Hela Pingsten om USAs presidentval 2016

politik-med-jesusDet finns mycket att säga om presidentval. Så jag (Sunniva) frågade övriga skribenter här på Hela Pingsten vad de skulle vilja summera i några rader apropå de senaste dagarnas händelser i USA.

 

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 11.14.46Simon Johansson

Istället för att reta upp oss på vilken som vann och inte vann, låt oss istället se på Jesus – kungarnas Kung – och be om hans perspektiv på hur han vill att vi ska leva i den här världen för att göra den till en bättre plats. Såvitt jag vet sitter han fortfarande på tronen och regerar.

Micael Grenholm

jagOm inte ett mirakel sker kommer Trump vara långt ifrån slutet på den fascistiska väckelse som sprider sig över världen idag. Rasism, sexism, egoism och girighet kommer bli allt vanligare. Det är så otroligt viktigt att vi rotar oss i Guds Ord och ivrigt påtalar att den ondska som extremhögern sprider är emot Guds vilja även när vi själva får lida för sådana påpekanden. Vi måste stå fasta och vara trogna det kall som Gud givit oss: att vara ett ljus i mörkret som stjärnor på natthimlen, och vägra alliera oss med ondsinta Konstantingestalter.

Skärmavbild 2016-06-12 kl. 13.55.03Sarah Stenmark

Aldrig har den här känslan varit starkare…

15036541_10154173316433736_6502136114352829951_n

sunnivaSunniva Rettinger

För ett tag sedan såg jag en film (tror det var en variant av Kung Arthurs berättelse) där en vis person (tror det var Merlin) instruerade de andra att vända häxan ryggen och totalt utplåna henne från sitt sinne. Hon skulle då upphöra att existera (vilket hon gjorde).

Så går det till i sagornas värld, men här är det lite annorlunda, mer komplicerat. Samtidigt undrar jag om det inte ligger lite sanning i att ondskan närs av de godas uppmärksamhet. Inte så att vi ska leva i förnekelse. Men tex Trump har fått väldigt mycket uppmärksamhet. En del är viktigt att informera om så att folk vet vad de röstar på. Men mina flöden har iaf svämmat över av en det ena än det andra. I flera månader har vi fått höra om Trumps frisyr  osv och hans sätt att tala, varvat med upprepningar om hur galen han är. Trump, Trump, TRUMP. Undrar om det var därför han vann… för han fick så mkt uppmärksamhet.

Tro inte att det inte finns en andevärld som närs av våra tankar. Det och dom du sänder ut i atmosfären att de är värda din uppmärksamhet, kommer att få det. Tänker du mot mot mot hel tiden, kommer det du är emot att få kraft. Det är lite samma fenomen som reklam. Fast du inte är medveten om det köper du det som snackas om. Låt  oss nu svämma över världen med tankar och känslor som bringar Guds Rike, inte ger eld åt satans. Var FÖR!

anneliAnneli Lendrup

Psaltarpsalm 2 : ”Varför larmar hedningarna och tänker folken fåfänglighet? Jordens konungar reser sig upp, och furstarna rådslår med varandra, mot Herren och Hans smorde…..

Han som bor i himmelen ler…

”Jag själv har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg. Begär av mig, så skall jag ge dig hedningarna till arvedel och jordens ändar till egendom.” 🙂

davidDavid Larsson

Jag vet inte om jag har något superradikalt att säga, på enbart ett mänskligt plan så är jag arg och frustrerad, vissa försöker säga att vi ska lugna ner oss då livet ser ut så att det är ett steg bakåt två steg framåt, att världen i sin helhet ändå är bättre idag än vad den var förr. Och visst skulle jag kunna trösta mig med det, om det vore sant.

Men det är ju ett axplock av sanningen, då har man bara sett till den mänskliga faktorn, det finns ju andra sanningar om världen som säger något helt annat, som när det kommer till miljöfrågan, jordens hälsa är ju definitivt inte bättre än vad den någonsin varit. Förhoppningsvis fortsätter Trump i sina egna skor och fortsätter ljuga och därmed inte infriar sina löften, som att t.ex. riva upp klimatavtalet i Paris.

Men om det är så att han faktiskt tänker genomföra det han har lovat så blir det en enorm käftsmäll till progressiviteten.

Och därför nöjer inte jag mig med att bara rycka på axlarna. Parallellt med dem tankarna och känslorna så får jag hålla mig nära Jesus, fortsätta be, agera och leva ut det livet som jag tror är rätt.

Det är skönt att i min frustration kunna påminna mig om att vi redan har vunnit loppet.

Emma Anderssonemma

Niklas frågade igår kväll om han skulle väcka mig genom att berätta vem som blivit president i USA. Jag bad honom att väcka mig med orden om att Kristus är uppstånden i stället.

”I himlen har ingen statskupp skett och på jorden kan Guds vilja ske” för att citera Mikael Hallenius. Den tidiga kyrkan växer fram i en tid av opålitliga och våldsamma makthavare. Och genom historien fortsätter Kyrkan bestämt att hävda att det är ”en annan som är kung, en som heter Jesus.”

Landar i det, gång på gång. Det finns nåd för nya tider.

Herre, förbarma dig.

Emilio Ghazalemilio ghazal

😍 Jag vill hålla mig till nyheterna om Jesus 😀😀 Helt ärligt jag lyssnar inte ens på nyheterna. Haha! Jag har en god nyhet som är bättre än alla nyheter de är den goda nyheterna om Jesus Kristus 😍

 

Kategorier: Etiketter: , ,

27 kommentarer

 1. Intressant nog är de som kallar sig ”demokrater” inte så mycket för demokrati om det är någon som tycker annorlunda än dem själva:
  ”Thousands of angry demonstrators from coast to coast took to the streets of US cities on Wednesday night to protest against the election of Donald Trump. Dozens of people were arrested during the rallies, many of which targeted Trump’s properties.” Källa: RT.COM

  Gilla

   1. Nej, suri, det är enbart propaganda från MSM. Trots att systemet är riggat för Hillery så fick Trump ca 20 milj. fler röster. Mycket pga att så många av de 12 milj kristna som inte röstade i förra valet nu gick till valbåsen och de allra flesta stödde uppenbart Trump.

    Allt var riggat och klart så Newsweek hade redan tryckt upp ett magasin med titeln ”Madam President”. Källa: http://www.express.co.uk/news/uk/730754/Newsweek-Hillary-Clinton-Donald-Trump-madam-president

    Men, min poäng är att de som kallar sig ”demokrater” inte alls är intresserade av några demokratiska val, för i så fall hade de accepterat valresultatet.

    Jag är personligen inte så förtjust i Donald Trump, men jag vill inte att min familj ska tillbringa resten av deras liv i sviterna av ett nytt världskrig. Därför tackar och prisar jag Gud att han hörde våra böner!

    Gilla

      1. If you say so. Vet inte mkt om Hilary Clinton men Obama var bra och om Putin inte gillar honom men gillar Trump då har vi en till dålig superpresident i världen.

       Gilla

     1. Hej igen, suri!
      Du skriver: ”Vet inte mkt om Hilary Clinton men Obama var bra…”
      Ja, det beror förstås vilka referensramar man har. Visst är Obama bra om:
      – Man föredrar att leva på gränsen till ett världsomfattande kärnvapenkrig.
      – Man tycker att länder som Syrien, Libyen, Jemen, Irak, Afghanistan, Ukraina ska förintas i krig, sjukdom, fattigdom, mord på män, kvinnor och barn.
      – Om man tycker att amerikanska trupper ska ockupera och dominera största delen av världen.
      – Om man tycker att medvetet spridande av gifter i land, sjö och luft är bra.
      – Om man tycker att homosexualitet är bra.
      – Om man tycker att aborter är bra.
      . Om man tycker att människor ska svälta till döds medan alla naturresurser i världen används för att bygga krigsmaterial.
      – Om man tycker att storföretagen ska bestämma över länders regeringar.
      Bara för att nämna några punkter, suri.

      Nu har vi inte nämnt Familjen Clintons förehavande. Men visste du att både Billy och Hillery en gång var advokater, men blev avstängda när Hillery hånat de 12-åriga flicka som Billy våldtaget i rätten. Paret dömdes också till att betala 800.000 dollar till flickan. Men, du kanske iaf skulle föredra den kvinna som också är anklagad för stämpling till mord i 117 fall, inklusive hennes ”bästa” vännina?

      Gilla

      1. Ännu en kristen fundamentalist som vräker ur sig
       fullständigt absurda lögner, jag syftar på dig Thomas.
       Jag är inte heller förtjust i Bill och Hillary, men att spy
       ut sig påstående utan några som helst källor är en
       simpel debatteknik av dig Thomas, du kan inte
       ens stava till Hillary, din trovärdighet är väldigt
       svag.

       Gilla

       1. Tack Stig för ditt svar.
        Vi möts snart framför den Stora Vita Tronen. Då får vi se vilken som talar sanning.

        Frid och kärlek.
        Thomas

        Gilla

        1. Ja Thomas ska man dömma av det du
         hittat på här (givetvis inga källor), så
         borde nog du vara mer orolig än jag
         inför ”Den Stora Vita Tronen”.

         Gilla

 2. Hade ni hellre sett Hillary som president och i sådana fall vad gör henne mer lämplig ur ett bibliskt perspektiv?

  Gilla

 3. I Jesu jordagärning ingick helande från alla slags sjukdomar. Så tror jag sker med politiken också. Vare sig det är narcissistisk galenskap, som vi ser ta över mer och mer av världen nu, eller ”etablissemangets” janusansikte. Intet nytt under solen, och världen är inte mycket värre nu än för 1000 år sedan – om man för ett ögonblick bortser från att planeten förbereder sig för att hämnas på sin usla förvaltare.

  Att tro på Trump är ren dumhet, sorry, men så är det. Varför skulle en som bor i flera guldbelagda penthouses över landet (att döma av decenniers officiella familjefoton) bry sig om fattigt folk – eller affärskonkurrenter? Eller om sitt land?
  Att tro på Clinton (eller Obama) är också inskränkt. De har visat att de talar vitt och brett i kampanjer men inte lägger mycket krut i samma frågor när de blivit valda. Som alla presidenter sedan WWII, minst.
  (sidenote: alla pratar om att ”vinna ett val”, ingen talar om att ”bli vald” – ”när jag vinner”, inte ”om ni väljer mig”)

  Blir det bra nu? Nej!
  Hade det blivit bra med Clinton den andra, eller ”1a kvinnliga presidenten”? Nej.
  MEN Jesus regerar. Kungars kung har inte abdikerat, och han har full kontroll. OM Jesus väljer att intervenera så blir det bra, oberoende av vilken av galningarna som sitter på världslig makt.

  (För tydlighets skull: ”galningarna” inkluderar alla som strävar efter jordisk makt, eftersom makt korrumperar. Inklusive mig, när jag vill att något ska ske som jag vill.
  Låt oss därför behärska oss, och i stället sträva efter att Guds vilja sker på Jorden på samma sätt som i himlen. ”Men inte som jag vill, utan som du vill.”, som Jesus sa i Getsemane.)

  Gilla

  1. Hej UrbanK,
   Att Trump vann valet trots de mycket starka andemakter som råder över US har bara en enda förklaring och det är att Gud hörsammade de kristnas böner.

   Om man avfärdar Trump därför att han är rik, då måste man också avfärda kung Solomon. Nej, Gud använder vilken han vill, rik som fattig.

   Trump är frälst sedan något år tillbaka, vilket har bekräftats av James Robison som följde honom på valturneringarna.

   Jesus gav oss inget tredje alternativ. Antingen är du för honom eller emot. Antingen helvetet eller himmel. Istället för att kritisera Trump, så be för honom och be för att han ska få kraft att sprida Guds Rike i Amerika!

   Gilla

    1. Det var Paula White som bad med Trump och har förklarat att han har accepterat Jesus som sin Frälsare och Herre. James Robison vittnar om att han verkligen är frälst och har personligen rest med honom på valturnen.

     Trump bjöd dessutom in tusen pastorer från olika församlingar i somras och de kan vittna att han står för kristna värderingar. Det är den enda presidentkandidaten som någonsin gjort det enligt Jim Bakker.

     Men, Donald Trump är inte en pastor, om det är en sådan person du söker, Micael. Han är bara ett barn i tron och det är därför vi ska be för honom!

     Påven är däremot inte frälst, Micael, så vad vet han om att överlämna sig i Jesus famn!

     Slutligen, tror du verkligen att någon annan än Gud skulle kunna stå upp mot den makt som de fallna änglarna har över USA? Det var när de kristna ödmjukade sig, fastade och bad som ordern gick ut från den högsta tronen: Era böner är hörda och accepterade!

     Gilla

      1. Frid Micael,
       Du baserar dina uppgifter på samma MSM som sa att Hillery skulle ta hem segern. Samma kanaler som smutskastat Trump från första början till sista blodsdroppen. Samma kanaler som lyfter homosexualitet och all annan perversion till skyarna.

       I motsats baserar jag uppgifterna på de som faktiskt ledde honom till Jesus. På de kristna som stött honom genom valkampanjen. Men, det verkar som om du heller föredrar de ogudaktigas lögner än kristnas röster. Fast, det spelar ingen roll nu.
       Vi kristna ropade till Gud och Gud besvarade våra böner! Det är det som räknas!

       Nu ber vi för att Donald Trump ska bestå alla prövningar. Vi ber också för hans beskydd och för att han ska växa i tron så att han frimodigt kan vittna om Guds Rike.

       Gilla

        1. Micael,
         Läser du verkligen mina svar?
         Jag förlitar mig på Gud och du förlitar dig på CNN!

         Frid.
         Thomas

         Gilla

          1. 1. Är videon från CNN?
           Svara: Ja eller Nej!

           2. Talar jag om vad Gud har gjort?
           Svara: Ja eller Nej!

           Gilla

      2. Micael,
       Vi ska inte tjata längre om detta ämne. Jag får den uppfattning av att du aldrig är intresserad av sanningen, utan att du enbart är intresserad av att ha rätt. Här är iaf ett textutdrag från Charisma News 24:e juni i år efter att pastorerna hade träffat Donald i somras:

       Donald Trump, according to a new report, has accepted Jesus as his Lord and Savior.
       No, you didn’t accidentally click on The Onion. That’s a factual statement, according to a well-respected evangelical faith leader.
       Dr. James Dobson, who was among the more than 900 evangelical faith leaders who met with the Republican presidential nominee-in-waiting in New York City, says it happened fairly recently. He also said he knew who led the businessman to Christ.
       ”I don’t know when it was, but it has not been long,” Dobson told Godfactor’s Michael Anthony in an exclusive interview. ”I believe he really made a commitment, but he’s a baby Christian. We all need to be praying for him, especially if there’s a possibility of him being our next chief executive officer.”
       ”I think that he’s open,” he added. ”He doesn’t know our language, he really doesn’t, and he refers a lot to religion and not much to faith and belief.”
       To that, Anthony responded, ”I imagine Saul, when he became Paul, didn’t know the language, either.”
       ”Yeah, well you’ve got to cut him some slack. He didn’t grow up like we did,” Dobson responded. ”I think there’s hope for him, and I think there’s hope for us. I have great concerns about the next election.”
       Dobson said he was in the ”small group” of 40 faith leaders who met with Trump earlier in the day at Trump Tower, and that he had a chance to interact directly with the Republican presidential nominee-in-waiting.
       ”He’s a lot nicer guy than you [think],” he said. ”I think he is listening. There were a lot of people ministering to him personally.”
       Dobson also praised the event, during which he said faith leaders were ”genuinely seeking the Lord’s direction” in the things Trump was saying.
       ”He’s sometimes kind of obscure in the way that he answers questions, and we wanted to ask him directly, with follow-up questions,” he said. ”We got a chance to do that.”

       Gilla

   1. Thomas,
    Jag avfärdar ingen för pga rikedom, eller fattigdom. Den här drummeln åker dit på att han är en uppenbar lögnare och kappvändare som kommit till makten genom röster från dem han har förtryckt och, i kampanjen, lovat att förtrycka hårdare. Sker det pga att Gud hörsammat kristnas böner? Tror inte det, det är nämligen inte i linje med Bibelns identifikation av Gud.
    Just nu är DJ Trump en aktör för de repressiva andemakter som dominerar hela västvärlden.

    Så, jag kritiserar Trump för hans historia och nuläge – och ber för att han ska vända om – radikalt omvälvande innerligt och publikt ångra sig, be Gud om förlåtelse och låta döpa sig – och börja sprida Guds Rike i världen, i en mycket snar framtid.

    Gilla

    1. Bra UrbanK, då är vi överens för att vi ska be för Trump!

     Om du är pånyttfödd UrbanK, då vet du som jag att alla gamla synder är förlåtna. Därför har vi som kristna ingen rätt att skuldbelägga, våra bröder och systrar i tron, för gamla synder.

     Gilla

     1. Thomas,
      Jag har noga läst igenom hela kommentarstråden, och har två saker att säga:

      Betr DJ Trump, så finns alla hans uttalanden inspelade. Många av dem är så avskyvärda att det är svårt att förstå att han ens lyckades överleva en enda valvända i the Primaries. Endast några få av dem har han ändrat, inget har han sagt sig ångra.
      Vi ska be och hoppas att han, in office, beter sig på ett helt annat sätt. Om han, som hävdas av Charisma News, har vänt om, då kommer det att synas genom ett mycket annorlunda beteende fr.o.m. nu.

      Betr din argumentationsteknik, vill jag föreslå att du överväger att lämna debattstolen och försöka utveckla en dialog med dem som inte har samam syn som du. Då kanske alla inblandade kan få möjlighet att vidga sina perspektiv och lära sig något. Minns att om två träter har högst en någorlunda rätt.
      Och bara Gud själv har sanningen, för han är sanningen.
      Så, om du slutar försöka slå in dit perspektiv i folk, med trumpska personangrepp, så kommer du att dels visa ditt perspektiv för folk, och lära dig något på vägen. Ett råd från en gammal man…

      Därmed är diskusisonen avslutad för min del.

      Gilla

 4. Hur kan kristna runt om i världen låta sig duperas av Donald Trump? Denne man som inte kan göra ett framträdande utan att ösa på med svordomar, snuskigt prat och extremt grova förolämpningar mot alla som ifrågasätter honom. Vittnesmålen från kvinnor som blivit grovt sextrakasserade av honom är hur många som helst. Den vulgära härskarteknik han använt mot Hillary Clinton och många, många andra kommer för alltid att förändra USA genom att han under en lång, lång valrörelse har legitimerat detta grova förolämpande.

  Nu låter sig kristna och judar luras av denne Donald Trump genom att han höftar till med att tillmötesgå dem i några klassiska hjärtefrågor som Israel, abortfrågan m.m.

  Men Donald Trump har under hela valrörelsen – och långt dessförinnan – visat sig vara en genuint ond och hänsynslös människa och att hans ”frukt” nu plötsligt skulle komma att bli god och välsmakande är en nästan oförlåtlig naivitet. Minns mina ord, denne Donald Trump kommer dra in vår värld i ett stort mörker.

  Herre, Jesus, förbarma Dig!

  Berndt Isaksson
  Equmeniapastor
  Svara ↓

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s