Hur behandlar vi Jesus denna jul?

”Jag tror inte Gud bryr sig särskilt mycket om huruvida vi säger ‘Merry Christmas’ eller ‘Happy Holidays’ om vi kör bort invandrare och lämnar Jesus ute i kylan i jul” säger Shane Claiborne i denna briljanta julpredikan:

”I’m less interested in putting the Christ back in Christmas as in putting the Christ back in Christians!” BAM!

Inspirerad av detta skickade jag in en debattartikel till The Christian Post, världens största kristna nättidning, om vårt ansvar att behandla flyktingar som vi skulle behandla Jesus:

The world is upside down. Developing nations host 84% of the world’s refugees. The richest nations on earth complain that they “can’t afford” refugees or that they have to “prioritize our own”, so poor countries like Pakistan, Uganda, Congo and Lebanon have to bear the heaviest burden. Is this righteous? Is this fair? Why should rich countries have moral freedom to cause refugee crises through invasions and environmental destruction without any responsibility to provide them with hospitality and refuge?

Jesus wants us to do to others as we would have them do to us (Mt 7:12). This golden rule echoes the Old Testament principle of treating immigrants as natives and loving them as we love ourselves (Lev 19:33-34).

This Christmas, let’s put the Christ back in “Christians”. Let us welcome refugees as we would welcome him.

Julen är ingen konsumtionsfest, inte heller är det en tid av att enbart fokusera på familjen. Julen är en tid då vi ska minnas de fattiga och utstötta som Gud valde att bli en del av när han inkarnerades. Han hade kunnat välja ett kungapalats om han ville, han hade kunnat bli hur rik som helst. Men han valde att bli fattig, flykting och förföljd, för han finns de utstötta nära.

Som ni säkert har hört har Indonesien drabbats av en fruktansvärd tsunami. Hundratals har dött och tusentals är i stort behov av hjälp. Se till att skänka till katastrofarbetet nu i jul, hellre förr än senare.

SA_Indonesien.jpg

Jag vill särskilt slå ett slag för Frälsningsarmén som är på plats i Palu i centrala Sulawesi, där vi delar ut mat, vatten och ger medicinsk hjälp till de som drabbats av jordbävningen och tsunamin. Ge en gåva och stöd de katastrofdrabbade!

Ge din gåva här. Du kan även Swisha ’Tsunami’ till 9004805 eller via giro. PG: 900480-5 eller BG: 900-4805

God jul!

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s