Att förena skilda världar

116018134_282728179672928_5745453248766442751_nJag heter Sara Norén och är nygammal skribent här på hela pingsten. Min yrkesverksamma tid delas mellan konststudier på folkhögskola och arbetet som dietist på en kirurgklinik. Bor i Skellefteå med min man Johannes. 

Jag är uppvuxen i ett kristet hem. Under sena tonår antog jag en identitet som kristen fullt ut. När lidandet gjorde entré på nära håll i mitt liv började en period av dekonstruktion. Jag plockade ner min tro, bit för bit. Slängde mycket barlast överbord, men kastade också bort en hel del av det värdefulla. 

Jag sökte något nytt att bygga mitt liv på och attraherades av vänsterrörelsen. Kommer man som jag ur eldiga pingstsammanhang, är det svårt att nöja sig med mindre än något som får hjärtat att brinna. Något större att leva för, ett högre syfte. Jag stod med varsin fot i två skilda världar, till synes omöjliga att förena. Eller? 

Det var nu jag upptäckte hela pingsten. Kan inte nog betona hur viktigt det var för mig att hitta kristna som omfamnade det övernaturliga och karismatiska livet lika självklart som arbetet för fred och rättvisa. Just för att den här plattformen betytt så mycket i mitt sökande efter en tro som håller, känns det extra roligt att själv få skriva här igen! 

Under de senaste åren har jag gått igenom en utmattning. Jag hade pluggat och kämpat för att ”bli något” när jag sprang in i väggen efter många års påfrestningar. Vad händer med tron när du inte längre kan prestera? Var är Gud när livet gör som mest ont?

Min önskan är att få dela med mig av det jag erfarit, hur Gud verkar i det svåraste. Hur han blivit stor mitt i min svaghet. Upptäckten av Guds stora kärlek, omsorg och godhet. 

Kategorier: Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Hej Sara,

    Tack för din berättelse.

    Ibland kan livet vara så påfrestande av olika skäl att man knappt orkar vara social. Då har det varit extra välsignat att ha tillgång till Sven Reichmanns predikningar. Sven arbetade under sitt liv som själavårdare, bibellärare och läkare. Tack och lov är hundratals av hans predikningar inspelade. Själv lyssnade jag på den om utbrändhet (nr 551 i listan nedan) nyligen. Det är så intressanta och sanna saker som han säger. Och han gör det alltid utan att lägga sten på bördor. Hans ord befriar från bördor och lägger till det som stärker och bygger upp.

    https://pod.kristenmp3.se/sven-reichmann-podcast/

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s