Dokumenterade mirakler seglar i hamn!

I förrgår besökte jag Sjöbergs förlag i Örebro och spenderade eftermiddagen med Linus Hugosson som är redaktör för min bok Dokumenterade mirakler. Vi befinner oss verkligen i slutspurten nu: om allt går vägen skickas boken till tryckeri 15 april, och går därmed att få tag på en månad senare, mitten av maj.

Omslaget är alltid något av det viktigaste med en bok, och Sjöbergs arrangerade faktiskt en tävling där flera olika grafiska designers från världens alla hörn fick skicka in förslag. Åsikterna gick isär bland mina facebookvänner om vilket som var bäst, och om jag kunde skulle jag vilja ge ut boken i massa olika visuella varianter för att göra alla nöjda, men till slut landade jag och förlaget i denna:

Mockups Design

Bilden av ögat fångade mig så fort jag såg den första gången. Den är mångtydig, vilket alltid är ett plus: tankarna leds förstås till blinda som får sin syn tillbaka (vilket boken innehåller flera exempel på), det kan illustrera hur någon som inte tror på mirakler får upp ögonen för att de faktiskt äger rum, och det kan relatera till både vetenskaplig observation och ögonvittnesskildringar. Det finns säkert fler kopplingar!

Jag kan även berätta att Sveriges kristna radio kommer släppa en podd om dokumenterade mirakler! I den kommer jag och Göran Reierstam prata om bokens innehåll och även intervjua flera av dem vars helanden jag har fått skriva om, såsom Maria Johansson och Sivert Edorsson. Är supertaggad på det!

Linus sa att med omslaget spikat är det inte mycket som hindrar förlaget från att sätta igång med förhandsbeställningen inom kort. Så håll utkik på deras hemsida efter det!

3 kommentarer

 1. Ren, fin grafik utan onödig effektsökeri, bra!

  Redan av den anledningen att ämnet är sprängstoff borde få boken och författaren platsa i ett kultur- eller soffprogram eller liknande. En diskussion mellan Micael Grenholm och Christer Sturmark i Agenda som uppföljning på en debatt som blossat upp nånstans borde vara intressant.

  Gilla

 2. Ögat är enkelt och stilrent men jag gillade det inte pga one eye symbolism och vilka associationer och misstankar som man kan få (dock inte jag denna gång ha ha). Jag tror det blir bra! Ser fram emot att läsa boken

  Gilla

 3. Utifrån sådant du skrivit tidigare antar jag att boken främst handlar om under i form av läkande av fysiska funktionshinder. Visst kan sådant ske för en del under vandringen mot den naturliga ålderdomen. Det som alla som tror på Guds Son utlovas (Joh 3:16) är livet i den eviga boningen (vers 5 nedan), i himlen, efter jordelivet.
  Predikaren 12: 1-8

  ”Tänk på din Skapare
  i din ungdoms dagar,
  innan de onda dagarna kommer
  och de år då du skall säga:
  ”De ger mig ingen glädje”;
  2 ja, innan de förmörkas,
  solen och ljuset,
  månen och stjärnorna,
  och innan molnen vänder åter efter regnet;
  3 då väktarna i huset darrar
  och de starka männen sviker;
  då malerskorna har upphört
  att mala,
  eftersom de har blivit så få
  och då spejarna har det mörkt
  i sina gluggar;
  4 då båda dörrarna mot gatan stängs till,
  och ljudet från kvarnen försvagas;
  då man vaknar av fågelsång
  och sångens alla döttrar
  sänker rösten;
  5 då man är rädd för var backe
  och vägen är full av skräck;
  då mandelträdet blommar,
  gräshoppan släpar sig fram
  och kaprisknoppen blir utan kraft;
  då människan går till sin eviga boning
  och gråtarna går omkring på gatan;
  6 innan silvertråden brister
  och den gyllene skålen
  slås sönder,
  innan krukan vid källan krossas
  och brunnshjulet slås itu
  vid brunnen;
  7 då stoftet vänder åter
  till den jord det kommit ifrån
  och anden vänder åter
  till Gud som gav den.

  8 Förgänglighet och åter förgänglighet! säger Predikaren.
  Allt är förgängligt!”

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s