Epistel – en helg för kristna bloggare

Okej, i kontrast till det förra inlägget är det här inget aprilskämt dårå.

Epistel

I höst arrangeras Sveriges första samlingshelg för och med kristna bloggare. 28-29 oktober äger Epistel rum i Uppsala Missionskyrka, med fokus på skrivande, debattklimat och kristen enhet.

”Vi håller inte med varandra om en rad olika frågor, och vi kommer inte gå från en sådan helg eniga i allt. Det är förstås inte heller syftet”, säger Micael Grenholm som är initiativtagare till helgen.

Helgen syftar bland annat till att:

  • Tillbe Gud tillsammans och bygga syskonskap.
  • Komma fram till gemensamma etikettsregler för en bättre ton i både våra kommentarsfält och i debatten bloggarna emellan.
  • Utbyta och lära oss om tekniker för skrivande, delning på sociala medier etc. för att vi ska kunna få ut vårt budskap effektivare.

Helgen organiseras av ett ekumeniskt planeringsteam bestående av olika kristna bloggare. Den arrangeras i samråd med Uppsala Missionskyrkas informationsutskott som upplåter lokaler.

”Vi hoppas att det kommer ortodoxa bloggare, katoliker, bloggare från Svenska kyrkan och alla reformatoriska och karismatiska gemenskaper”, säger Anna Karin Hammar från planeringsteamet. ”Vi sätter Jesus Kristus i centrum och vår kallelse till både kritik och självkritik.”

Epistel kommer vara en knytkonferens. Det innebär att deltagarna tillsammans bidrar till innehållet. Vid anmälan får man säga till om man vill hålla en workshop under helgen. Anmälan är öppen på helgens hemsida epistel.blog.

Kontakt:

Micael Grenholm, micael.grenholm@gmail.com, +44 751 3655 860.

Anna Karin Hammar, pastorhammar@gmail.com, 070 3484 161.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s