Mirakler gör samhällsförändring så mycket roligare

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Micael predikar i Timrå kyrka om samhällsansvar i Andens kraft och den bibliska föreningen av karismatik, aktivism och evangelisation. Han delar vittnesbörd från Simon Ådahls liv om övernaturlig kraft i vardagen och berättar om hur han själv såg Jesus för tio år sedan.

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst podcastar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook!

4 kommentarer

 1. Klipp från public domän:

  ”Det finns så mycket ondska i världen, i makter och väldigheter, och bland människor. Och inte bara andra, även inom oss själva finns motstånd mot Guds ordningar; det finns högmod då vi tänker att vi är så duktiga (när det gått oss bra) och t.o.m, som Paulus säger, en inre drivkraft att ibland göra det onda som vi egentligen inte vill.

  ”Se, Herrens hand är inte för kort, så att Han ej kan frälsa, Hans öra är inte tillslutet, så att Han ej kan höra. Nej, det är era missgärningar som skiljer er och er Gud från varandra, era synder döljer hans ansikte för er, så att han inte hör er”.

  Orden är från Jesaja 59 och visar att Gud alltid kan och vill rädda oss, och hjälpa oss med våra små och stora problem; men när vi syndar eller lever orättfärdigt så hindrar synden oss från en nära gemenskap med honom, ”synden döljer hans ansikte” för oss.

  I kampen mot det onda behöver vi kämpa trons goda kamp. Och det finns en vapenrustning. Vi är vana att tänka oss, med Paulus, att det är något vi skall ta på oss.

  Men nyckeln, som vi kan se i Jesaja 59:16-18, är att Gud själv ser att ingen människa kan vinna kampen mot det onda, därför träder Han själv fram och klär sig i rättfärdighetens pansar och sätter frälsningens hjälp på sitt huvud för att krossa det onda.

  Och vår Herre, Jesus, som är ”Gud med oss”, för kampen för oss!”

  Sagt av Per-Olof Hermansson

  Gillad av 1 person

 2. Vad tror ni om möjligheten till evigt liv redan på Jorden? Måste vi först dö innan vi får leva för alltid?

  Jag syftar på den medicinska forskningen som kommer allt närmare lösningen på åldrandets gåta. Många tror att åldrandet kan ”botas” t.o.m. innan Singulariteten inträffar (2029).

  Odödliga i vår biologiska kropp kanske vi aldrig kan bli, men dock tusentals år är nog möjligt.

  Gilla

  1. Hej Thomas! Som du själv är inne på existerar inte sant evigt liv (i betydelsen att man aldrig dör) även om man skulle förlänga den mänskliga livslängden medicinskt. Om inte annat kommer universum dö värmedöden givet att ett kosmiskt mirakel inte inträffar. Vad gäller sant evigt liv i lycka är Gud vårt enda hopp.

   Allt gott!

   Gilla

   1. Tack för svaret Micael.

    Jesus gick ut i öknen för att utmana sin tro. Eller snarare utmana djävulen enligt Bibeln.

    Vill du utmana din tro genom att läsa min bok Det Goda Trollet?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s