Jag ska be för gymmet

ska%cc%88rmavbild-2017-03-05-kl-07-10-38

JA! jag ska be för gymmet, jag ska be för min kommun och jag ska be för Sverige. Gud har en plan för Sverige och till alla ni som ber för Sverige – era böner är inte förgäves. När jag letade verser kom jag åt 5 moseboken 11:12. Där talade Gud till sitt folk om landet de skulle komma till, och jag kände att detta vill Gud säga till Sverige.

“Det är ett land som Herren din Gud har omsorg om. Ständigt vilar Herren din Guds ögon på det, från årets början till årets slut.”

Jag har sett Guds verk så tydligt att jag inte kan förneka kraften i det och det är så verkligt att jag måste få vara med att dela det! Först vill jag dela tre vittnesbörd från denna vecka;

Måndag Vi hade delat upp oss i grupper om två och två eller tre och tre och gick på bönepromenad. Då fick vi se en kvinna gåendes med sin rullator och något inom mig ville verkligen tala med kvinnan. Trion som vi var i gick då fram till kvinnan och jag sa till henne: du är helt fantastisk, vacker och älskad av Gud. Hon kollade på oss och frågade “vilka är ni?” jag blev nästan lite förskräckt när frågan kom så direkt, men min ungdomsledare tog tal och sa att vi kom från en frikyrka och var kristna. Då mjuknade kvinnans ansikte upp och hon berättade att hon för några dagar sen hade bett Gud att visa sig för henne och nu så hade Han gjort det!

Tisdag Gårdagens bönepromenad var för att förbereda ett torg där vi idag skulle evangelisera. När vi var på torget frågade vi folk om de hade några smärtor så att vi kunde be för dem. Våra vänner bad för en kille som hade ont i knät. Först hade han tyckt att frågan var lite konstig men han kände att han inte hade något att förlora så de fick be för honom. De bad tre gånger, sen försvann smärtan.    

Onsdag Kyrkan hade ett barnläger och en del i programmet var bönestund, där kunde barnen välja bland annat att om de ville ha förbön. Jag stod vid förbön stationen och en flicka, som jag suttit tillsammans med på lunchen, kom fram. När jag frågade om jag kunde be för något sa hon “jag vill bli kristen, kan du be för det?”. Det häftiga var att hennes föräldrar inte var kristna och hon hade inte varit i kyrkan tidigare men nu, efter en dag på läger, hade hon fått en tro på Gud.

Det har verkligen varit en välsignad vecka, och jag har verkligen fått se hur Gud längtar efter att få bli upptäckt av svenskarna. Men det är en sak jag som lade grunden till allt detta, bön. Utan alla människor som bad skulle vi aldrig kunnat få se en sådan välsignelse. Jag vill dela tre bibelverser om bön.

Först den versen som vi kanske hört många gånger men som alltid ska vara grunden till våra böner.

“Om ni ber om något i mitt namn ska jag göra det”

Luk 14:14. Så enkelt är det men ändå så kommer vi med våra böner som kan låta så här;“Gode Gud om det skulle vara så att det kanske skulle kunna gå att få träffa någon imorgon och få berätta lite om dig för den människan så snälla käre du låt det bli så.” Gud är inget husdjur. Gud är Gud och så är det. Om Jesus har givit dig en missionsbefallning att berätta för alla människor om honom varför ber du då om tillfälle? Be istället att Gud öppnar dina ögon och låter dig se det som Han ser och att Han lägger sina ord i din mun.

”Mycket förmår en rättfärdig mans bön, när den bedes med kraft.”.Jak 5:16b.

Tro på din bön så kommer du få se hur Gud visar tillfällen då du kan få sprida ditt vittnesbörd!

Slutligen vill jag nämna 2 krönikeboken 7:14

“Men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.”

Gud vill ge läkedom till Sverige, är du redo för det han förbereder för oss?

Anledningen till att jag ska be för gymmet är för att jag vill att Gud ska använda mig där. Det är den enda platsen som jag hittills aldrig evangeliserat på och jag har aldrig tidigare lyft fram det i mina böner men nu ska det ändras. Jag vill ta mitt steg i tro och jag hoppas att du vill ta ditt. Var med och be för att platserna där du och jag håller hus ska få eka av lovsång!

En kommentar

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s