarna gjorde kan du också göra.

2 kommentarer

 1. Bäst vad Jag kan göra idag är att hjälpa folk till tron in Jesu namn för blods skull frälsning till varje själ som tror och är kallad och vi har så mycket att ger till värden med Gud i våran liv till att dela sanning ,tack med välsignelse keijo be

  Gilla

 2. Ok. Be gärna för min 13-åriga son som har obotlig (mänskligt sett) cancer. Han har varit sjuk i över två år, fått stark cytostatika i många omgångar, opererats otaliga gånger och nu har cancern ändå spridit sig till skelettet. Läkarna kan bara ge bromsmediciner, inte bota.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s