Hela Pingsten Goes International

Skärmavbild 2017-09-26 kl. 21.17.12

Jag minns hur tokglad jag blev när jag upptäckte Pentecostals & Charicmatics for Peace & Justice (PCPJ). Här fanns en amerikansk organisation som betonade precis det jag hade startat den här bloggen för att betona: att Andens gåvor och engagemang för fred och rättvisa hör samman. Blixtsnabbt anmälde jag mig som medlem och mottog med glädjde deras nyhetsbrev.

Efter en tid av fullskalig aktivitet, där PCPJ hade hjälpt till med att kicka igång Christ at the Checkpoint-konferensen i Betlehem och började producera en dokumentärfilm, tog det stopp. Nyhetsbreven blev mer sporadiska, hemsidan förblev ouppdaterad. Och så en vacker dag försvann organisationens ledare Paul Alexander från nätet.

Jag skickade ett epostmeddelande i februari 2013:

I’ve noticed that PCPJ is a bit inactive, at least when one looks at the website, blog and twitter feed. […] It seems like PCPJ would need something we charismatics like – renewal! And I would love to participate in that. I want to ask you if you think I could contribute with something.

Nästan tre år senare, i november 2015, fick jag svar från Brian Pipkin som nyss hade tagit över PCPJ:

Hi Micael!

Paul shared your message with me below.
I currently created a new pcpj website and Facebook. Now we need to keep it updated!

Och så blev jag content creator för PCPJ, den organisation jag några år tidigare hade sett upp till som Sinais topp. Det var rätt svindlande faktiskt.

PCPJ hade dock inte mycket kvar av sin forna glans. Allt på den gamla hemsidan var borta. Vi behövde bygga upp allt from scratch. Och Brian var en upptagen man. Jag skickade regelbundet in artiklar och gjorde intervjuer med några av mina idoler, men han blev allt långsammare på att lägga upp dem på sidan. Och i maj 2016 tog det stopp helt.

I december hörde Brian av sig, ursäktade sin upptagenhet, och sa att han lämnat över ledarskapet för PCPJ, på Pauls begäran, till Erica Ramirez. Jag kontaktade Erica och vi klickade direkt. Hon är en fantastisk ledare med både drivkraft och vishet. Vi pratade om våra visioner för organisationen och hemsidan, och hon bad mig göra några strukturella förändringar på den.

”Ja, då skulle jag behöva vara admin…”

”Vill du vara det?!”

”Öh, ja! Ja, ja, ja!”

Så blev jag admin och redaktör för pcpj.org. Jag kontaktade bra folk som skrev artiklar åt sidan, och gjorde några intervjuer. Och jag märkte att det fanns ett stort intresse av en sådan här organisation. Pingstvänner och karismatiker över hela världen är trötta på att deras syskon hyllar krig och rikedom istället för fred och rättvisa.

Bara för någon dag sedan fick jag dessutom äganderätten till domänen, samt den snygga epostadressen micael@pcpj.org. Så nu är det bara att tuta och köra! Om du vill connecta med PCPJ, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev, gå med i Facebookgruppen eller bidra med ett blogginlägg, boktips, kareokesång eller vad som helst. It’s time for Hela Pingsten to go international.

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s